Ευτυχία για τον Φιλίπε Σοάρες είναι να έχει μια μπάλα στα πόδια (vids)

Από sdna.gr : Άλλος ένας… Σοάρες για τον ΠΑΟΚ; Και άλλος ένας από την ίδια οικογένεια στην Ελλάδα; Ο 22χρονος Φιλίπε θέλει να βγει από την… comfort zone της πατρίδας του, ψάχνει μια ευκαιρία να παίξει στο εξωτερικό και μπορεί να την βρει μερικά χιλιόμετρα πιο βόρεια από τον μεγάλο αδερφό του.
Πηγή: sdna.gr
Ευτυχία για τον Φιλίπε Σοάρες είναι να έχει μια μπάλα στα πόδια (vids)

Γεννημένος τον Μάιο του 1999 στη Λισαβόνα, ο Φιλίπε Μιγκέλ Μπάρος Σοάρες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ήταν μέλος των ακαδημιών της Μπενφίκα από τα οκτώ του. Οι γονείς του έχουν να θυμούνται κάθε φορά που τους ρωτούν για το πως ήταν πιτσιρικάς ο μικρός πως ένιωθε ευτυχισμένος όταν είχε μια μπάλα στα πόδια. Ήταν αρκετό...

Έπαιξε στην δεύτερη ομάδα των «Αετών» και το 2018 άνοιξε τα… φτερά του ο ίδιος πηγαίνοντας στην Εστορίλ. Ήθελε και ο ίδιος να αποχωρήσει για να δοκιμαστεί πια σε ένα άλλο επίπεδο και να προσπαθήσει να δείξει το ταλέντο του. Εκεί σε 37 παιχνίδια είχε τρία γκολ και επτά ασίστ.

«Έβλεπα ότι στην Μπενφίκα δεν θα μπορούσα τότε να έχω την εξέλιξη που περίμενα. Ήθελα να εξελιχθώ και πραγματικά ο ένας χρόνος στην Εστορίλ μπορώ να πω ότι ήταν ως τώρα αυτός στον οποίο βελτιώθηκα περισσότερο. Ήταν ένα αποφασιστικό βήμα, ήταν το… διαβατήριό μου για να κάνω κάτι καλύτερο» θα πει ο ίδιος κρίνοντας την παρουσία του εκεί.

Και μετά ήταν η ώρα πια για την μεγάλη κατηγορία. Ένα χρόνο μετά πήγε έναντι 1,7 εκατομμυρίου ευρώ στη Μορεϊρένσε, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο και έχοντας σε 85 αγώνες έξι γκολ και επτά ασίστ. Στα 20 του ήταν ήδη περιζήτητος, θεωρήθηκε από τότε πολλά υποσχόμενος και με την παρουσία του στην πρώτη κατηγορία κατάφερε να φτάσει την… χρηματιστηριακή αξία του στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων της πατρίδας του, είναι εν ενεργεία διεθνής με την Κ21 της Πορτογαλίας, με την οποία αγωνίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Ποιος είναι μέσα στο γήπεδο ο 22χρονος παίκτης; Ένας «box-to-box» μέσος, ένας ποδοσφαιριστής που συνδέει άμυνα και επίθεση παίζοντας και ως 8άρι, όπως προτιμά ο ίδιος, και ως 10άρι, έχοντας αγωνιστεί κάποιες λίγες φορές πιο μπροστά.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής, όπως μαρτυρούν και τα στατιστικά του, ο οποίος έχει κάνει γεμάτες σεζόν, έχει μετρήσει μπόλικα χιλιόμετρα μέσα στα γήπεδα, χωρίς ωστόσο να έχει βάλει πολλά γκολ.

Προ ημερών υπήρξαν στην Πορτογαλία δημοσιεύματα που ανέφεραν πόσο δύσκολο θα είναι για την Μορεϊρένσε να κρατήσει τον Σοάρες αυτή την μεταγραφική περίοδο, καθώς μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν η διοίκηση του συλλόγου να είπε «όχι» σε προτάσεις, αλλά πια ο ίδιος ο παίκτης δείχνει έτοιμος και θέλει πολύ να δοκιμάσει την τύχη του εκτός των συνόρων της χώρας του.

Κατά την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, μάλιστα, υπήρξαν στην χώρα της Ιβηρικής ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για επιστροφή του Σοάρες στην Μπενφίκα, λόγω των πολύ καλών εμφανίσεών του με την Μορεϊιρένσε, κάτι που τελικά δεν συνέβη καθώς στην ομάδα της Λισαβόνας υπήρχε… συνωστισμός παικτών στην ίδια θέση.

Υπήρξαν και φήμες που τον ήθελαν στο στόχαστρο της Πόρτο, αν έφευγε τότε ο Σέρτζιο Ολιβέιρα (γράφτηκε ακόμα και για ρήτρα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιό του σε περίπτωση που πήγαινε στους «Δράκους»), αλλά και για ενδιαφέρον της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Δυο χρόνια στην Μορεϊρένσε ο Φιλίπε είχε να ανταγωνιστεί και τον μεγάλο αδερφό του, τον 30χρονο σήμερα Άλεξ, ο οποίος το προηγούμενο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την πορτογαλική ομάδα και ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει στον Βόλο έχοντας περάσει πριν από μια δεκαετία και από τον Πανσερραϊκό.

«Ο αγαπημένος παίκτης μου είναι, φυσικά. ο αδερφός μου, ο Άλεξ. Βλέπω σε αυτόν το παράδειγμα που θέλω να ακολουθήσω» λέει με καμάρι για τον μεγάλο της οικογένειας. Εντάξει, υπάρχουν προφανώς και άλλοι παίκτες, εκτός οικογένειας, που θαυμάζει και θέλει να μοιάσει, όπως ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Λούκα Μόντριτς.

Όταν ο Φιλίπε αποφάσισε να φύγει από τη Μπενφίκα για την Εστορίλ έλεγε ότι ήθελε να βγει από την… comfort zone, από την βολή του, από ένα οικείο ποδοσφαιρικό περιβάλλον για να έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε κάτι νέο, να δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε μια πρόκληση.

Και ενδεχομένως κάτι αντίστοιχο να αναζητά και τώρα. Η Μορεϊρένσε είναι η βολή του αυτή τη φορά και η πρόκληση βρίσκεται πια μακριά από την πατρίδα του. Ίσως λίγο πιο βόρεια από εκεί που βρίσκεται ο μεγάλος αδερφός του…

Διαβάστε ακόμη...