«Η Ρουμανία προσέγγισε τον Λουτσέσκου για τα μάτια του κόσμου»

Από sdna.gr:Η αδυναμία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρουμανίας να πείσει τα «μεγάλα» προπονητικά ονόματα της χώρας να αναλάβουν τα ηνία της κατακρίνεται από τον τοπικό Τύπο, που κάνει λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού, μακριά από την πραγματικότητα.
Πηγή: sdna.gr
«Η Ρουμανία προσέγγισε τον Λουτσέσκου για τα μάτια του κόσμου»

Η προσέγγιση του Χάγκι, του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Νταν Πετρέσκου «έπεσε» στο κενό, με τους τρεις προπονητές να αρνούνται την πρόταση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρουμανίας να καθίσουν στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Και πώς να μην αρνηθούν άλλωστε, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αμίρ Κιαράς, αφού οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στους συλλόγους τους είναι πιο ενδιαφέρουσες από το να αναλάβουν τις τύχες των Ρουμάνων αυτήν την περίοδο.

Με την περίπτωση του Λουτσέσκου είχε ξεσπάσει σάλος, όμως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν τρέχει το παραμικρό με τους συμπατριώτες του. Ακολούθησε ο προπονητής της Κλουζ, Νταν Πετρέσκου, που «τρέχει» την κούρσα του ρουμανικού πρωταθλήματος και «βλέπει» Champions League. Πώς να αφήσει το σύλλογο του για την Εθνική; Κι έτσι οι Ρουμάνοι φαίνεται πως τώρα καταλήγουν στον Μούτου, πρώην θρύλο της χώρας και προπονητή στα χαμηλότερα ηλικιακά κλιμάκια της Εθνικής.

«Ο μύθος ότι δεν μπορεί κάποιος να πει όχι στην Εθνική ομάδα κατέρρευσε», γράφει ο Κιαράς, ο οποίος δεν κρύβει στο άρθρο του ότι έντονοι ψίθυροι το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού: «Λέγεται ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει εδώ και δύο μήνες να προσλάβει τον Μούτου και ότι η προσέγγιση των Χάγκι, Λουτσέσκου και Πετρέσκου ήταν μόνο για τα μάτια του κόσμου». Η Ομοσπονδία, δηλαδή, θέλησε να δείξει στο κοινό ότι προσπαθεί για το καλύτερο, με υψηλούς στόχους, μεγάλα ονόματα, αν και μάλλον είχε συμβιβαστεί και η ίδια με την ιδέα ότι πρέπει να ζητά τα λιγότερα. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι ντροπιαστικό και για τον ίδιο τον Μούτου, όπως σωστά επισημαίνει ο Κιαράς.

Διαβάστε ακόμη...