Το αδιέξοδο Αυγενάκη για το Καυτανζόγλειο στρέφει τον ΠΑΟΚ σε... ΟΑΚΑ

Από sdna.gr: Η προοπτική του ΟΑΚΑ δεν αποτελεί... φωτοβολίδα για τον ΠΑΟΚ που επιμένει και προχωρά τις συζητήσεις μετά το αδιέξοδο που έφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην υπόθεση Καυτανζόγλειο.
Πηγή: sdna.gr
Το αδιέξοδο Αυγενάκη για το Καυτανζόγλειο στρέφει τον ΠΑΟΚ σε... ΟΑΚΑ

Αμέσως μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα στην προηγούμενη εβδομαδιαία σύσκεψη για τη Νέα Τούμπα, έγινε γνωστό πως ο ΠΑΟΚ προσανατολίζεται ακόμη και στη χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ για την ενδεχόμενη μετεγκατάστασή του. Το ΟΑΚΑ, μαζί με άλλα τρία γήπεδα και συγκεκριμένα αυτά των Σερρών, Λάρισας και Πανθεσσαλικό είναι οι επιλογές που έχουν καταλήξει οι ασπρόμαυροι, καθώς για διαφόρους λόγους έχουν απορριφθεί οι λύσεις των γηπέδων της Βέροιας, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ιωαννίνων, Κατερίνης και Καλαμαριάς.

Από τα προαναφερθέντα γήπεδα, είναι λογικό το Ολυμπιακό Στάδιο να προκάλεσε και τη μεγαλύτερη έκπληξη από πλευράς ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο Δικέφαλος μοιάζει αποφασισμένος και βάσει της εντολής που δόθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη, αναμένεται να προχωρήσουν οι συζητήσεις τόσο με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, όσο και με τις διοικήσεις των υποψήφιων γηπέδων για μετεγκατάσταση.

Η προοπτική του ΟΑΚΑ, για όσους αναρωτιούνται, αποτελεί απόρροια της πολιτικής Αυγενάκη, στον οποίο χρεώνουν το αδιέξοδο που προκλήθηκε... Μάλιστα, επί του θέματος είχε τοποθετηθεί ανοιχτά και ο επίσημος ΠΑΟΚ αλλά και ο Κυριάκος Κυριάκος, κάνοντας λόγο για οσμή σαμποτάζ: «Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε σήριαλ, είναι πραγματικά άξιο απορίας και έχει οσμή συνειδητού σαμποτάζ. Ο ΠΑΟΚ θέλει να αναβαθμίσει το παραπαίον Καυτανζόγλειο, να το παραδώσει ανανεωμένο στην κοινωνία της πόλης και να το χρησιμοποιεί στους εγχώριους και ευρωπαϊκούς αγώνες. Το λογικό θα ήταν η πολιτεία να ψάχνει εμάς αντί εμείς να ψάχνουμε επιτροπές και υποεπιτροπές για να συμφωνηθούν τα αυτονόητα».

Και όσο η διοίκηση του Καυτανζογλείου, και ο πολιτικός της προϊστάμενος Λευτέρης Αυγενάκης, δείχνουν ξεκάθαρα την απροθυμία τους να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις, η πολιτική ηγεσία της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδος παρακολουθεί σιωπηρά χωρίς καμία διάθεση παρέμβασης, αντίδρασης, τυπικής... ερώτησης για το τί συμβαίνει στη συμπρωτεύουσα. Στάση που διατηρούν απαρέγκλιτα σε κάθε υπόθεση που «καίει» και αφορά τον ΠΑΟΚ, στάση πλήρους αφωνίας και απάθειας, απόλυτης αδυναμίας να βγουν εκτός της comfort zone που τους εξασφαλίζει το πολιτικό κοστούμι.

Τα παραπάνω αρκούν για να αντιληφθεί κανείς το πλαίσιο πάνω στο οποίο κινείται ο ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο, αντιμετωπίζοντας διαρκώς εμπόδια και αδιέξοδα. Οι ασπρόμαυροι, ωστόσο, εμφανίζονται αποφασισμένοι, κινούμενοι και σε άλλες λύσεις, ακόμη κι αν φαντάζουν ακραίες, κάνοντας σαφές πως θα βρουν το δρόμο για την ανέγερση ενός σύγχρονου, βιώσιμου γηπέδου στη θέση του υπάρχοντος.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως στην τελευταία σύσκεψη, αποφασίστηκε να γίνει πρόσκληση σε διαγωνισμό για το master plan του γηπέδου, σε εταιρίες με εμπειρία σε ανάλογα έργα ανακατασκευής γηπέδων σε αστικό ιστό. Εξέλιξη σημαντική με φόντο τη Νέα Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...