Πρόκριση μεγάλης σημασίας για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα

Από paok24.com:Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί απόψε τη Λίνκολν στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa Conference League.
Πηγή: paok24.com
Πρόκριση μεγάλης σημασίας για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα

Ο "Δικέφαλος" θα ψάξει τη νίκη που θα του δώσει την πρόκριση, περιμένοντας... νέα κι από το παιχνίδι της Κοπεγχάγης με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Σε περίπτωση που κερδίσει κι ο ΠΑΟΚ κι η Σλόβαν, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να έχει καλύτερη διαφορά γκολ από τους Σλοβάκους, καθώς στο δεύτερο σενάριο πρόκρισης που είναι τα μεταξύ τους γκολ υπάρχει ισοπαλία. Οι Σλοβάκοι έχουν +3 (8-5) διαφορά τερμάτων με τον ΠΑΟΚ να έχει +2 (6-4).

Κάτι που σημαίνει για παράδειγμα, πως αν η Σλόβαν κερδίσει με 0-1 την Κοπεγχάγη, ο ΠΑΟΚ θα χρειάζεται ένα 3-0 για να περάσει εκείνος στην επόμενη φάση.

Η πρόκριση προφανώς θα έχει μεγάλη σημασία για τους "ασπρόμαυρους", ωστόσο, εξίσου σημαντική θα είναι και για την Ελλάδα που αυτή τη στιγμή έχει ανέβει στη 15η θέση στην βαθμολογία της UEFA και θέλει να διατηρηθεί εκεί, ενώ εφόσον συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία κι ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός, τα πράγματα μπορεί να γίνουν κι ακόμη καλύτερα.

Τι σημαίνει η 15η θέση;

Ο πρωταθλητής θα ξεκινάει την πορεία του από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο 2ος από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League κι ο 3ος και ο 4ος της βαθμολογίας από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 15η θέση με 25.950 βαθμούς, η Ελβετία είναι στη 14η με 28.675 και πιο πάνω βρίσκονται το Βέλγιο με 29.800 κι η Σερβία με 29.875.

Διαβάστε ακόμη...