Το ντέρμπι της… σιωπής, στην Τούμπα

Από sdna.gr:Λίγες ώρες πλέον μας χωρίζουν από το ντέρμπι της Τούμπας. Ίσως το πλέον... ήσυχο ντέρμπι μεταξύ των δυο αντιπάλων. 
Πηγή: sdna.gr
Το ντέρμπι της… σιωπής, στην Τούμπα

Τίποτα στην Θεσσαλονίκη δεν μαρτυρά πως το απόγευμα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη. Είναι προφανές ότι οι δυο μονομάχοι επέλεξαν την τακτική της... σιωπής. Λίγο η πανδημία, λίγο τα τελευταία αποτελέσματα των δυο αντιπάλων, λίγο ο φόβος για τις συνέπειες μιας αποτυχίας, δεν άφησαν περιθώρια για πολλά – πολλά.

Μετά την 5αρα από τον ΠΑΣ, στον Αρη προτίμησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους αντί της προσφιλής τακτικής... φασαρίας για ψύλλου πήδημα που ακολουθούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Το κλίμα είναι βαρύ μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας και δεν υπάρχουν περιθώρια για... κορώνες και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Ξέρουμε ότι είναι το παιχνίδι της χρονιάς για τον Αρη, προτίμησαν όμως να αποφύγουν τις εντυπωσιακές δηλώσεις, για να διαχειριστούν καλύτερα (τις αντιδράσεις που θα δημιουργήσει στον οργανισμό τους) πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν ανέβασαν τους τόνους ενδεχομένως για να βρούνε απέναντι τους και ένα πιο ήσυχο ΠΑΟΚ.

Από τη δική του πλευρά ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο και την ισοπαλία στην Μπρατισλάβα που τον κράτησε μεν ζωντανό στο Conference League αλλά δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επίσης κρατά χαμηλούς τόνους. Παραδοσιακά στην Τούμπα δεν ανεβάζουν... ένταση πριν από τα παιχνίδια με τον Αρη.

Σαφώς και το παιχνίδι –με δεδομένες τις απώλειες βαθμών που έχει στο πρωτάθλημα- είναι μια πρόκληση για τον Δικέφαλο. Όταν βρίσκεσαι στη μέση μιας διαδικασίας που είναι ένας μαραθώνιος, θα βρίσκεσαι συχνά μπροστά σε προκλήσεις και απαιτήσεις που θα ζητούν από εσένα την μέγιστη δυνατή προσαρμογή. Το θέμα λοιπόν είναι ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να γνωρίζει, να είναι προετοιμασμένος κατάλληλα και άρα έτοιμος να αντιμετωπίσει ό,τι χρειαστεί.

Βεβαίως και υπάρχουν οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως κάθε λογής απουσίες αλλά κι αυτό ακόμη στο πρόγραμμα είναι και πρέπει να έχει την ανάλογη υποδομή για να βγει με τις μικρότερες ή καθόλου απώλειες. Είτε λοιπόν παίζει Ευρώπη, είτε Τούμπα, είτε εκτός, η αποστολή είναι γνωστή και ο στόχος δεδομένος. Δεν λέει κάτι να προέρχεσαι από εκτός έδρας παιχνίδι με την Σλόβαν και να ακολουθούν τα παιχνίδι με Αρη, Λάρισα, Ιωνικό, εντός ή εκτός έδρας. Σημασία έχει σε ποιον βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του ώστε να ξεπεράσουν επιτυχημένα τα όποια εμπόδια.

Ειδικά η πνευματική και η διανοητική ετοιμότητα, θα παίξουν μεγάλο ρόλο και θα κρίνουν πιθανόν και πιο καθοριστικά την έκβαση των επόμενων αγώνων, γιατί δυστυχώς ό,τι έχασε ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής δεν το έχασε λόγω αγωνιστικής ανεπάρκειας.

Απουσίες θα υπάρχουν σε πρόσωπα και θα μπερδεύονται ίσως οι ρόλοι, όμως έτσι ή αλλιώς οι λύσεις θα βρίσκονται αλλά εκεί που θέλει προσοχή είναι η προσήλωση στον στόχο και η αξιόπιστη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης. Εκεί λοιπόν θα κριθεί το παιχνίδι κι όχι στον όγκο αγώνων, στη σειρά του προγράμματος ή στους τραυματίες.

Όλα είναι θέμα συγκέντρωσης και ανταπόκρισης στις πραγματικές ανάγκες, γιατί από δυνατότητες ο ΠΑΟΚ δεν υστερεί –εξακολουθώ να το πιστεύω και να το υποστηρίζω- και θα το αποδείξει κάνοντας μια νέα αρχή σήμερα στην Τούμπα

Διαβάστε ακόμη...