Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σλοβακία – Τα αυστηρά μέτρα και το lock down!

Από sfina.gr:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σλοβακία, κλείνει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να περάσει καλύτερα τα Χριστούγεννα. Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας με κάποιες εξαιρέσεις, ωστόσο τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και φυσικά μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Σλόβαν να γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου.
Πηγή: sfina.gr
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σλοβακία – Τα αυστηρά μέτρα και το lock down!

Από τις 25 Νοεμβρίου από τις 5 το πρωί έως την 01:00 της επόμενης ημέρας, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 8 το βράδυ!

Όποιος δεν εργάζεται με τηλεεργασία και πρέπει να πάει να εργαστεί σωματικά πρέπει να έχει πιστοποιητικό από τον εργοδότη. Στα εστιατόρια, οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να παραγγείλουν φαγητό μόνο σε take away. Μπορεί να γίνει και ατομική επίσκεψη στην εκκλησία.

Επίσης από τα ξημερώματα της Τετάρτης έχει απαγορευτεί η άσκηση του δικαιώματος ειρηνικής συνάθροισης περισσότερων των 6 ατόμων, εκτός από τα άτομα που διαμένουν στο ίδιο νοικοκυριό, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Σλοβακίας και με νόμο σχετικά με την ασφάλεια του κράτους σε καιρό πολέμου, εμπόλεμη κατάσταση ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Έντουαρντ Χέγκερ ο λόγος για τα αυστηρότερα μέτρα είναι η μη συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανόνες. Ο Χέγκερ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα την επανεξετάσει σε δύο εβδομάδες. Δεν απέκλεισε ότι εάν η κατάσταση της επιδημίας δεν βελτιωθεί, τα μέτρα καραντίνας θα συνεχιστούν.

«Στόχος μας είναι να έχουμε σταθερά Χριστούγεννα. Και μετά μια σταθερή κατάσταση μετά τα Χριστούγεννα», είπε ο Χέγκερ. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αν χαλαρώσουν τα μέτρα θα ωφελήσουν τους εμβολιασμένους.

Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, ένα συμβουλευτικό όργανο του Υπουργείου Υγείας, συνέστησε την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων για μια εβδομάδα, ωστόσο η αντιπολίτευση άσκησε βέτο στην πρόταση, αφήνοντας τα σχολεία ανοιχτά.

Διαβάστε ακόμη...