«Στοίχισε» το τρίτο δεκάλεπτο...

Για την 5η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου και αντιμετώπισε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Νοεμβρίου τις Εσπερίδες Καλλιθέας, από τις οποίες και γνώρισε την ήττα με 67-60.
Πηγή: acpaok.gr
«Στοίχισε» το τρίτο δεκάλεπτο...

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Παυλοπούλου, Στάνλεϊ, Μακιτάλο, Κουϊνόνες και Χόλιβεϊ.

Ισορροπημένη ήταν η εικόνα του πρώτου δεκάλεπτου, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, ενώ παράλληλα στηρίζονταν επιθετικά στις «ψηλές» τους. Χόλιβεϊ και Κουϊνόνες από την μεριά του ΠΑΟΚ, και η Πότερ από την μεριά των Εσπερίδων, μονοπωλούσαν το σκοράρισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 16-15.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το παιχνίδι να είναι ένα πραγματικό «ντέρμπι». Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, η μία με την άλλη, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει πόντους και στο πρόσωπο της Στάνλεϊ, η οποία ενεργοποιήθηκε περισσότερο, ενώ οι Εσπερίδες βασίζονταν περισσότερα στα «κέφια» της Πότερ. Με το σκορ να είναι στο 30-30, η Κουϊνόνες πέτυχε τρίποντο, 30-33, ωστόσο οι γηπεδούχες απάντησαν άμεσα, 33-33. Σ' εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχες με 5-0 σερί πήραν προβάδισμα, με τον ΠΑΟΚ να απαντά με μπάζερ μπίτερ λέι-απ της Κιλαζίδου, 38-35, το οποίο ήταν και τελικό σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι «ασπρόμαυρες» μπλοκάραν επιθετικά, μην μπορώντας να βρουν εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Αντίθετα, οι γηπεδούχες με πρωταγωνίστρια την Καμμένου, η οποία εκτελούσε την ζώνη του ΠΑΟΚ από τα 6.75, ανέβασαν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, 50-39. Με την Χαιριστανίδου να βγαίνει μπροστά στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεση του και μείωσε το σκορ, 53-46, ωστόσο το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 58-47.

Στο τέταρτο και κρίσιμο δεκάλεπτο, η εικόνα των παικτριών του ΠΑΟΚ άλλαξε άρδην, με τις «ασπρόμαυρες» να εμφανίζουν το καλό τους πρόσωπο. Σ' ένα νευρικό δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους τέσσερις πόντους, 60-56, με το παιχνίδι να είναι ένα πραγματικό «ντέρμπι» μέχρι το τέλος του. Η διαφορά έφτασε στο καλάθι, 62-60, ωστόσο με κρίσιμο και τυχερό καλάθι της Βιντζιλαίου, οι Εσπερίδες πήραν σημαντικό προβάδισμα ένα λεπτό πριν το τέλος, 64-60. Στα τελευταία δευτερόλεπτα το σκορ δεν άλλαξε δραματικά, με τις «ασπρόμαυρες» να γνωρίζουν την ήττα με 67-60.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00, απέναντι στον ΟΣΦΠ, στο PAOK Sports Arena.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 38-35, 58-47, 67-60

ΠΑΟΚ (Κεραμιδάς): Χόλιβεϊ 9, Στάνλεϊ 10(2), Χαιριστανίδου 10, Μακιτάλο 4, Παυλοπούλου 10(1), Κατσαμούρη, Τόλη Κ., Στεφανάκη Ι., Τόλη Ε., Κιλαζίδου 4, Κουϊνόνες 13(3)

amiridis-savvidis.gr/

Διαβάστε ακόμη...