«Δεν μπόρεσα ποτέ να διαχειριστώ το γκολ που έχασα κόντρα στον Άγιαξ»

Από thessports.gr: Ο Κλάους Αθανασιάδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Αναγέννησης Καρδίτσας κόντρα στον Ολυμπιακό Β', πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (0-1).
Πηγή: thessports.gr
«Δεν μπόρεσα ποτέ να διαχειριστώ το γκολ που έχασα κόντρα στον Άγιαξ»

Με δηλώσεις του ο 33χρονος έμπειρος επιθετικός, μίλησε τόσο για την ομάδα του, την κλήρωση με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και για τέρμα που έχασε απέναντι στον Άγιαξ όταν φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Κλάους Αθανασιάδης:

Για το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό Β': «Δεν ξέρω αν συγκρίνεται σε ομορφιά με το γκολ στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αλλά σε σημασία δεν συγκρίνεται. Τον Παύλο Μυροφορίδη τώρα τον γνώρισα, έχει ιδιαίτερο χιούμορ και γνωρίζει τα πάντα από ποδόσφαιρο. Ξέρει την λειτουργία μιας ομάδας, είναι πάντα κοντά μας. Ξέραμε ότι με μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Β' θα έρθει η στιγμή να πλησιάσουμε στην κορυφή. Τώρα πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους, η κατηγορία δεν είναι εύκολη, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό και ποτέ δεν ξέρεις».

Για την Αναγέννηση Καρδίτσας: «Έχουμε μια πολύ καλή παρέα, με ένα προπονητή και ένα τεχνικό διευθυντή που είναι πολύ κοντά σε όλους, σε θέμα ψυχολογίας βοηθάνε. Μια διοίκηση και ένας πρόεδρος που είναι δίπλα μας σε όλα. Είμαστε μια παρέα από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο ποδοσφαιριστή, σε μια πόλη που ζει για την ομάδα. Το γήπεδο είναι γεμάτο, ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, βοηθάει με όλους τους τρόπους. Καλό είναι όλες οι επαρχιακές ομάδες να έχουν τόσο κοντά τον κόσμο τους όσο η Αναγέννηση και να ανέβουμε μακάρι στην Α' Εθνική».

Για την κλήρωση με τον Παναθηναϊκό: «Δεν είχα βρεθεί σε τελικό, κατάφερα να περάσουμε τότε με τον ΠΑΟΚ και δεν μπόρεσα να παίξω. Σίγουρα είναι κίνητρο για μένα, θα είναι όμως δύσκολα παιχνίδια, μακάρι να καταφέρουμε να περάσουμε».

Για τα φαβορί του Κυπέλλου: «Βάσει κλήρωσης ο Ολυμπιακός έχει πιο εύκολο έργο για να πάει στον τελικό, αν και ο Παναιτωλικός έχει καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ».

Για τον Ελ Αραμπί: «Ο Ελ Αραμπί είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και σκόρερ και σε αυτά τα παιχνίδια μπορεί να κάνει την διαφορά και να φέρει την πρόκριση. Είναι 36 και μοιάζει με 30 ετών».

Για τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ: «Ο Άκπομ μου αρέσει πάρα πολύ, παλεύει για την ομάδα, μαρκάρει, τρέχει, βάζει γκολ, ανοίγει χώρους, μου αρέσει να τον βλέπω. Ο Σφιντέρσκι είναι περισσότερο σκόρερ, ο Άκπομ κάνει περισσότερη δουλειά μέσα στο γήπεδο».

Για τη μεγάλη ευκαιρία με τον Άγιαξ: «Εκείνο το γκολ που έχασα με τον Άγιαξ, ήταν δύσκολο για μένα στη συνέχεια. Δεν μπόρεσα ποτέ να το διαχειριστώ. Το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν όνειρο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να σε βοηθήσει η ομάδα και το περιβάλλον της. Στην ουσία να μπορέσει να σε προστατεύσει. Δεν έχω σκεφτεί ακόμη πότε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, όσο είμαι υγιής θα παίζω. Νιώθω πως έχω αρχίσει να βρίσκω τον εαυτό μου στην Αναγέννηση, βοηθάμε όλοι μαζί τα νεότερα παιδιά και προσπαθούμε να τους μάθουμε πράγματα μέσα από τις εμπειρίες. Με ρωτάνε να τους λέω ιστορίες στα αποδυτήρια. Το γκολ με τον Άρη είναι το καλύτερο που έχω πετύχει σε εκτέλεση».

Για την αναγνώριση πως είναι σκόρερ και το γεγονός πως είναι ΠΑΟΚ: «Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην Αθήνα που κατέβαινα. Πολλές φορές με έπιασαν οπαδοί άλλων ομάδων, μου είπαν δεν έχουμε κάτι μαζί σου, αγαπάς την ομάδα σου, δεν το παριστάνεις, είσαι από μικρός ΠΑΟΚτσής».

Διαβάστε ακόμη...