Σλόβαν - ΠΑΟΚ: «Είναι το παιχνίδι της χρονιάς, σφοδρή αντίδραση ακόμη και από Χάμσικ- Σκρτελ»

Από sdna.gr:Σλοβακία σε καθεστώς lockdown, με ειλημμένη απόφαση για λουκέτο στον «τελικό» Σλόβαν - ΠΑΟΚ!
Πηγή: sdna.gr
Σλόβαν - ΠΑΟΚ: «Είναι το παιχνίδι της χρονιάς, σφοδρή αντίδραση ακόμη και από Χάμσικ- Σκρτελ»

Μέτρο που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό, με τους Χάμσικ - Σκρτελ να μιλούν για «εξόντωση» του αθλητισμού από την Κυβέρνηση. Το SDNA σας μεταφέρει τα τελευταία νέα από τη χώρα...
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του Πρωθυπουργού, Έντουαρντ Χέγκερ, να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο «τελικός» της Σλόβαν με τον ΠΑΟΚ και γενικώς να απαγορευθεί η παρουσία κόσμου στις αθλητικές διοργανώσεις, θέλοντας να βάλει ένα... φρένο στην έξαρση του κορωνοϊού που παρατηρείται στη χώρα, η αθλητική κοινότητα έχει ανοίξει «πόλεμο», με τον δημοσιογράφο, Lukáš Vráblik, να μεταφέρει στο SDNA την κατάσταση που επικρατεί:

«Η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν είναι πολύ καλή στη Σλοβακία γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί αρκετοί, περίπου στο 40%. Και ως εκ τούτου η Κυβέρνηση θεσπίζει πιο αυστηρά μέτρα. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε ένα πλάνο για lockdown με πιο ευνοϊκά μέτρα για τους εμβολιασμένους αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά... Το πιο σημαντικό μέτρο για εμάς αφορά τα 200 άτομα που μπορούν να παραβρεθούν στους ευρωπαϊκούς αγώνες και είναι κάτι που συζητιέται αρκετά και δέχεται έντονη κριτική...

Στη Σλοβακία μιλούν για εξόντωση του αθλητισμού
Υπάρχει σφοδρή αντίδραση από ανθρώπους του αθλητισμού απέναντι σε αυτό το μέτρο. Ακόμη και οι Μάρτιν Σκρτελ και Μάρεκ Χάμσικ έκαναν σχετικές αναρτήσεις, μιλώντας σε σκληρή γλώσσα για το πώς οι πολιτικοί εξοντώνουν τον αθλητισμό στη Σλοβακία. Γίνεται έντονη κριτική για το μέτρο που ελήφθη, όπως διαβάσατε και από τη Σλόβαν, ζητούν να βρεθούν λύσεις προκειμένου να πάει ο κόσμος στο γήπεδο, ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων χωρών!».

Η Σλόβαν, μάλιστα, αγανακτισμένη από τις εξελίξεις, απέστειλε και ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό, πιέζοντας με τον τρόπο της προκειμένου να έχει τον κόσμο στο πλευρό της και προτείνει ακόμη και εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αρθούν τα μέτρα ενόψει ΠΑΟΚ: «Από την πλευρά της Σλόβαν, προώθησαν πάρα πολύ το παιχνίδι σε επίπεδο διαφήμισης, μάρκετινγκ. Συζητιόταν έντονα η σημασία του αγώνα. Ήταν ο αγώνας της χρονιάς για εκείνους, οπότε προσπάθησαν να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια, έχοντας διαθέσει ήδη μερικές χιλιάδες. Έτσι, η απόφαση για την παρουσία μόλις 200 οπαδών στο γήπεδο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συλλόγου...», εξηγεί ο Lukáš Vráblik.

Ήταν ο αγώνας της χρονιάς για τη Σλόβαν

Για τους δύο «μονομάχους» είναι ένα παιχνίδι δίχως αύριο με φόντο την Ευρώπη, με τους Σλοβάκους να ποντάρουν στο χαρτί του πάγκου που λέγεται Βλάντιμιρ Βάις: «Είναι do or die παιχνίδι, η Σλόβαν ψάχνει τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ και οι επιτελείς της ομάδας είναι αρκετά αισιόδοξοι. Από τη στιγμή που επέστρεψε ο Βλάντιμιρ Βάις στο τιμόνι της ομάδας μετά τη θητεία του στην Εθνική Γεωργίας, η κατάσταση εντός της ομάδας είναι καλή, θεωρώντας πως μπορεί να εμφυσήσει μια νοοτροπία νικητή στα αποδυτήρια, κάνει τους παίκτες του να δίνουν το 100% για το σύλλογο, είναι μια δυνατή, σκληροτράχηλη ομάδα στο γήπεδο, μια ομάδα που δουλεύει στην τακτική. Έχει αλλάξει το κλίμα εντός της ομάδας καθώς υπήρχαν προβλήματα στα αποδυτήρια και αυτό δεν άρεσε στους οπαδούς...

Η Σλόβαν διαθέτει πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί δεν είναι τόσο χαρούμενοι με αυτήν την συνθήκη, θέλουν να βλέπουν περισσότερους Σλοβάκους να φορούν τη φανέλα της Σλόβαν. Ο προπονητής προώθησε ορισμένους παίκτες από την Κ20 και στην παρούσα φάση υπάρχει η στρατηγική να δομηθεί ο σύλλογος γύρω από τον Βλάντιμιρ Βάις και ορισμένους νεαρούς Σλοβάκους που θα εξελιχθούν σε σημείο αναφοράς για την ομάδα...».

Όσο για το τί είναι αυτό που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ; «Η Σλόβαν είναι μια ομάδα εξαιρετική στην αντεπίθεση, τους αρέσει να παίζουν απέναντι σε ομάδες που έχουν την κατοχή της μπάλας. 'Εχει ένα στιβαρό κέντρο με τους Γιάμπα Κανγκάβα και Ούτσε Άγκμπο, οι οποίοι είναι περισσότερο αμυντικογενείς παίκτες και ως εκ τούτου υστερούν στο δημιουργικό κομμάτι. Όταν ο Βλάντιμιρ Βάις (σ.σ. ποδοσφαιριστής) είναι τραυματίας, η Σλόβαν βασίζεται σε εξτρέμ όπως ο Σμρχαλ και ο Αντε Γκριν που είναι γρήγοροι και μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην επίθεση και τον Εζεκιέλ Χέντι, ο οποίος έχει βελτιωθεί πολύ υπό τις οδηγίες του προπονητή Βάις.

Στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας, αντιμετωπίζει κυρίως ομάδες που έχουν αμυντικό προσανατολισμό γιατί η Σλόβαν είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας και έτσι έχει μάθει να διασπά τις γραμμές άμυνες και ως εκ τούτου θα έλεγα πως δεν θα ήταν έξυπνο από πλευράς ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει παθητικά το ματς. Και από τη στιγμή που η νίκη σημαίνει πολλά και για τις δύο ομάδες... ».

Η Σλόβαν έκανε περίπατο στο Γιβραλτάρ την προηγούμενη αγωνιστική, επικρατώντας της Λίνκολν με 4-1, ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Βάις άστραξε και βρόντηξε κατά των παικτών του, υπογραμμίζοντας σε έντονο ύφος πως με τέτοια εμφάνιση (!) δεν μπορούν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ; Mind games ή κάτι άλλο; Ο Lukáš Vráblik έχει την απάντηση, ανασύροντας και μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Σλοβάκο τεχνικό και έναν νεαρό ποδοσφαιριστή της ομάδας:

«Θεωρώ πως ήταν mind games αλλά όχι απέναντι στον ΠΑΟΚ αλλά για τους ποδοσφαιριστές του. Γιατί ακόμη και όταν κερδίζουν παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας, συνηθίζει να τους ασκεί κριτική. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να τους δώσει κίνητρο, είναι mind games αλλά αφορούν την ομάδα του. Πριν από δύο - τρεις εβδομάδες, υπήρξε ένας νεαρός παίκτης, ο Ντάβιντ Χρντσαρ που επέστρεψε από δανεισμό το καλοκαίρι και έβαψε τα μαλλιά του ξανθά. Και ο κόουτς του είπε πως αν δεν αλλάξει τα μαλλιά του, δεν θα παίξει! Ήταν ένα αστείο του προπονητή αλλά προκάλεσε συζητήσεις στη Σλοβακία γιατί ήταν κάτι συντηρητικό από την πλευρά του. Προσπαθεί να εξελίξει τους παίκτες του και ως ανθρώπους, ανάλογα με τα πιστεύω του. Ο παίκτης επέστρεψε στην ομάδα και προσπαθεί να... απαλλαγεί από το ξανθό στα μαλλιά του».

Διαβάστε ακόμη...