Η απουσία του Ζίβκοβιτς και ο μονόδρομος της 11άδας

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεκινήσει το 2022 όπως τελείωσε το 2021 και αυτό σημαίνει, νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό στην Τούμπα.
Πηγή: paok24.com
Η απουσία του Ζίβκοβιτς και ο μονόδρομος της 11άδας

Μέσα σε όλα τα προβλήματα τραυματισμών της ομάδας (Ελ Καντουρί, Τέιλορ, Ροντρίγκο, Ολιβέιρα), μετά τον ανέτοιμο λογικά Λέο Ζαμπά που είναι και πάλι στη Θεσσαλονίκη, ήρθαν να προστεθούν τα 5 κρούσματα του κορωνοϊού στην ομάδα, αλλά και οι τιμωρίες των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τσούμπα Άκπομ.

Ο Άγγλος στράικερ πήρε την ανόητη κόκκινη κάρτα κόντρα στην ΑΕΛ στο κύπελλο Ελλάδας, ενώ ο Σέρβος εξτρέμ και ποιοτικότερος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ είχε συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του με τον Παναιτωλικό, εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Τι σημαίνει όμως αυτό για τα δεδομένα της αναμέτρησης;

Εξ αρχής ο ΠΑΟΚ δεν είχε πολλούς μεσοεπιθετικούς στο ρόστερ της ομάδας και για αυτό το λόγο ο Λουτσέσκου είχε περάσει το τρικ του τρίτου χαφ στην ομάδα με τον ρόλο αυτό να έχει ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Αυτό φαινόταν σαν λύση ανάγκης, αλλά η επίδραση του στην ομάδα, φάνηκε την περίοδο που ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο Ιωνικός και ο Άρης στο πρωτάθλημα, αλλά και την ΑΕΛ στο κύπελλο Ελλάδας. Τώρα κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Λουτσέσκου στις θέσεις των μεσοεπιθετικών έχει σίγουρα τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, τον Τόμας Μουργκ, τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα και από πίσω τους Κωνσταντέλια και Ζαμπά. Εξ αρχής ο Βραζιλιάνος δεν ξέρουμε εάν είναι σε θέση να αγωνιστεί, καθώς είναι 2 μήνες εκτός αγώνων και είχε ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα ένταξης στην ομάδα από την στιγμή που ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Επίσης ο νεαρός Κωνσταντέλιας δεν έχει παίξει ακόμα βασικός σε κανένα παιχνίδι της ομάδας και είναι δύσκολο να πάρει το βάπτισμα του πυρός σε ένα παιχνίδι που έρχεται από μία μεγάλη διακοπή. Τέλος οι Μιτρίτσα και Μουργκ όποτε κι αν έχουν παίξει βασικοί δεν μπόρεσαν να δώσουν κάτι παραπάνω στην ομάδα, με το βάρος να πέφτει πάντα στους Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ, όσο αφορά το κομμάτι της δημιουργίας.

Η απουσία του Αντρίγια με αριθμούς

Ο Ζίβκοβιτς μπορεί να μην ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν με τον ΠΑΟΚ, αλλά από την αρχή, μέχρι σήμερα ήταν βασικός σε κάθε παιχνίδι. Έχασε δύο παιχνίδια λόγω του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο με την Λίνκολν εκτός έδρας και τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα, ενώ μπήκε σαν αλλαγή στα επόμενα δύο παιχνίδι με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό εκτός έδρας. Από τότε και μετά ήταν πάντα βασικός και συχνά έπαιζε 90λεπτα, με μοναδική εξαίρεση τον αγώνα με την ΑΕΛ στο κύπελλο, όπου μπήκε σαν αλλαγή την ώρα που ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ.

Η λύση μπόνους του Βιεϊρίνια

Εκτός από τις λύσεις των μεσοεπιθετικών και τη λύση του τρίτου χαφ που έχει καθιερωθεί από τον Λουτσέσκου, υπάρχουν πάντα και οι λύσεις των επιθετικών μπακ που σε πολλές ομάδες έχουν παίξει σε θέσεις εξτρέμ ή και το αντίστροφο. Σίγουρα ο Λούκας Τέιλορ εάν ήταν υγιής θα μπορούσε να μπει στην εξίσωση της 11άδας, αλλά αυτή τη φορά η λύση που μπορεί να προωθηθεί είναι αυτή του Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει παίξει στο επιθετικό τρίτο της ομάδας και επί του Αμπέλ Φερέιρα και επί του Πάμπλο Γκαρσία και αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί είναι να αγωνιστεί και πάλι σε αυτή τη θέση είτε από την αρχή της αναμέτρησης, είτε ως αλλαγή.

Διαβάστε ακόμη...