Μια κλασική ανακοίνωση Αυγενάκη: Φουλ στις εντυπώσεις, μηδέν ουσία

Όσα λέει η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου, έχουν την υπογραφή ενός υφυπουργού της λεζάντας. Γιατί δεν έχουν κανένα νόημα όσα αναφέρονται.
Πηγή: sdna.gr
Μια κλασική ανακοίνωση Αυγενάκη: Φουλ στις εντυπώσεις, μηδέν ουσία


Εδώ και μήνες ολόκληρους, οι πάντες γράφουν και λένε τι γίνεται με την ιστορία του «Καυτανζογλείου». Αναφορικά με τα εμπόδια που διαρκώς υψώνονται στον ΠΑΟΚ απ’ το στάδιο που διαχειρίζεται ουσιαστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης. Καμία έκπληξη. Αυτό που εξέπληξε είναι τα αντανακλαστικά. Χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός για να εκδοθεί μια ανακοίνωση που ουσιαστικά λείπει μόνο η υπογραφή του υφυπουργού. Ύφος, λογική, επιχειρήματα, είναι… φωτογραφία του πλέον αποτυχημένου στελέχους της κυβερνήσεως.

Πέρα απ’ το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, αφού χρειάζονται τόσοι μήνες απλά για μια ανακοίνωση για όσα λέει όλη η Ελλάδα μήνες τώρα, καταλαβαίνετε πόσες ελπίδες υπάρχουν η συγκεκριμένη πλευρά να κάνει κάτι για να ξεπεράσει τα όποια γραφειοκρατικά θέματα. Συν το πόσος χρόνος θα χρειαστεί…

Βγήκε η ανακοίνωση λοιπόν. Τι λέει; Τίποτα στην πράξη. Επειδή αντιλαμβάνονται την πίεση, θέλησαν απλά να σηκώσουν… ασπίδα προστασίας. Απ’ τη μία «εμείς θέλουμε» κι απ’ την άλλη «κι ο υφυπουργός μας ο καλός θέλει». Το μόνο που απουσίασε απ’ την ανακοίνωση Αυγενάκη… συγγνώμη, εκ παραδρομής, ανακοίνωση της Επιτροπής Διοίκησης του «Καυτανζογλείου» θέλαμε να πούμε, ήταν η αναφορά στην καλή Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δε θα είχε καμία σύνδεση με το θέμα, αλλά με ένα διαφημιστικό… δυο τρυγόνια!

Πάμε στην ουσία, παρότι αυτή δεν τη βρίσκει κανείς στην ανακοίνωση. Αρχικά μας γνωστοποιεί πως τόσο η Επιτροπή Διοίκησης όσο-κυρίως-ΓΓΑ και Αυγενάκης προσωπικά, έχουν δεδομένα θετική προσέγγιση για τη χρήση του «Καυτανζογλείου» απ’ τον ΠΑΟΚ, μέχρι να είναι έτοιμη η Νέα Τούμπα. Η αποτυχία σας κύριοι είναι πως για να πείσετε τον κόσμο, χρειάζεται να το γράψετε σε ανακοίνωση. Φυσικά, καλά τα γραφόμενα, αλλά οι πράξεις σας και κυρίως οι πράξεις του πολιτικού σας προϊσταμένου, δεν αφήνουν περιθώρια να αποφευχθεί το δυνατό γέλιο στην ανάγνωση του συγκεκριμένου αποσπάσματος.

Εν συνεχεία γίνεται αναφορά σε συνάντηση που κανονίστηκε με τον διευθυντή τεχνικών έργων της ΓΓΑ, για τα τεχνικά δεδομένα και τις προδιαγραφές της Οικονομοτεχνικής Μελέτης. Κι ο… κακός ΠΑΟΚ δεν προσήλθε. Δηλαδή το κράτος θέλει πενήντα συναντήσεις για να μάθει τι; Πως τα έργα που πρέπει να γίνουν, θα συμβαδίζουν με το μίνιμουμ των απαιτήσεων που προβλέπονται απ’ τη UEFA και την Super League, για την δυνατότητα χρήσης ενός γηπέδου στις διοργανώσεις τους. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα! Δεν ξέρει ο διευθυντής τεχνικών έργων της ΓΓΑ και η Επιτροπή Διοίκησης του σταδίου, ποια είναι αυτά τα προβλήματα που θα επιλυθούν μέσω έργων; Προφανώς όχι, γιατί θα ασχολούνται με το να πατάνε like στις αναρτήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη. Πού καιρός να κάνουν μια βόλτα στο «Καυτανζόγλειο»;

Εν συνεχεία τονίζεται πως υπάρχουν πολλές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, μια και θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας αυτό το εγχείρημα έπειτα και από την ψήφιση σχετικού άρθρου στον ν. 4809/2021 τον περασμένο Ιούνιο. Κοινώς το κράτος το ίδιο παραδέχεται πως πέρασε άρθρο στο νόμο, το οποίο αυξάνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για κάτι που φαντάζει και είναι τόσο απλό! Κάνοντας δύσκολη τη ζωή των συλλόγων, δύσκολη τη ζωή των ίδιων των εγκαταστάσεων που μαραζώνουν και κατά συνέπεια, του κόσμου. Απλό ήταν να γίνουν συμφωνίες για το ΟΑΚΑ, για να αλλάζει σχεδόν κάθε χρόνο ο χλοοτάπητας εκεί, να υπάρξουν συμφωνίες και με άλλα στάδια κατά καιρούς (π.χ. Πανθεσσαλικό). Αυτό έπρεπε να αλλάξει. Ίσως για να υπάρχει δικαιολογία στα εμπόδια προς τις πλευρές που δεν έχουν την… εύνοια του υφυπουργού και του κράτους γενικότερα.

Η ανακοίνωση με τρόπο μέχρι και παρεξηγήσιμο-για να μην πούμε χυδαίο-επισημαίνει πως όλα πρέπει να γίνουν «τηρουμένων των προϋποθέσεων της νομιμότητας και της διαφάνειας». Ευτυχώς κάτι στο οποίο εμπλέκεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, έχει τέτοιες ανησυχίες. Αλλά πέρα απ’ αυτό, ζήτησε κανείς απ’ την Επιτροπή Διοίκησης, απ’ την ΓΓΑ ή τον ίδιο τον υφυπουργό αθλητισμού, να υπάρξει κάτι μη νόμιμο; Προφανώς και όχι. Άρα η αναφορά ήταν όπως και όλη η υπόλοιπη ανακοίνωση. Μια μπαρούφα χωρίς καμία ουσία, για να σηκώσει σκόνη και να κρυφτεί το πρόβλημα.

«Στόχος της Επιτροπής Διοίκησης ήταν και παραμένει η διαρκής αναβάθμισή, πάντοτε με διάθεση επίλυσης όλων των εκκρεμοτήτων, με την βούληση να δίνουμε λύσεις προς όφελος της αθλητικής κοινότητας». Έτσι κλείνει η ανακοίνωση. Αν ισχύει αυτό, προφανώς και το συμφέρον της αθλητικής κοινότητας και της πόλης της Θεσσαλονίκης, είναι να πάρει… ζωή το «Καυτανζόγλειο», να σουλουπωθεί με την ευκαιρία προσωρινής «μετακόμισης» του ΠΑΟΚ εκεί, συν τα απαραίτητα έργα που θα γίνουν. Τα οποία ΠΟΤΕ δε θα πραγματοποιηθούν, χωρίς το οικονομικό κέρδος απ’ την πιθανή παρουσία του Δικέφαλου.

Μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Διοίκησης που μίλησε για τον Αυγενάκη, βγήκε κι ο ίδιος ο Αυγενάκης. Με σπάνια αντανακλαστικά κι αυτός, μήνες μετά την έναρξη αναφοράς προβλημάτων στην υπόθεση. Τι είπε; Πως «μπορεί να επιλυθεί κάθε εκκρεμότητα». Μέσα σε μια μέρα, ξεπεράστηκαν τα πολιτικά «θα» της δεκαετίας του ’80.

Η πραγματική θέληση και της ανακοίνωσης και της δήλωσης του πλέον αποτυχημένου υφυπουργού της κυβέρνησης, είναι άλλη: Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανατροπή στην υπόθεση, να μπορούν να πουν στον κόσμο «μα εμείς είχαμε πει πόσο θετικοί είμαστε». Αν πάλι γίνει η ανατροπή λόγω της πίεσης που αισθάνονται πλέον-όπως φαίνεται ξεκάθαρα απ’ τις σημερινές αντιδράσεις-θα διαφημίσουν πως παρά τις όποιες δυσκολίες, αυτοί… βοήθησαν τον ΠΑΟΚ και έδωσαν λύση.

Πολιτικά παιχνίδια, στην πλάτη του ΠΑΟΚ για πολλοστή φορά. Τον Δικέφαλο το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση για αυτόν, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, για τον κόσμο του. Τόσο στην υπόθεση «Καυτανζογλείου» που ουσιαστικά έχει μπει στον «πάγο», όσο και στη Νέα Τούμπα. Τα υπόλοιπα όλα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Διαβάστε ακόμη...