O Ουεντραόγκο ανεβάζει…«στροφές»

Απο FORZA: Με τον ερχομό του το περασμένο καλοκαίρι στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, πολλοί αναρωτήθηκαν τι παίκτης είναι ο Ισμαΐλα Ουεντραόγκο και κατά πόσο μπορεί, στο κοντινό μέλλον, ν΄ αποτελέσει επιλογή και για την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου.
Πηγή: forza
O Ουεντραόγκο ανεβάζει…«στροφές»

Διεθνής στα 22 του χρόνια με την εθνική ανδρών της Μπουρκίνα Φάσο, είναι λογικό να έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα.

Ο Ουεντραόγκο είναι εκείνος ο παίκτης, που θα πάρει πρώτος την μπάλα από τους στόπερ και θ΄ αρχίσει το «χτίσιμο» της επίθεσης, μοιράζοντας πάσες στους πιο προωθημένους συμπαίκτες του. Ο βασικός χώρος ευθύνης του εστιάζεται μεταξύ της μεγάλης περιοχής της ομάδας του και της μεσαίας γραμμής, όπου καταφέρνει και κινείται με ταχύτητα, χάρη και στο χαμηλό κέντρο βάρος του σώματος του. Εξυπνος στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του, κάτι που μαρτυρά και το γεγονός ότι, παρά τη θέση του αμυντικού χαφ, στην οποία αγωνίζεται, έχει χρεωθεί με μία μόνο κίτρινη κάρτα, κι αυτή στο παιχνίδι της Κ-23 την περασμένη Τετάρτη εναντίον της Ξάνθης.

Ο Αφρικανός, πάντως, σπανίως θ' ανέβει πολύ πάνω από τη μεσαία γραμμή για να συνεισφέρει σε επιθετικές προσπάθειες.

Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Γκαρσία δείχνει να τον εμπιστεύεται, μια και τον έχει χρησιμοποιήσει στα επτά από τα οχτώ παιχνίδια πρωταθλήματος. Kαι αν δεν μεσολαβούσαν τα ταξίδια, μακρινά και πολυήμερα, στην Αφρική για υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του, πιθανότατα δεν θα είχε χάσει κανένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ Β΄.

Ο Ουρουγουανός προπονητής, βέβαια, περιμένει ακόμη περισσότερα απ' αυτόν στην εξέλιξη της σεζόν, γνωρίζοντας ότι δεν είναι και εύκολο πράγμα για έναν 22χρονο ποδοσφαιριστή να φεύγει για πρώτη φορά από την πατρίδα του και να καλείται να προσαρμοστεί σε ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον για αυτόν, έχοντας παράλληλα-και κυρίως- την υποχρέωση να αποδείξει πράγματα για τον εαυτό του.

Οσο για το ερώτημα αν ο Ουεντραόγκο μπορεί, κάποια στιγμή, να απασχολήσει την πρώτη ομάδα και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αυτό μένει ν' απαντηθεί στην πορεία του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, η τελική αξιολόγηση θα γίνει με την ολοκλήρωση της σεζόν, κάτι, φυσικά, που ισχύει για το σύνολο των παικτών, που μετέχουν στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...