ΠΑΟΚ - Άρης και η... Θεσσαλονίκη στο πόδι!

Από sdna.gr:Ντέρμπι Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Άρη σε ένα ιδιαίτερο μομέντουμ και για τις δύο ομάδες! Το SDNA αναλύει τα δεδομένα και το κλίμα σε κάθε... στρατόπεδο.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ - Άρης και η... Θεσσαλονίκη στο πόδι!

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί σε μια χρονική στιγμή που ΠΑΟΚ και Άρης προέρχονται από ήττα στο πρωτάθλημα και δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν το ενδεχόμενο για μία δεύτερη στη σειρά που θα προκαλέσει «τριγμούς» στο εσωτερικό τους. Ο μεν ΠΑΟΚ που... καθάρισε εν μέρει το μυαλό του στη Σλοβακία και ο δε «πληγωμένος» Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη της στη μεγαλύτερη «μάχη» της 11ης αγωνιστικής και το SDNA αναλύει...

Φρίκαρε στο Περιστέρι, στάνιαρε στη Σλοβακία
Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που έχασε από τον Ατρόμητο φέτος, ωστόσο, λόγω της εκκρεμότητας στην Ευρώπη μεσοβδόμαδα δεν είχε ούτε το χρόνο ούτε την πολυτέλεια να αναλύσει την σκληρή ήττα στο Περιστέρι. Και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στη Μπρατισλάβα με την πλάτη στον τοίχο, ήταν η ομάδα που δικαιούταν το κάτι παραπάνω. Σε τελική ανάγνωση όμως, απέφυγε τον «ξαφνικό» θάνατο που θα μπορούσε να τον βυθίσει ενόψει Άρη, έμεινε ζωντανός στην Ευρώπη και κρατά την τύχη στα χέρια του.

Προφανώς και η υποχρέωση στην Ευρώπη αλλά και η ισοπαλία που απέσπασε, φέρνοντας την υπόθεση πρόκριση στα μέτρα του, τον βοήθησαν να... επουλώσει κάτα κάποιον τρόπο τις πληγές του, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποτυπώνει επακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκεται ο ΠΑΟΚ: «είναι μια δύσκολη κατάσταση, δεν είναι μια κακή κατάσταση. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι καλύτερη».

Από την άλλη, όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες για τον ΠΑΟΚ, γνωρίζει πως θα βρει απέναντί του μία ομάδα που ζει και αναπνέει για τα ματς κόντρα στον Δικέφαλο, πόσω μάλλον από τη στιγμή που προέχρεται από αυτό το ευρύ 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μια ομάδα που με τη σειρά της ψάχνει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα αλλά στο τελευταίο ματς είδε την εστία της να παραβιάζεται πέντε φορές ενώ είχε δεχτεί συνολικά έξι τέρματα στα εννέα προηγούμενα.

Στα αγωνιστικά για τον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Βιεϊρίνια και Κρέσπο, με τον Ισπανό να τίθεται νοκ άουτ από το ημίχρονο με τη Σλόβαν. Απεναντίας, επιστρέφει μετά από 213 ημέρες ο Ίνγκι Ίνγκασον, δίνοντας στον 52χρονο τεχνικό μία σημαντική λύση στα μετόπισθεν. Όλα όμως δείχνουν πως ο Δικέφαλος θα παρουσιαστεί με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Σίντκλεϊ - Τέιλορ στα άκρα της άμυνας και τους Βαρέλα - Μιχαηλίδη ως στόπερ, αν και ο Ενέα Μιχάι πήρε θετικό πρόσημο ως αριστερό στόπερ στη Σλοβακία.

Αν αναλογιστεί κανείς τη διαχείριση του Στέφαν Σβαμπ, όπως φαίνεται, ο Αυστριακός επιστρέφει ως παρτενέρ του Κούρτιτς στον άξονα, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να μοιάζει «σταθερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και είναι αδύνατο και μόνο στη σκέψη να μείνει εκτός ντέρμπι. Καντουρί και Μπίσεσβαρ ερίζουν για τις άλλες δύο θέσεις πίσω από το φορ καθώς ο Μιτρίτσα πήρε λεπτά συμμετοχής στη Σλοβακία αλλά υστερεί σε ρυθμό. Όσο για την κορυφή της επίθεσης; Μετά τις δύο σερί συμμετοχές του Άκπομ ως βασικός, επανέρχεται ο Σφιντέρσκι.

Ο «πληγωμένος» Άρης ψάχνει τη... λύτρωση στην Τούμπα
Ο Άρης έχασε φέτος έδαφος αρχικά λόγω της ποινής αφαίρεσης έξι βαθμών. Έπειτα, με την απρόσμενη ήττα - και μάλιστα «πεντάρα» από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την οποία χάθηκε σημαντικό ψυχολογικό έδαφος επίσης. Τα ερωτήματα, τα διλήμματα και η αμφιβολία επανήλθε στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, με βασικά προβλήματα να φαίνεται πως δε θα λυθούν εύκολα και γρήγορα και τα επίπεδα δυσανασχέτησης να «χτυπούν» κόκκινο.

Ο Άκης Μάντζιος γνωρίζει ότι σε περίπτωση ήττας στην Τούμπα, το -11 που θα προκύψει από την τρίτη θέση είναι σκληρό και δύσκολα αναστρέψιμο. Γνωρίζει, όμως, και ότι τώρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία για «ροζ» φύλλο αγώνα, αφού συναντά έναν ΠΑΟΚ που σκόραρε τελευταία φορά πριν τη διακοπή, έχει ήδη παίξει δύο αγώνες αυτήν την εβδομάδα και γενικότερα δε φημίζεται για την αθλητικότητα του ρόστερ του, εν αντιθέσει με τον Άρη, μια από τις πιο γυμνασμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Γι' αυτό και ο Έλληνας προπονητής θα πρέπει να σκεφτεί πολύ προσεκτικά τις επιλογές του, αποφεύγοντας τα λάθη.

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι «εφεδρείες» τον πρόδωσαν, αφού τόσο ο Σάκιτς και ο Δεληζήσης, όσο και ο Ιτούρμπε, όχι μόνο δε βοήθησαν αλλά χειροτέρεψαν την κατάσταση, με τους δύο πρώτους να μοιάζουν ξένοι στην άμυνα των «κιτρινόμαυρων» και τον δεύτερο να παρουσιάζεται ανίκανος να δημιουργήσει στο επιθετικό τρίτο. Το σκηνικό ενόψει Τούμπας αλλάζει, πάντως, αφού στην αποστολή επιστρέφουν Σούντγρκεν, Φαμπιάνο, ενώ κανονικά θα συμπεριληφθεί και ο Ματέο. Ο Ισπανός ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες και θα βρεθεί στο ντέρμπι, προσφέροντας στον Μάντζιο την ευκαιρία να μην... αναγκαστεί να ξεκινήσει με τον Ιτούρμπε, αλλά με Γκαρσία - Γκάμα - Μαντσίνι, πίσω από τον Καμαρά (θυμίζουμε πως ο Μπερτόγλιο είναι τιμωρημένος).

Ωστόσο, λόγω συνθηκών αγώνα και του λίγο πιο παθητικού ρόλου που συνήθως παίρνει στα ματς με τον ΠΑΟΚ, δεν αποκλείεται ο Μάντζιος να παρατάξει τον Άρη χωρίς επιτελικό μέσο αλλά με τρεις κεντρικούς, τους Τζέγκο, Σάσα και Εντιαγέ. Ο Δικέφαλος είναι αργός στην κυκλοφορία και με βαριά κορμιά στο κέντρο, στοιχείο που ο Άρης γνωρίζει πως μπορεί να χτυπήσει για να κλέψει μπάλες και να «πληγώσει» τον αντίπαλο

Διαβάστε ακόμη...