Πρόταση - σοκ για διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων εξετάζει η ΕΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης εξετάζει το σενάριο για «λουκέτο» στα εθνικά πρωταθλήματα, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη (30/12).
Πηγή: sdna.gr
Πρόταση - σοκ για διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων εξετάζει η ΕΟΚ!


Η διασπορά του κορωνοϊού τόσο στην κοινωνία γενικά, όσο και στις ομάδες μπάσκετ ειδικά μεγαλώνει μέρα με την μέρα και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχία -και- στην ΕΟΚ.

Έτσι, στην ελληνική ομοσπονδία έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων για δύο - τρεις εβδομάδες. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει απόφαση, όμως το παραπάνω σενάριο θα συζητηθεί στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη (30/12).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ΕΟΚ ήδη λαμβάνουν γνώμες από την υγειονομική επιτροπή, καθώς άπαντες έχουν θορυβηθεί από τη έξαρση του ιού και την αύξηση των κρουσμάτων, που έχει οδηγήσει σε αναβολές αγώνων.

Η αρχική σκέψη, αν προχωρήσει το σενάριο του προσωρινού «λουκέτου», θέλει τα πρωταθλήματα να ξεκινούν εκ νέου το διάστημα μεταξύ 16-22 Ιανουαρίου. Με άλλα λόγια, τα στελέχη της ομοσπονδίας δεν επιθυμούν να σταματήσουν για καιρό οι προπονήσεις, αλλά σκέφτονται να πάρουν το παραπάνω μέτρο ως πρόληψη για την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ των αθλητών, των αθλητριών και των ανθρώπων των ομάδων.

Διαβάστε ακόμη...