A.Zίβκοβιτς: Ο... μαέστρος του ΠΑΟΚ με αριθμούς

Από sdna.gr: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή του ΠΑΟΚ στην φετινή του πορεία στο Conference League και η ηγετική παρουσία του Σέρβου εξτρέμ αποτυπώνεται και στους αριθμούς που καταγράφει.
Πηγή: sdna.gr
A.Zίβκοβιτς: Ο... μαέστρος του ΠΑΟΚ με αριθμούς

Λένε ότι οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα, όμως στην περίπτωση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Σέρβος εξτρέμ με την φανέλα του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν στην Ευρώπη.

Ο 25χρονος άσος του ΠΑΟΚ, άλλωστε φρόντισε να δώσει ακόμη μια παράσταση στο κοινό της Τούμπας, οδηγώντας τον Δικέφαλο στην φάση των νοκ-άουτ του Conference League με ένα γκολ και μια ασίστ απέναντι στην Λίνκολν.

O Zίβκοβιτς σε πέντε συμμετοχές στην φάση των ομίλων του Conference League σημείωσε τρία γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, έχοντας σημαντικότατη συνεισφορά στο μεγάλο διπλό του Δικεφάλου στην έδρα της Κοπεγχάγης, αλλά και στη νίκη κόντρα στη Λίνκολν.

Το εντυπωσιακό με τον Ζίβκοβιτς είναι ότι ο Σέρβος εξτρέμ είχε συμμετοχή στο 70% των γκολ του ΠΑΟΚ στην διοργάνωση, αφού οι «ασπρόμαυροι» σκόραραν συνολικά οκτώ γκολ, με τον 25χρονο άσο να έχει συμμετοχή στα πέντε.

Δημιουργικός και συμμετοχικός

Η συνεισφορά του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ αποτυπώνεται και μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας, αφού ο Σέρβος εξτρέμ ολοκλήρωσε την παρουσία του στην φάση των ομίλων του Conference League, έχοντας 74.2% ευστοχία στις πάσες του.

Συνολικά ο Ζίβκοβιτς μέτρησε 184 εύστοχες μεταβιβάσεις στις 251 που επιχείρησε, ενώ καλό ποσοστό κατέγραψε και στα γεμίσματα με 38% και 15 εύστοχες σέντρες από τις 42 που έβγαλε.

Στο top-10 των σκόρερ, στο top-5 με τις ασίστ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μάλιστα, βρίσκεται στο top-10 των σκόρερ της διοργάνωσης με τα τρία γκολ που έχει σημειώσει, ενώ το όνομά του φιγουράρει και στην κορυφαία πεντάδα των ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Σέρβου έχει βρει τον ηγέτη της μεσοεπιθετική του γραμμής, με τον 25χρονο άσο να πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τρομερές εμφανίσεις.

Διαβάστε ακόμη...