Το who is who του Γκλάβτσιτς (vids)

Από paok24.com: Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, δημοσιεύματα από τη Σερβία κάνουν λόγο για εμπλοκή του ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Σέρβου μεσοεπιθετικού της, Σλάβεν Μπελούπο, Νεμάνια Γκλάβτσιτς.
Πηγή: paok24.com
Το who is who του Γκλάβτσιτς (vids)

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή, που ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρτιζάν και στα 24 του παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. Οι ασπρόμαυροι της Σερβίας είχαν δώσει αρκετή βάση στον παίκτη από πολύ παλιά. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, που αγωνίζεται τόσο ως οκτάρι όσο κι ως δεκάρι, είχε κάνει το ντεμπούτο του με την τότε πρωταθλήτρια Σερβίας σε ηλικία μόλις 17 ετών. Την ίδια χρονιά υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, παίρνοντας κι ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, αλλά η αλλαγή προπονητή έφερε εκκαθάριση στο ρόστερ με τον ίδιο να παραχωρείται ως δανεικός στην Σπαρτάκ Σουμπότιτσα. Εκεί πήρε ευκαιρίες από την αρχή και στα 19 του κατέγραψε μια γεμάτη χρονιά με 33 συμμετοχές και 3 ασίστ στο ενεργητικό του σε 2.000 αγωνιστικά λεπτά.

Η ομάδα ενεργοποίησε τη ρήτρα απόκτησής του, που δεν ήταν μεγάλη με τον παίκτη να υπογράφει στην Σπαρτάκ. Εκεί καθιερώθηκε κυρίως στη θέση 10 και παράλληλα με το σύλλογο ανέβαινε σταθερά σε όλες τις εθνικές ομάδες της Σερβίας. Κορυφαία στιγμή ήταν η πορεία της ομάδας το καλοκαίρι του 2018, όταν κι αγωνιζόμενος στο Europa League βοήθησε την Σπαρτάκ να φτάσει ως τα Playoffs της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την Μπρόντμπι. Το επόμενο καλοκαίρι ήρθε η μεταγραφή με τη Σλάβεν Μπελούπο να προλαβαίνει τη Ριέκα, να δίνει 550.000 ευρώ στους Σέρβους και να τον κάνει δικό της.

Στην Μπελούπο καθιερώθηκε ως 10άρι παίζοντας ωστόσο και στα πλάγια σε αρκετά παιχνίδια. Ήδη από την πρώτη σεζόν αγωνίστηκε 38 παιχνίδια, χωρίς όμως να έχει φοβερό νούμερα. Mετά την περσινή σεζόν, που ήταν η καλύτερη του, καθώς μέτρησε 38 συμμετοχές με 5 γκολ και 8 ασίστ, η αξία του στο transfermarkt, εκτοξεύθηκε στο 1 εκατομμύριο ευρώ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να δείχνει έντονο ενδιαφέρον αλλά την Μπελούπο τελικά να έχει υπερβολικές απαιτήσεις. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς η κροατική ομάδα κινδυνεύει να χάσει τον παίκτη χωρίς να βάλει ευρώ στα ταμεία της, καθώς το συμβόλαιο του, ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου. Μάλιστα όσο οι δύο πλευρές δεν τα βρίσκουν τότε ίσως οι Κροάτες να ρίξουν τις απαιτήσεις τους, πουλώντας τον Γκλάβτσιτς από τώρα, με σκοπό το κέρδος.

Δείτε αναλυτικότερα τον παίκτη στα παρακάτω video:

Διαβάστε ακόμη...