«Καλές μονάδες, physical ποδόσφαιρο η Μίντιλαντ – Κανένα φόβο στον ΠΑΟΚ η έδρα της»

Από sdna.gr: Ο Δανός προπονητής κι άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, βάζει στο...μικροσκόπιο την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον ενδιάμεσο γύρο πριν απ΄τους «16» του Conference League. – To αγωνιστικό προφίλ της περυσινής δευτεραθλήτριας Δανίας, τα πλεονεκτήματά της, οι παίκτες – «κλειδιά» και η δυναμική του γηπέδου της.
Πηγή: sdna.gr
«Καλές μονάδες, physical ποδόσφαιρο η Μίντιλαντ – Κανένα φόβο στον ΠΑΟΚ η έδρα της»

Το εμπόδιο της Μίντιλαντ απ΄τη Δανία καλείται να περάσει με επιτυχία ο ΠΑΟΚ, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» του Conference League.

Κι επειδή όσα ξέρουν στη Δανία για την περυσινή δευτεραθλήτρια και πρωτοπόρο ομάδα την τρέχουσα σεζόν στη Superliga, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, το SDNA ζήτησε το report ενός Δανού με ελληνικά...ένσημα στο ποδοσφαιρικό βιβλιάριο του για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον ενδιάμεσο γύρο του Conference League.

Για να θυμούνται οι παλιές...σειρές και να μαθαίνουν οι νεότερες ο Γιαν Μικάελσεν (περί ου ο λόγος) αγωνίστηκε στην Ελλάδα την τριετία 2001-04 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Λόγω μάλιστα της μεσογειακής ιδιοσυγκρασίας του ταυτίστηκε σε μεγάλο βαθμό με το «τριφύλλι» και υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της ομάδας.

Με τους «πράσινους» αγωνίστηκε συνολικά σε 106 παιχνίδια (6 γκολ) και ήταν παρών στις ευρωπαϊκές πορείες στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2001-02, καθώς και στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 2002-03.

Σημειωτέων πως ο Μικάελσεν απ΄το καλοκαίρι του 2019 εργάζεται ως επικεφαλής της ακαδημίας της Nyköbing FC στη Δανία.

«Η Μίντιλαντ παίζει πολύ άμεσο, δυνατό, physical ποδόσφαιρο. Διαθέτει πολλές καλές μονάδες και είναι πολύ καλοί στα στημένα. Έχει πολλούς καλούς παίκτες, η ποικιλία και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του πάγκου της είναι ένα επιπλέον στοιχείο που της προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική...» τόνισε αρχικά ο 51χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην μεσοεπιθετική της γραμμής είναι ο Εβάντερ. Ο στόπερ και αρχηγός της Σβιατσένκο είναι ένας ακόμα πολύτιμος ποδοσφαιριστής, μαζί με τον τερματοφύλακα Λεσλ που έχει περάσει από την Εθνική Δανίας»

Όσο για την έδρα της Μίντιλαντ και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της;

«Το γήπεδο δεν θα είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του ΠΑΟΚ παίρνει μεγαλύτερη δυναμική και ενέργεια από το δικό της γήπεδο και δε θα μπορεί να της προκαλέσει φόβο η έδρα της Μίντιλαντ.

Μπορεί να...ακούγεται να έχει παλμό το γήπεδο της Μίντιλαντ, αλλά δεν είναι κοντά στην ατμόσφαιρα των γηπέδων που υπάρχει στην Ελλάδα. Δε θα είναι κάτι ιδιαίτερο που δεν το έχουν ξαναδεί στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...