Οι χειμερινές μεταγραφές που έκαναν ποδαρικό στην εποχή Σαββίδη

Aπό paokday.gr:Η χειμερινή μεταγραφή περίοδος ανοίγει και οι φίλοι του ΠΑΟΚ περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη κίνηση ενίσχυσης της ομάδας του για το φετινό Γενάρη.
Πηγή: paokday.gr
Οι χειμερινές μεταγραφές που έκαναν ποδαρικό στην εποχή Σαββίδη

Μέχρι πότε θα χρειαστεί να περιμένουν; Αυτό μοιάζει με την ώρα άγνωστο καθώς από Δευτέρα αναλαμβάνει και τυπικά τα καθήκοντα του ο νέος αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου Ζοζέ Μπότο.

Φυσικά και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ όπως και κάθε άλλης ομάδας θα ήθελαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα όχι μόνο να είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές αλλά να βρίσκονται στις προπονήσεις από την αρχή της χρονιάς. Κάτι τέτοιο ωστόσο σπάνια συμβαίνει.

Αν θυμηθεί κανείς τους παίκτες που έκαναν ποδαρικό στις χειμερινές μεταγραφές του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια θα το διαπιστώσει. Από τον Κώστα Κατσουράνη μέχρι και τον Μίκαελ Κρμέντσικ λίγοι από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν πρώτοι...χειμωνιάτικα στην Τούμπα την εποχή Σαββίδη κατάφεραν να στεριώσουν.

Κώστας Κατσουράνης
Τον Γενάρη του 2013 ο ΠΑΟΚ απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές (Ιτάνζ, Ολίσε, Καμαρά, Βούκιτς, Σίντενφελντ). Πρώτος από όλους όμως ήταν ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος είχε συμφωνήσει με τον Δικέφαλο στις 11 Δεκεμβρίου, έχοντας μείνει ελεύθερος λίγες ημέρες νωρίτερα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Κατσουράνης έμεινε στην Τούμπα μέχρι το καλοκαίρι του 2014 και αποχώρησε ως ελεύθερος έχοντας 8 γκολ και 7 ασίστ σε 70 παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Μάαρτεν Μάρτενς
Και την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ κινήθηκε δυναμικά στις μεταγραφές χειμώνα. Νάτχο, Μάρτενς, Ινσαουράλδε, Γκσούπρινγκ, Χούσεν αποκτήθηκαν είτε με μεταγραφή είτε ως δανεικοί. Αυτός όπως που πέρασε πρώτος την πόρτα της εισόδου ήταν ο Ολλανδός Χέντβιντες Μαντούρο.

Ο Μάρτενς σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο
Το βιογραφικό του ήταν βαρύ καθώς είχε αγωνιστεί στον Άγιαξ, την Βαλένθια και τη Σεβίλλη πριν αποκτηθεί από το Δικέφαλο. Στην Τούμπα έμεινε ενάμιση χρόνο έχοντας τραυματισμούς, 33 συμμετοχές με συγκομιδή 4 γκολ και είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο μισό της τελευταίας του σεζόν στον ΠΑΟΚ ήταν εκτός αποστολής από όλους σχεδόν τους αγώνες της ομάδας του.

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος
Τον επόμενο χειμώνα του 2015 ο ΠΑΟΚ απέκτησε ως ελεύθερους τους Κριστιάν Νομπόα, Ρικάρντο Κόστα και Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο. Ο ομογενής αμυντικός ήταν αυτός που αποκτήθηκε πρώτος όμως δεν στέριωσε στον ΠΑΟΚ. Αποχώρησε το επόμενο καλοκαίρι με μόλις 7 συμμετοχές με την φανέλα του Δικεφάλου. Την...εκδίκηση του την πήρε με την Έστερσουντ αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Europa League.

Μάρκος Βελλίδης
Με τον Φρανκ Άρνεσεν να μην έχει και μεγάλο λόγο στις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη του 2016 απέκτησε δυο Έλληνες. Τον Μάρκο Βελλίδη και τον Δημήτρη Χατζηισαΐα. Πρώτος έφτασε ο Βελλίδη από τον ΠΑΣ Γιάννινα .

Έμεινε έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ καθώς αποχώρησε τον χειμώνα του 2017 έχοντας υπερασπιστεί 15 φορές την εστία του Δικεφάλου.

Λάζαρος Λάμπρου
Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2016-17 ο ΠΑΟΚ έφερε στην Τούμπα τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, πραγματοποιώντας μια από τις πλέον επιτυχημένες μεταγραφές της ιστορίας του.

Ο Λάζαρος Λάμπρου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία
Τον Σέρβο επιθετικό τον πρόλαβε ο Λάζαρος Λάμπρου που έκανε ποδαρικό στις μεταγραφές στις οποίες ο ΠΑΟΚ απέκτησε και τον Αμρ Ουάρντα από τον Παναιτωλικό αλλά και τον Πέδρο Ενρίκε από την Ρεν. Ο Λάμπρου ανήκει ακόμη στον Δικεφάλο αλλά αγωνίζεται με δανεισμό στον ΟΦΗ.

Μάρσιο Αζεβέδο
Την πρώτη σεζόν του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ο ΠΑΟΚ απέκτησε στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο τον Μάρσιο Αζεβέδο από την Σαχτάρ Ντόνετσκ για να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας του. Ο Βραζιλιάνος στους έξι μήνες που έμεινε στην Τούμπα έπαιξε σε μόλις 7 αγώνες και φυσικά το καλοκαίρι αποχώρησε.

Γιόζιπ Μίσιτς
Την χρονιά του νταμπλ και του αήττητου πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ έδωσε ρέστα στις μεταγραφές του χειμώνα του 2019. Άλλωστε τότε έχασε τον Πρίγιοβιτς και το σοκ ήταν μεγάλο. Αποκτήθηκε, ως αντικαταστάτης του Σέρβου, ο Κάρολ Σβιντέρσκι, ο Δικέφαλος έφερε με τα περισσότερα χρήματα που έχει δώσει για αμυντικό τον Ίνγκι Ίνγκασον και έφερε ως δανεικούς τον Σέρτζιο Ολιβέιρα και τον Γιόζιπ Μίσιτς.

Ο Γιόζιπ Μίσιτς πανηγυρίζει γκολ του με τον ΠΑΟΚ σε αναμέτρηση με τη Λαμία για τη Super League Interwetten.
Ο Κροάτης ήταν αυτός που έκανε ποδαρικό στις μεταγραφές. Ο Μίσιτς στο πρώτο του εξάμηνο στον ΠΑΟΚ δεν πήρε ευκαιρίες. Την επόμενη σεζόν όμως ήταν ο MVP του Δικεφάλου και ίσως ακόμη αν αγωνιζόταν στην Τούμπα αν δεν προέκυπτε το πρόβλημα με την υγεία του.

Μίκαελ Κρμέντσικ
Ο ΠΑΟΚ πέρυσι τον χειμώνα έψαχνε έναν επιθετικό και απέκτησε ως δανεικό από την Μπριζ τον Τσέχο Μίκαελ Κρμέντσικ που ήταν και η πρώτη του κίνηση ενίσχυσης.

Ο Κρμέντσικ στο εξάμηνο που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ πρόλαβε και παίξει σε 28 παιχνίδια και να πετύχει 9 γκολ. Το τελευταίο του ήταν ιστορικό καθώς ήταν αυτό με το οποίο ο Δικέφαλος κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη...