«ΠΑΟΚάρα βάλε κι άλλο γκολ...»

Από sdna.gr:«Όταν ένα ματς δεν μπορείς να το κερδίσεις, τουλάχιστον φρόντισε να μην το χάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ραζβάν Λουτσέσκου στους παίκτες του μετά την ισοπαλία με τη Σλόβαν που οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι πρόκρισης με τη Λίνκολν σε μια Τούμπα υπό τους ήχους «κι άλλο γκολ».
Πηγή: sdna.gr
«ΠΑΟΚάρα βάλε κι άλλο γκολ...»

Μόλις δύο πράγματα αρκέστηκε να υπογραμμίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Σλόβαν και τα οποία αποτυπώνουν πλήρως και την εικόνα του ματς. Το πρώτο είναι πως η πρόκριση είναι ξεκάθαρα στα χέρια τους. Ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη στα χέρια του καθώς στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, έχει -θεωρητικά- πιο εύκολο έργο έναντι της Σλόβαν. Θεωρητικά καθώς τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο...

Ακόμη κι αν η Σλόβαν κάνει την υπέρβαση και φύγει με «διπλό» από το Parken Stadium, υπέρβαση καθώς ηττήθηκε από τους Δανούς στο σπίτι της με (1-3), ο ΠΑΟΚ έχει τη μπάλα στα πόδια του και ουσιαστικά χρειάζεται νίκη με +2 γκολ περισσότερα από τους Σλοβάκους. Και απέναντι σε αυτή τη Λίνκολν, δεν έχει δικαιολογίες για να μην το κάνει...

Το πρώτο πράγμα -λοιπόν- που ειπώθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι σαφές και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Ο ΠΑΟΚ αποφασίζει και ορίζει το μέλλον του. Το δεύτερο σκέλος των όσων είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ όμως είναι διαφορετικό. Γιατί μπορεί το ποδοσφαιρικό κλισέ «όταν ένα ματς δεν μπορείς να το κερδίσεις, τουλάχιστον φρόντισε να μην το χάσεις», να αποτυπώνει την εικόνα της «λευκής» ισοπαλίας στη Μπρατισλάβα, ωστόσο, χρίζει προβληματισμού και ανάλυσης.

Γιατί δεν μπόρεσε ο ΠΑΟΚ; Γιατί του έλειψε το γκολ; Αν μια ομάδα δικαιούταν το κάτι παραπάνω, έδειχνε στο γήπεδο ότι μπορεί το κάτι παραπάνω, αναμφίβολα και κόντρα στα προγνωστικά ήταν ο ΠΑΟΚ. Κόντρα στα προγνωστικά καθώς ο ΠΑΟΚ βρήκε μια Σλόβαν στα καλύτερά της, αγωνιστικά και ψυχολογικά, η οποία επί της ουσίας θα έπαιζε για ένα και μόνο αποτέλεσμα. Τη νίκη.

Αντ΄αυτού και εκείνο που συζητιέται έντονα στη Σλοβακία είναι πως η Σλόβαν παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο ματς της χρονιάς της. Μια Σλόβαν αρκετά φοβική στο παιχνίδι της, κινούμενη εντελώς συντηρητικά χωρίς τη διάθεση, ενδεχομένως και την ικανότητα -γνωρίζοντας πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να τη πληγώσει- να πάρει το οποιοδήποτε ρίσκο παρά το γεγονός πως το ματς πήγαινε... σβηστά.

Απεναντίας, ο ΠΑΟΚ προερχόταν από μια ήττα - σοκ, από ένα ματς που δεν είχε ούτε ούτε το χρόνο ούτε την πολυτέλεια να αναλύσει πώς το έχασε αλλά αμφίβολα του κόστισε ακριβά σε βαθμούς και ψυχολογία. Συνεπώς σε αυτόν τον «τελικό», αν μία ομάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο ήταν ο ΠΑΟΚ. Όχι πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε το... φόβο του παιχνιδιού, γνωρίζοντας πως σε περίπτωση ήττας, χάνεται. Βυθίζεται. Και με τέτοιες σκέψεις στις τάξεις των δύο ομάδων, ήταν σαφές πως θα βλέπαμε ένα σφιχτό παιχνίδι.

Με την υποσημείωση πως ο Δικέφαλος είχε το γήπεδο και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά του έλειψε και αυτό που του κόστισε κιόλας, το εύκολο γκολ. Και σε αυτήν την εξίσωση, μπαίνουν και οι δύο φορ. Είναι ξεκάθαρο πια πως η συγκομιδή είναι πολύ φτωχότερη απ΄όση θα περίμενε ο Λουτσέσκου. Απ΄όση έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ. Στη Μπρατισλάβα και όχι μόνο...

Από την πλευρά του, ερωτηθείς ο Λουτσέσκου για τον αν αγχώνεται από το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκει το εύκολο γκολ, άνοιξε την κουβέντα και καλώς έπραξε, καθώς όπως δήλωσε δημόσια «είμαι εδώ για να προστατεύσω το γκρουπ», συνεπώς οφείλει κανείς να φιλτράρει δις τα όσα υποστηρίζει ο Ρουμάνος και υπό ποιο πρίσμα λέγονται, αναφέρθηκε σε πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν βρεθεί σε θέση να σκοράρουν και δεν τα κατάφεραν καθώς δεν αξιολόγησαν σωστά τη φάση, αναγάγοντας το πρόβλημα στο σύνολο.

Και το σύνολο δεν μπορεί να έχει δικαιολογίες με φόντο τη Λίνκολν, εκεί όπου η Τούμπα θα κινείται σε ρυθμούς, για αρχή τουλάχιστον, του «ΠΑΟΚάρα βάλε ένα γκολ». Επειδή και αυτό δεν θα του είναι αρκετό, «ΠΑΟΚάρα κι άλλο γκολ, κι άλλο γκολ» και έφυγες με την πρόκριση! Για την ώρα όμως, προέχει ο Άρης.

Διαβάστε ακόμη...