Μίρνες Σίσιτς στο SDNA: «Μεγάλος παίκτης ο Κούρτιτς, δεν έπαιξε τυχαία για πολλά χρόνια στην Ιταλία»

Από sdna.gr: Ο πρώην διεθνής Σλοβένος ποδοσφαιριστής κι άλλοτε συμπαίκτης του 32χρονου μέσου του ΠΑΟΚ στην Εθνική ομάδα, καταθέτει το προσωπικό...report για τον συμπατριώτη του που λάμπει με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί την τρέχουσα σεζόν στο Δικέφαλο του Βορρά.
Πηγή: sdna.gr
Μίρνες Σίσιτς στο SDNA: «Μεγάλος παίκτης ο Κούρτιτς, δεν έπαιξε τυχαία για πολλά χρόνια στην Ιταλία»

Η επιβλητική νίκη (4-0) του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», έφερε στην...ούγια φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Γιασμίν Κούρτιτς.

Ο 32χρονος κεντρικός χαφ πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνισή του με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά κι έκλεισε το ματς με δύο γκολ (το δεύτερο έχει ήδη μια θέση στα κορυφαία της φετινής Super League) φτάνοντας συνολικά τα 8 τέρματα την τρέχουσα σεζόν και σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας!

Κι αν ο Κούρτιτς είναι rookie στο ελληνικό πρωτάθλημα, «ξεδιπλώνει» για πρώτη χρονιά τα σπουδαία αγωνιστικά διαπιστεύτηριά του στη χώρα μας και τραβάει πάνω του τα φώτα, στη χώρα του τη Σλοβενία, ασφαλώς και γνωρίζουν πολύ καλά τις πλούσιες δυνατότητές του και δεν εκπλήσσονται για τις υψηλές επιδόσεις του.

Το SDNA επικοινώνησε με έναν συμπατριώτη του Κούρτιτς ο οποίος έφαγε με το...κουτάλι στην καριέρα του τα ελληνικά γήπεδα και υπήρξε συμπαίκτης μαζί του στην Εθνική Σλοβενίας.

Ο άλλοτε διεθνής Σλοβένος μεσοεπιθετικός, Μίρνες Σίσιτς, φόρεσε τη φανέλα αρκετών ομάδων (Ηλυσικός, ΑΕΛ, Λεβαδειακός, Ηρακλής, ΟΦΗ, Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα) στα μέρη μας, είναι αυτό που λέμε άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ υπήρξε συμπαίκτης με τον Κούρτιτς στην Εθνική Σλοβενίας το 2012.

«Παρακολούθησα από την τηλεόραση το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ. Ο Κούρτιτς πράγματι έκανε ένα σπουδαίο ματς.

Δεν είναι τυχαίο πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έκανε πολλά χρόνια καριέρα στην Ιταλία και πέρασε από πολλές ομάδες της χώρας.

Διαθέτει πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία και προσωπικότητα.

Αυτό που διέκρινα πάντως βλέποντας το ματς ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ ,είναι πως έχει πέσει η ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος συγκριτικά με τα χρόνια που έπαιζα εγώ στην Ελλάδα.

Ο Κούρτιτς προέρχεται από ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό που είναι μια και περισσότερες πιο...σκάλες πάνω απ΄το ελληνικό και ξεχωρίζει σε μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ» τόνισε αρχικά ο άλλοδε διεθνής Σλοβένος ποδοσφαιριστής και εν συνεχεία εστίασε στα αγωνιστικά προτερήματα του Κούρτιτς.

«Διαθέτει πολύ δυνατό πόδι και εξαιρετικά στημένα. Έχει καλά τρεξίματα κι είναι ένας παίκτης που γενικότερα ξεχωρίζει με την παρουσία του στον κεντρικό άξονα.

Στην Εθνική Σλοβενίας και στην Ιταλία έπαιζε ως καθαρό αμυντικό χαφ, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ως οκτάρι κρίνοντας μάλιστα και από την καλή σχέση του με τα δίχτυα.

Του εύχομαι καλή συνέχεια και να έχει μια όσο το δυνατόν καλύτερη χρονιά με τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...