Οι 10 «πρώην» που σκόραραν κόντρα στον ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Τα δύο τέρματα του Ευθύμη Κουλούρη κόντρα στον ΠΑΟΚ συνέχισαν την παράδοση που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τον Δικέφαλο τοποθετώντας τον σε μία μεγάλη, είναι η αλήθεια, λίστα παιχτών που αφότου έφυγαν από τον Δικέφαλο κατάφεραν να σκοράρουν απέναντι στην πρώην ομάδα τους.
Πηγή: paok24.com
Οι 10 «πρώην» που σκόραραν κόντρα στον ΠΑΟΚ

Η λίστα είναι μεγάλη και γι' αυτόν τον λόγο καταγράφουμε μονάχα δέκα από αυτούς. Προφανώς δεν είναι μόνο 10. Είναι περισσότεροι. Αρκετά χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η περίπτωση του Χρήστου Δημόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1980 έως το καλοκαίρι του 1985 (αποχώρησε λίγα 24ωρα πριν τον τελικό με την ΑΕΛ). Στις 15/3/1987 ο «Φονιάς» ήρθε για πρώτη φορά ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να σημειώνει Χατ – τρικ απέναντι στην ομάδα του Τάις Λίμπρεχτς και να χαρίζει τη νίκη με 2-3 στους Πράσινους. Η αλήθεια είναι πως ήταν ιδιαίτερα προκλητικός απέναντι στους φίλους του Δικεφάλου, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν έντονα.

Στις 17 Αυγούστου 2006 κι έπειτα από μια πολυσυζητημένη μεταγραφική περίοδο, ο πρώτος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Στις τέσσερις σεζόν που αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα κατάφερε να βρει τέσσερις φορές δίχτυα απέναντι στον ΠΑΟΚ μην πανηγυρίζοντας βέβαια καμία από αυτές σεβόμενος τα χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα που τον ανέδειξε. Το πρώτο του γκολ ήταν σε ματς πρωταθλήματος στις 24/9/2006 με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με 2-1 και τον Σαλπιγγίδη να σημειώνει το 2-0 από την άσπρη βούλα.

Δύο ακόμη ποδοσφαιριστές της λίστας αυτής είναι οι Παντελής Καφές και Γιώργος Χ. Γεωργιάδης. Ο πρώτος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1997 έως το 2003 έχοντας 146 συμμετοχές και 29 τέρματα, ενώ ο δεύτερος είχε δύο θητείες στον Δικέφαλο (1999-2003, 2007-2008) σημειώνοντας 45 γκολ σε 143 παιχνίδια. Αμφότεροι μεταγράφηκαν στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2003. Το παρθενικό τους παιχνίδι για το Ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 24/8/2003. Σ' εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-2 με τους Γεωργιάδη και Καφέ να πετυχαίνουν από ένα γκολ ο καθένας χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα τους.

Το καλοκαίρι του 2000 ο ΠΑΟΚ απέκτησε από την Ανόρθωση τον Κύπριο Επιθετικό Γιάννη Οκκά, ο οποίος παρέμεινε για τρία χρόνια στην Θεσσαλονίκη βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του Δικεφάλου, με την οποία κατέκτησε δύο κύπελλα(2001, 2003). Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε για ένα χρόνο πετυχαίνοντας 5 τέρματα. Ένα από αυτά ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ στα Λιόσια, στην πρώτη του αναμέτρηση με αντίπαλο την πρώην του ομάδα. Σε συνέντευξη του χρόνια μετά παραδέχθηκε ότι εκείνη η στιγμή ήταν πολύ περίεργη γι' αυτόν μένοντας χαραγμένη πολύ έντονα στο μυαλό του. Ο Οκκάς σκόραρε απέναντι στον ΠΑΟΚ και ως παίχτης του Ολυμπιακού στην Τούμπα τον Φεβρουάριο του 2006.

Εκτός του Κουλούρη, τέρμα απέναντι στον ΠΑΟΚ με την ομάδα του Ατρομήτου έχουν πετύχει οι Κατσουράνης, Χαρίσης αλλά και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο πρώτος αγωνίστηκε στον Δικέφαλο την σεζόν 2013-14, ενώ την επόμενη χρονιά έγινε κάτοικος Περιστερίου ολοκληρώνοντας εκεί την καριέρα του. Κατά την παρουσία του εκεί κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ στις 15/02/2015 στην πολύ βαριά ήττα της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη με σκορ 4-0.

Ο Χάρης Χαρίσης ανήκε στον ΠΑΟΚ από το 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Έκτοτε αγωνίζεται μέχρι και σήμερα στην ομάδα του Ατρομήτου, με την οποία σε 52 αγώνες έχει πετύχει μονάχα ένα τέρμα. Σε ποιο παιχνίδι; Μα φυσικά απέναντι στον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν όταν η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε γνωρίσει σκληρή ήττα με 3-2.

Την σεζόν 2014-15 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Σε 24 συμμετοχές σημείωσε 7 τέρματα, με τον έμπειρο επιθετικό να επιστρέφει την επόμενη σεζόν στην ομάδα του Ατρομήτου. Η παράδοση έκανε και σε αυτή την περίπτωση την... δουλειά της καθώς εκείνη την σεζόν το μοναδικό τέρμα που σημείωσε με την μπλε φανέλα ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι- έπος που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί με την ομάδα του Ατρομήτου με τον Κορακάκη στον πάγκο της είχε κάνει μυθική ανατροπή επικρατώντας με 3-4 στο γήπεδο της Τούμπας.

Το καλοκαίρι του 2009 ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από τον Εργοτέλη, τον Βασίλη Κουτσιανικούλη. Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός κινήθηκε σε «ρηχά νερά» κατά την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη μην εκπληρώνοντας τις προσδοκίες που είχαν οι ιθύνοντες του Δικεφάλου προς το πρόσωπό του. Το 2011 επέστρεψε στην Κρήτη για λογαριασμό του Εργοτέλη. Στο παιχνίδι της Τούμπας μπορεί η ομάδα του να ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 2-1, όμως το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο ίδιος με τετ α τετ. Τα γκολ κόντρα στον Δικέφαλο δεν τελειώνουν εκεί καθώς τέσσερα χρόνια μετά σκόραρε απέναντι στον ΠΑΟΚ και με την φανέλα του ΟΦΗ στη νίκη των Κρητικών με 3-1 την σεζόν 2014-15.

Τέλος, πρόσφατο είναι το τέρμα του Μαουρίσιο στην Λεωφόρο απέναντι στην πρώην ομάδα του, που τον τοποθετεί και αυτόν με την σειρά του στην σχετική λίστα. Σε αυτή προφανώς υπάρχουν και πολλοί ακόμη παίχτες που έχουν σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ, «χτίζοντας» μία παράδοση που όπως φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι, δεν... λέει να σταματήσει.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...