“Σε κρίση ο ΠΑΟΚ – Σημαντικό παιχνίδι με την Λίνκολν”

Από sfina.gr:Τον τρόπο που κατάφερε ο Ιωνικός ν' αποτελέσει μια από τις ομάδες-έκπληξη της φετινής Super League εξήγησε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Δημήτρης Σπανός.
Πηγή: sfina.gr
“Σε κρίση ο ΠΑΟΚ – Σημαντικό παιχνίδι με την Λίνκολν”

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη δραματική νίκη με τον ΠΑΟΚ: «Εγώ θα ήθελα να νικήσουμε 1-0, γιατί υπήρχε μεγάλη εναλλαγή συναισθημάτων σε αυτό το ματς και είμαστε και... μεγάλοι άνθρωποι. Πάντως εννοείται ότι ένας προπονητής προτιμάει να νικά χωρίς να δέχεται γκολ. Έτσι που πήγε το ματς θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ, αλλά και να ισοφαριστούμε. Έχασε τη συγκέντρωσή του ο ΠΑΟΚ, αλλά ήμασταν κι εμείς πολύ καλοί, είχαμε και λίγο τύχη και πήραμε μια μεγάλη νίκη».

Για το αν μπορεί να κοιτάξει και ψηλότερα ο Ιωνικός: «Είναι άλλο το άγχος της σωτηρίας και άλλο να παίζεις για μια καλύτερη θέση. Εμείς όμως στη θέση που είμαστε δεν πρέπει να μιλάμε για κάτι άλλο από τη σωτηρία».

Για το πώς είδε τον ΠΑΟΚ: «Μέσα στο παιχνίδι είδαμε μια ομάδα που ήταν καλή και μας δημιούργησε προβλήματα. Όταν όμως μια μεγάλη ομάδα κάνει σερί ηττών, είναι σε κρίση. Έστω και τυχαία όμως να πάρει μια νίκη, αλλάζει η κατάσταση, οπότε όντως είναι σημαντικό το αποψινό ματς με τη Λίνκολν».

Για τον απολογισμό του Ιωνικού στον α' γύρο και συνολικά το πρωτάθλημα: «Πήγε στο περίπου όπως θέλαμε. Αν είχαμε τρεις βαθμούς ακόμα, που τους δικαιούμασταν, θα ήμασταν τέλεια. Όσο για το πρωτάθλημα, νομίζω ότι είναι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές και αυτό φαίνεται και από το ότι δεν έχουν ξεφύγει πολύ οι μεγάλοι».

Για το γεγονός ότι ο Ιωνικός έχει ίδια διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη με τις θέσεις για την εξάδα: «Στη διάρκεια του πρωταθλήματος οι ομάδες που είναι χτισμένες για μεγαλύτερα πράγματα θα το βρουν. Είναι άλλου τύπου η διαφορά από τις πρώτες θέσεις και άλλη από τις τελευταίες».

Για τον αντίπαλο που του έκανε την καλύτερη εντύπωση μέχρι τώρα: «Πολύ θετική εντύπωση, όταν παίξαμε, μου έκανε ο Παναθηναϊκός. Ήταν ένας Παναθηναϊκός που είπαμε ότι έμοιαζε όπως τον ξέραμε παλιά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που παίρνει αποτελέσματα, αλλά η εικόνα της είναι συγκεκριμένη. Μπορεί το θέαμα να μην είναι αυτό που θέλει, αλλά βρίσκονται στην τρίτη θέση κι εγώ υποστηρίζω ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Για τα αποψινά παιχνίδια Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Βλέπω ότι θα νικήσουν και οι δυο ελληνικές ομάδες, αλλά αυτό μπορεί να μη } «Θα έχουμε κάποια ενίσχυση σημαντική τον Γενάρη, όπως ήταν και το καλοκαίρι. Θα κάνουμε λίγες προσθήκες, αλλά ποιοτικές. Δεν θα χάσουμε κάποιον. Σαν οικογένεια του Ιωνικού θα χαιρόμασταν να δούμε τον Άοσμαν σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά μετά το τέλος του πρωταθλήματος».

Για τους πολλούς έμπειρους παίκτες του Ιωνικού: «Τα παιδιά έχουν δεθεί με την ομάδα και δίνουν ίσως και παραπάνω από τα νέα παιδιά. Στηριζόμαστε περισσότερο στο οικογενειακό κλίμα, παρά στα οικονομικά δεδομένα. Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η νοοτροπία παικτών όπως ο Τσιγκρίνσκι και ο Ρομαό. Είναι σαν δυο παιδιά 18 χρονών που ξεκινούν τώρα το ποδόσφαιρο. Παρά την ηλικία τους, αυτό δεν φαίνεται ποτέ, ούτε στον αγώνα, ούτε στην προπόνηση».

Διαβάστε ακόμη...