Α. Ζίβκοβιτς με μήνυμα στον Λουτσέσκου και αφιέρωση στον Καντουρί

Από sdna.gr:Ποδοσφαιρική... όαση ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σε ένα ακόμη παιχνίδι του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Α. Ζίβκοβιτς με μήνυμα στον Λουτσέσκου και αφιέρωση στον Καντουρί

Ο Zile πήρε επ' ώμου την υπόθεση πρόκριση, κάνοντας σαφές πως «δεν τα παρατάμε». Η αφιέρωση στον Ομάρ Ελ Καντουρί και το μήνυμα στον Λουτσέσκου.
Το παιχνίδι απέναντι στη Λίνκολν δεν αποτελεί παρένθεση για εκείνον, είναι η συνέχεια των δικών του παραστάσεων με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος βρίσκεται στην εξαιρετική κατάσταση, καταγράφοντας νούμερα που... τρελαίνουν, τα οποία αποτυπώνουν εν μέρει την παρουσία του στο γήπεδο. Επιθετικά και ανασταλτικά. Μια «σταθερά» πολυτελείας στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

Απέναντι στη Λίνκολν, με ένα τρομερό άλμα και μια εξαιρετική κεφαλιά, ανοίγει το σκορ για τους Θεσσαλονικείς στο 15' ενώ στο β΄ημίχρονο δημιουργεί για τον Σβαμπ, με τον Αυστριακό να «τελειώνει» το ματς. Ένα γκολ, μία ασίστ και μια 90λεπτη παρουσία που συνοψίζεται σε:

5/6 ντρίπλες
12/20 κερδισμένες μονομαχίες
4 key passes
5/11 σέντρες από τα πλάγια στη μεγάλη περιοχή
78% πάσες ακριβείας
6/8 τάκλιν

Μετά τον ματς με τον Ιωνικό, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν μπορούσε να αποδεχθεί πως ο ΠΑΟΚ «κατάφερε» να χάσει. Η εικόνα του έξω από το πούλμαν της αποστολής τα έλεγε όλα αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του έπρεπε να το διαχειριστούν με ψυχραιμία καθώς δεν είχαν την πολυτέλεια, δεδομένης της ευρωπαϊκής αναμέτρησης που ακολουθούσε, να εγκλωβιστούν και να παραδοθούν σε αυτή την πίεση. Πώς το διαχειρίστηκαν:

«Δεν ξέρω, μη με ρωτάτε γι' αυτό. Είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς, αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε αγώνα συγκεντρωμένοι και να παίζουμε με στόχο τη νίκη σε όλα τα ματς».

Μετά το γκολ που πέτυχε, έτρεξε στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Είχαν ανάγκη όλοι τους τον Zile. Και εκείνος να το αφιερώσει πρωτίστως στον Καντουρί που τέθηκε νοκ άουτ στο παρά πέντε της αναμέτρησης αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές του πάγκου και το τεχνικό επιτελείο: «Πήγα στον Ομάρ και τον Ζίβκο να πανηγυρίσω. Ο Ομάρ τραυματίστηκε πριν από το παιχνίδι και ήθελα να του δείξω τη στήριξή μου προς το πρόσωπό του. Επίσης, ήθελα να πανηγυρίσω με τους παίκτες στον πάγκο και όσους βρίσκονται σε αυτόν, όπως το προπονητικό τιμ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ξέραμε πως πρέπει να κερδίσουμε. Ήταν κομβικό για εμάς λόγω της κακής περιόδου που διανύουμε, ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως κερδίσαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Εκείνος που έχει μπει σε πρώτο πλάνο ευθυνών εδώ και καιρό, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και ο Αντρίγια γνωρίζει πως και για εκείνον ήταν και είναι μια σκληρή περίοδος. Σε ερώτηση για το τι θα του έλεγε δημοσίως, ο Zile είχε το δικό του μήνυμα για τον 52χρονο τεχνικό: «Για όλους ήταν μια δύσκολη περίοδος. Ποτέ όμως δεν θα τα παρατήσουμε, θα δίνουμε σε κάθε αγώνα το 100% για να κάνουμε τους πάντες χαρούμενους».

Εξ ορισμού δεν του αρέσουν οι συνεντεύξεις. Το έχει δηλώσει. Πόσω μάλλον όταν καλείται να μιλά για τον εαυτό του. Αν τον ρωτήσετε, θα αρκεστεί να σας πει πως: «Είμαι χαρούμενος για το γκολ και την ασίστ και κυρίως επειδή προκριθήκαμε από τον όμιλο μας». Τελεία. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη...