«Μεγάλη συσπείρωση και πολύ υψηλός βαθμός συγκέντρωσης»

Για την προετοιμασία πριν από το παιχνίδι, την αξία της σημερινής νίκης και την ενσωμάτωση των νέων παικτών, μίλησε ο coach του ΠΑΟΚ mαteco κ.Λυκογιάννης μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.
Πηγή: paokbc.gr
«Μεγάλη συσπείρωση και πολύ υψηλός βαθμός συγκέντρωσης»

«Είναι ένα αρκετά σημαντικό αποτέλεσμα γιατί έχουμε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα. Προερχόμασταν από μια πολύ σκληρή ήττα και είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι αυτό. Υπήρξε αρκετά μεγάλη συσπείρωση και πολύ υψηλός βαθμός συγκέντρωσης. Παρουσιαστήκαμε έτσι όπως έπρεπε, ενωμένοι, όλοι μαζί. Παίκτες που δεν ήταν σε καλή ημέρα επιθετικά, δεν παραμέλησαν την άμυνα, παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, έδωσαν λύσεις. Το ότι καταφέραμε να αντέξουμε στις διακυμάνσεις του σκορ, ψυχολογικά και κερδίζουμε μια ομάδα πολύ καλή, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη σημερινή νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και τώρα που δεν έχουμε διπλές υποχρεώσεις, θα έχουμε τη δυνατότητα να συντηρήσουμε δυνάμεις, να ενσωματώσουμε κάποιους παίκτες και να πάμε πιο δυνατά στη συνέχεια. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό...»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco, μίλησε επίσης...

Για την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, στην άμυνα:

«Η ομάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι οι απώλειες. Αυτές τις δύο μέρες κάναμε σωστή δουλειά. Είχαμε αποκατάσταση την Πέμπτη, με κουβέντα κυρίως, κάναμε πρωινή προπόνηση την Παρασκευή και πήγαμε δυνατά για προπόνηση πριν από αγώνα. Οι παίκτες είχαν μεγαλύτερο χρόνο αποκατάστασης. Μπήκαμε φρέσκοι, μπήκε κόσμος από τον πάγκο. Δε βλέπω εκτός από τον Jones, κανέναν άλλον να έχει παίξει πάνω από 30 λεπτά. Συντηρηθήκαμε σχετικά καλά».

Για την εικόνα του Rivers και τη σταδιακή ενσωμάτωση του Lee:

«Ο Lee ήταν θετικός στο διάστημα που έπαιξε και αμυντικά και επιθετικά. Έκανε τη δουλειά του. Στο δεύτερο μέρος που είχαμε στο μυαλό μας να τον ξαναβάλουμε στο ματς, ο Jones μου ζήτησε να μη βγει γιατί αισθανόταν καλά. Ο Rivers έχει μεγάλη αθλητικότητα, μπορεί να παίξει στο «3» και στο «4». Καλύπτει το κακό «φεγγάρι» του DiLeo που ήταν ψυχολογικά επηρεασμένος. Μας βοήθησε η παρουσία του, έβγαλε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έχει δυνατότητες και θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερος θα γίνεται».

Διαβάστε ακόμη...