Αλλαγή ρότας και... κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή για τη Νέα Τούμπα

Από sdna.gr: Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος με τίτλο: «Υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για την κατασκευή του γηπέδου "Νέα Τούμπα" του ΠΑΟΚ», κατέθεσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος.
Πηγή: sdna.gr
Αλλαγή ρότας και... κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή για τη Νέα Τούμπα

Ξεκινώντας από τα βασικά, περίπου ένα μήνα πριν, την ώρα που η υπόθεση «Καυτανζόγλειο» βρισκόταν στον αέρα, έχοντας προκαλέσει έντονο εκνευρισμό εντός του ΠΑΟΚ, η πολιτική ηγεσία της Θεσσαλονίκης χρεωνόταν το ένα αυτογκόλ πίσω από το άλλο και ο Στράτος Σιμόπουλος ήταν εκ των βασικών προσώπων στο κάδρο μετά τη δημόσια τοποθέτήσή του περί ξεκάθαρων απαντήσεων για τη Νέα Τούμπα, ορμώμενος από κάποιες... φήμες (!) που είχαν φτάσει στα αυτιά του.

Οι «ανησυχίες» των πολτικών φορέων της Θεσσαλονίκης είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΠΑΟΚ, λαμβάνοντας και την ηχηρότερη απάντηση, μερικές ημέρες αργότερα, δια στόματος του Ιβάν Σαββίδη περί των κινήσεων του για τη Νέα Τούμπα, απαιτώντας από εδώ και στο εξής να βγαίνουν όλα στο φως της δημοσιότητας...

Είχε προηγηθεί και η πρώτη, άκρως λακωνική, τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία φρόντισε την επομένη των εγκαινίων της ΔΕΘ να εμπλουτίσει, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Θέλω μέχρι τα τέλη του έτους να έχει προχωρήσει το Προεδρικό Διάταγμα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ».

Από τότε η αλήθεια είναι πως μεσολάβησαν πολλά, κυρίως ως προς την εμπλοκή του Μαξίμου για το συντονισμό της υπόθεσης προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η γραφειοκρατία και να αποφευχθεί προσπάθεια υπονόμευσης εκ μέρους κάποιων υπουργείων και υπηρεσιών...

Τούτων δοθέντων και με τα γεγονότα να είναι ακόμη αποτυπωμένα στη μνήμη, ο κ.Σιμόπουλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, επισημαίνοντας πως η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου, των οποίων η κατασκευή θα αποτελέσει ταυτόχρονα αιτία για μεγάλες αστικές αναπλάσεις.

Κατά τον βουλευτή, ένα τέτοιο γήπεδο θα αποτελέσει και η «Νέα Τούμπα», η διαδικασία υλοποίησης της οποίας για να αποκτήσει ουσιαστικό βηματισμό, προϋποθέτει την εφαρμογή ενός χωρικού σχεδίου βασισμένου σε ένα Προεδρικό Διάταγμα. Συνεπώς, ρωτά τον υπουργό Περιβάλλοντος: «Σε τι φάση βρίσκεται η διαδικασία κατάρτισης του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος και σε τι ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία υπογραφής του;».

Διαβάστε ακόμη...