Με όπλο τον άξονα, αλλά και πολύ άγχος

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε και κόντρα στην Λαμία που δεν είχε σκοράρει ποτέ για το πρωτάθλημα στην Τούμπα.
Πηγή: paok24.com
Με όπλο τον άξονα, αλλά και πολύ άγχος

Έπαιξε με τη φωτιά στο 0-1 που μπορεί να υπήρχε και φάουλ πάνω στον Ντόουγκλας, αλλά το παιχνίδι γύρισε από τα γκολ των Λύρατζη και Κούρτιτς. Οι δύο παίκτες ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, μαζί με τον μαχητικό Ντόουγκλας στον άξονα, ο Τσιγγάρας έδωσε τρεξίματα στσν άξονα και χώρους στον Κούρτιτς, ενώ η είσοδος του Μπίσεσβαρ έδωσε την ποιότητα που ήθελε ο ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη. Παραφωνία και πάλι το άγχος των τελευταίων λεπτών που θα μπορούσε να είχε στοιχίσει, που είναι απόρρια των συνεχόμενων κακών αποτελεσμάτων και της ανάγκης για τη νίκη.

Ας δούμε όμως την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ ξεχωριστά:

Πασχαλάκης: Στο γκολ μπορεί να μην έχει καίρια ευθύνη, αλλά ήταν στη θεωρητικά κλειστή του γωνία. Επίσης στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σταθερές μεταβιβάσεις πάντα, αλλά μετά το ξεκίνημα και το τελείωμα της αναμέτρησης δεν πιέστηκε και ιδιαίτερα.

Σίντκλεϊ: Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, μιας και στη φάση του γκολ έχει κάκιστη αντίδραση μετά το φάουλ στον Αουγκούστο. Μετά προσπάθησε να ανέβει μέσα στο γήπεδο, χωρίς όμως να έχει μεγάλη συμμετοχή στη δημιουργία όπως σε άλλα παιχνίδια. Πρέπει και αυτός να μείνει δυνατός καθώς ο δύσκολος Δεκέμβρης δεν έχει κλείσει για τον ΠΑΟΚ.

Μιχαηλίδης: Μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος στο παιχνίδι και να ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια στην προσπάθεια δημιουργίας από πίσω, αλλά είχε και αυτός άγχος για το λάθος και έναν εκνευρισμό. Περισσότερη φοβία για το λάθος που δεν έκανε, παρά την σιγουριά που χρειάζεται ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ίνγκασον: Έπαιξε βασικός μετά από καιρό, αλλά ακόμα είναι μακριά από τα στάνταρ απόδοσης που θέλει η ομάδα από τον ίδιο. Στη φάση του 0-1 μένει σε λάθος θέση και πολλές φορές δεν μπόρεσε να μοιράσει σωστά το παιχνίδι από την πίσω ζώνη. Είναι σίγουρο ότι εάν είναι καλά ιατρικά θα επανέλθει στο επίπεδο που τον ξέραμε πέρσι.

Λύρατζης: Ένα από τα πρόσωπα της αναμέτρησης. Πρώτη φορά βασικός, πρώτο 90λεπτο για φέτος και πρώτο γκολ με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός μπακ ήταν καλός επιθετικά, κάλυψε σωστά τη θέση του και το γκολ ήταν ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν αγχώθηκε περισσότερο. Πρώτη πειστική εμφάνιση για έναν παίκτη που θα παίξει βασικός έως το τέλος του 2021 και μπορεί και στα πρώτα παιχνίδια του 2022.

Κούρτιτς: Ο Σλοβένος μπορεί να μην είναι στην καλύτερη του κατάσταση, αλλά σήμερα ήταν κομβικός. Εξ αρχής καθότι, λόγω Τσιγγάρα βρήκε περισσότερο χώρο και μέτρα στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Πέρασε κάποιες πάσες προς την περιοχή της Λαμίας παρότι δεν δημιουργήθηκαν οι φάσεις που έπρεπε και το βασικότερο όλων ήταν εκείνος που έκανε το 2-1 και έδωσε τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Κούρτιτς στο 100% και σαν παίκτη που θα δίνει το κάτι παραπάνω όταν αγωνίζεται. Κάτι αντίστοιχο έκανε και σήμερα χωρίς να πιάσει τρομερά στάνταρ απόδοσης.

Τσιγγάρας: Πρώτη φορά βασικός ο νεαρός του ΠΑΟΚ και πρώτη φορά 90λεπτό και αυτός. Πολλά τρεξίματα, πολλές επαφές με την μπάλα, δεν πήρε ρίσκα στη δημιουργία, ήταν τακτικά σωστός και έδειξε ότι μπορεί να αποτελεί έναν παίκτη του ροτέισον που θα είναι όμως ενεργός για την ομάδα και τον ίδιο. Και αυτός αναμένεται να πάρει κι άλλο χρόνο συμμετοχής μέσα στο 2021.

Μουργκ: Στο πρώτο ημίχρονο και όσο ο ΠΑΟΚ ήθελε να γυρίσει το παιχνίδι, ο Αυστριακός είχε την μπάλα στα πόδια του, αλλά πέραν της στατικής φάσης με το δοκάρι δεν είχε άλλη ουσιαστική συμμετοχή. Ακόμα και στην εξαιρετική πάσα του Ζίβκοβιτς στο τέλος του ημιχρόνου, δεν μπόρεσε να την κοντρολάρει μόνος μέσα στην περιοχή.

Ζίβκοβιτς: Σήμερα μπορεί να μην σκόραρε, αλλά πάλι δημιούργησε αρκετές καταστάσεις παρότι δεν βρήκε πολλές ευκαιρίες μέσα στο παιχνίδι. Η Λαμία τον έκλεισε πολλές φορές και με 2 παίκτες πάνω του, κάτι που δεν τον άφησε να κινηθεί στον χώρο όπως του ταιριάζει. Παρόλα αυτά είχε ένταση και δημιουργία, όσο κανένας άλλος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Στο γνωστό φετινό του ρόλο σαν τρίτος μέσος και πιο κοντά στην περιοχή. Πάτησε περιοχή, έδωσε κάποιες λύσεις στον Άκπομ, αλλά περισσότερο έδωσε τρεξίματα και βοήθεια στην κυκλοφορία. Στο πρώτο γκολ, ο Λύρατζης παίρνει την μπάλα από δική του προσπάθεια και γενικά δείχνει τι έλειπε από την ομάδα όσο και καιρό ήταν εκτός.

Άκπομ: Καλύτερος από άλλα παιχνίδια στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, αλλά και πάλι χωρίς να τον αισθανθεί η άμυνα της Λαμίας. Μερικές φορές τρέχει και κινείται μέσα στο γήπεδο σαν να φορά μικρότερο νούμερο στα παπούτσια και έτσι να μην έχει καμία ισορροπία με την μπάλα στα πόδια. Πολλές φορές οι κινήσεις του ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έπρεπε, ενώ πάλι δεν ήταν μέσα στις φάσεις του ΠΑΟΚ.

Μπίσεσβαρ: Μπήκε και ο ΠΑΟΚ έκανε άμεσα 2-3 ευκαιρίες και σκόραρε το 2-1. Έδωσε ενέργεια, κράτησε την μπάλα σωστά στα πόδια του και την μοίρασε άψογα. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το 2-1 με τον Κούρτιτς. Θέλει όμως ανάσες για να μπορεί και πάλι να κάνει τη διαφορά σαν βασικός και όχι από τον πάγκο στα επόμενα παιχνίδια.

Σφιντέρσκι: Έπαιξε περισσότερο σαν δεύτερος επιθετικός και μετά σαν καθαρός στράικερ. Κράτησε μπάλα στον πρώτο ρόλο που είχε στο παιχνίδι, προσπάθησε να την μοιράσει και όταν έμεινε στην κορυφή της επίθεσης, δεν είχε τους παίκτες δίπλα του να του δώσουν μεγαλύτερη ώθηση και βοήθεια.

Σβαμπ και Εσίτι έπαιξαν για λιγότερο από 10 λεπτά και έτσι δεν μπορούν να κριθούν για την απόδοσή τους.

Διαβάστε ακόμη...