Στα δύσκολα, βγήκαν μπροστά

Από paok24.com:Η ομάδα έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα από την αρχή της σεζόν, με τραυματισμούς σημαντικών παικτών, αλλά και με τον κορωνοϊό που ουσιαστικά διέκοψε τη λειτουργία της για περίπου δύο εβδομάδες.
Πηγή: paok24.com
Στα δύσκολα, βγήκαν μπροστά

Μετά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, ο ΠΑΟΚ Mateco, αντιμετώπισε κατά σειρά Ιγκοκέα, Στρασμπούρ εντός-εκτός και τον Κολοσσό χθες.

Με τον Γκρίφιν απόντα, τον Γιάνκοβιτς να χάνει το πρώτο παιχνίδι με τους Γάλλους και τους περισσότερους παίκτες, να προσπαθούν να επιστρέψουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση μετά τον COVID, o Άρης Λυκογιάννης, έχει δει κάποιους από τους παίκτες του, να κάνουν το απαραίτητο βήμα μπροστά, για να βοηθήσουν την ομάδα, αν και ο ρόλος τους, μπορεί να είναι διαφορετικός.

Πιο μεγάλο παράδειγμα ο Τολιόπουλος. Στα τέσσερα παιχνίδια μετά τον κορωνοϊό, έχει 10,7 πόντους μ.ο. και 2,5 ασίστ, έχοντας 18 πόντους με 6/9 τρίποντα στο Στρασβούργο, ενώ χθες, πρόλαβε να έχει 12 πόντους και 3 ασίστ σε κάτι περισσότερο από 13 λεπτά, αφού είχε πρόβλημα με φάουλ.

Αντίστοιχα, σε καθένα παιχνίδι ξεχωριστά, εκτός από το πρώτο με την Ιγκοκέα, που ήταν πολύ ειδικών συνθηκών δεδομένου ότι ήταν το πρώτο μετά τον κορωνοϊό, όλο και κάποιος παίκτης βγαίνει μπροστά.

Στο δεύτερο αγώνα με τη Στρασμπούρ, ο Καμαριανός είχε 8 πόντους με 4/5 δίποντα και 2 ριμπάουντ, καθώς λόγω φάουλ του Τζόουνς, έμεινε περισσότερο στο παρκέ, βοηθώντας όπως μπορούσε.

Χθες, ο Καμπερίδης έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι, θυμίζοντας κάτι από πέρσι. Τόσο με την άμυνα του στον Ουίλιαμς στο δεύτερο μέρος, όσο και με το μακρινό του σουτ, καθώς είχε 10 πόντους με 3/4 τρίποντα.

Επίσης, κόντρα στον Κολοσσό, ήταν και πάλι καθοριστικός ο Μάντζαρης στην τέταρτη περίοδο. Εκεί πέτυχε τους 6 πόντους του, συνολικά έδωσε 8 ασίστ, ενώ πήρε και 3 ριμπάουντ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πολύ έμπειρος γκαρντ, στα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ Μαteco ως τώρα, έχει ξεχωρίσει... Αντίθετα, στην Ευρώπη που αντιμετώπιζε πιο αθλητικούς αντιπάλους, δε μπόρεσε να βοηθήσει ανάλογα.

Σε αυτούς που βγήκαν μπροστά χθες, περιλαμβάνεται βέβαια και ο Ρίβερς, που σιγά-σιγά ενσωματώνεται στην ομάδα και στο ρόλο του. Ο Αμερικανός είχε 14 πόντους με 2/3 τρίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ με την αθλητικότητα, το μέγεθος και την ευελιξία του, έκανε πολύ καλή δουλειά και στην άμυνα, στην τέταρτη περίοδο. Ουσιαστικά, κάλυψε και τον ΝτιΛίο, ο οποίος χθες έμεινε χαμηλά, ξεκάθαρα επηρεασμένος από τις χαμένες βολές με τη Στρασμπούρ.

Με τη σκέψη ότι σταδιακά, οι περισσότεροι θα βρουν ρυθμό και με τον Μάλκολμ Γκρίφιν να μπαίνει σε διαδικασία επιστροφής, η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να ρολάρει καλύτερα...

Διαβάστε ακόμη...