Δεν ξέχασε τα 100 του Άκπομ η Superleague

Από paok24.com: Οι ξεχωριστές επιδόσεις του Άγγλου φορ στο πρωτάθλημα
Πηγή: paok24.com
Δεν ξέχασε τα 100 του Άκπομ η Superleague

Ο Τσούμπα Άκπομ σκόραρε την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Άγγλος φορ διαμόρφωσε το επιβλητικό τελικό, 0-4 με το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα και τέταρτο συνολικά τη φετινή σεζόν. Ωστόσο το ξεχωριστό για τον Άκπομ, ήταν το γεγονός πως αυτή ήταν η 100η συμμετοχή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο διάστημα αυτό ο Άγγλος έχει σημειώσει 23 γκολ εκ των οποίων τα 17 σε 68 αγώνες στη Superleague Interwetten, που δε ξέχασε το στατιστικό αυτό κι έκανε ένα μίνι αφιέρωμα.

Αναλυτικά η διοργανώτρια αρχή:

«Όπως η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, έτσι και η πρώτη του δεύτερου άφησε εκκρεμότητα.

Μετά το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον ΟΦΗ, αναβλήθηκε και δεύτερο της αθηναϊκής ομάδας, αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Με το γκολ του Πέτρου Μάνταλου φτάσαμε τα 250 στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ λίγη ώρα πριν ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης πετύχαινε το 50ο με κεφαλιά και ο Μπρούνο Γκάμα το 40ο με χτύπημα πέναλτι.

Μερικοί ακόμα ενδιαφέροντες αριθμοί από την αγωνιστική...

600... ισοπαλίες με σκορ 2-2 συμπληρώθηκαν στην ιστορία της Α' Εθνικής/Super League με το συναρπαστικό παιχνίδι στη Λαμία ανάμεσα στην τοπική ομάδα και το Βόλο.

100... επίσημους αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε ο Τσούμπα Άκπομ στα Γιάννενα. Ο Άγγλος επιθετικός έχει 68 αγώνες στη Super League, 15 στο Κύπελλο Ελλάδας και 17 στα Κύπελλα Ευρώπης. Μάλιστα έφτασε τα 23 γκολ, 17 από αυτά στη Super League.

100... είναι πλέον οι αγώνες που έχει φορέσει τη φανέλα του Άρη ο Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει 82 αγώνες στη Super League, 11 στο Κύπελλο Ελλάδας και επτά στα Κύπελλα Ευρώπης.

100... συμμετοχές στη Super League συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Τριάδης. Ο 29χρονος μέσος είχε 80 αγώνες με την Ξάνθη και 14 με τον Απόλλωνα, ενώ από το καλοκαίρι που επέστρεψε στην Ελλάδα, έχει παίξει σε έξι αγώνες του ΠΑΣ Γιάννινα.

30.... ισοπαλίες ως γηπεδούχος για τη Super League συμπλήρωσε η Λαμία. Σε 70 αγώνες έχει ακόμα 17 νίκες και 23 ήττες.

16... νίκες επί του Ατρομήτου εκτός έδρας έφτασε ο Ολυμπιακός στην ιστορία της Α' Εθνικής/Super League, αυτό το 3-0 όμως ήταν η ευρύτερη.

11... σερί παιχνίδια η ομάδα του Βόλου δέχεται γκολ, αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του. Μάλιστα στα 10 από αυτά τουλάχιστον δύο.

11... σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στην έδρα της έφτασε η Λαμία, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της στη Super League.

8... στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του έχει δεχτεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ είχε δεχτεί μόλις έξι στα 10 πρώτα!»

Διαβάστε ακόμη...