«Υπέγραψε πολύ τιμητικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, τον πίστεψε ο Λουτσέσκου»

Από sdna.gr: Χείμαρρος ο ατζέντης του Κάρολ Σφιντέρσκι σε συνέντευξή του για τον Πολωνό φορ: Το νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, οι μνηστήρες, η εμπιστοσύνη Λουτσέσκου και η δικαίωση του Σόουζα!
Πηγή: sdna.gr
«Υπέγραψε πολύ τιμητικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, τον πίστεψε ο Λουτσέσκου»

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο εκπρόσωπος του Κάρολ Σφιντέρσκι, Μάριους Πιεκάρσκι, μιλώντας για την εξέλιξή του μέσα από τον ΠΑΟΚ και την Εθνική Πολωνίας:

«Ο Κάρολ έχει εξελιχθεί πολύ το τελευταίo διάστημα κυρίως όσον αφορά τις λύσεις που δίνει στους προπονητές. Δεν είναι ότι μπορεί να παίξει μόνο στο «εννιά», γιατί δουλεύει υπέροχα ως επιθετικός. Συμμετέχει πιο ενεργα στο παιχνίδι, είναι πολύ κινητικός ποδοσφαιριστής, τρέχει πολύ. Δεν είναι ο τύπος του παίκτη που μένει ακίνητος και τελειώνει τις φάσεις αλλά δημιουργεί συνθήκες και για τους συμπαίκτες του. Ο τωρινός Καρολ Σφιντέρσκι είναι σε θέση να απαλλάξει τον παρτενέρ του στην επίθεση από τη δύσκολη δουλειά όπως έκανε με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Από την άλλη, ο Ρόμπερτ αφήνει χώρο στον Κάρολ, πράγμα που σημαίνει ότι και ο Σφιντέρσκι παίρνει τις δικές του ευκαιρίες. Ήταν πάντα πολυλειτουργικός, αλλά δεν έχει πάντα την ευκαιρία να το παρουσιάσει...».

Για το πόσο βοήθησε τον Σφιντέρσκι ψυχολογικά που έγινε βασικός στην Εθνική; «Πάρα πολύ. H απόφαση του Πάολο Σόουζα να του δώσει φανέλα βασικού του έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το κατάλαβα αυτό μετά την πρώτη κλήση του στην Εθνική τον Μάιο και ειδικότερα μετά το γκολ που σκόραρε στο ντεμπούτο του. Μετά από αυτό επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και έδειχνε καλύτερος από πριν. Θυμάμαι ότι έβλεπα έναν αγώνα πρωταθλήματος και όλοι στο γραφείο συμφωνούσαμε ότι βλέπουμε έναν παίκτη με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Στη συνέχεια αυτό έγινε ακόμη καλύτερο, ειδικά μετά την αυξανόμενη παρουσία του στην ενδεκάδα της Εθνικής και τα γκολ που σημείωσε. Όλα αυτά του έδωσαν... φτερά. Χάρη σε αυτό ο Κάρολ, έχει γίνει ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει την αξία του».

Μιλώντας για τον Λουτσέσκου, ανέφερε πως: «Τον πίστεψε πολύ και ο Κάρολ την πρώτη σεζόν συνέβαλε πολύ στο πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πάουλο Σόουσα, από την άλλη, του επέτρεψε να ανέβει στο Έβερεστ, που είναι η εθνική ομάδα. Χωρίς να αλλάξει ο προπονητής, θα ήταν δύσκολο γι' αυτόν να βρίσκεται στη σημερινή θέση της καριέρας του, που σημαίνει τόσα πολλά για την ομάδα. Φυσικά, χωρίς να επικρίνει τον Jerzy Brzęczek, αλλά το σίγουρο είναι ότι τον αγνόησε. Ήταν ο Σόουσα που το ανακάλυψε για την εθνική ομάδα προς όφελος και των δύο πλευρών...».

Για την πορεία του στην Ελλάδα, τόνισε: «Στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν στον πάγκο καθώς αγωνίστηκε βασικός απέναντι στην Κοπεγχάγη για το Conference League και θεωρώ πως ήταν η καλύτερή του εμφάνιση αυτή τη σεζόν παρά το γεγονός πως δεν βρήκε δίχτυα! Δημιούργησε αρκετές συνθήκες για τους συμπαίκτες του και ήταν πολύ δραστήριος. Οι μεγάλες ομάδες έχουν βάση και όσο η κούραση και οι απαιτήσεις αυξάνονται, δεν είναι περίεργο που οι φορ του ΠΑΟΚ εναλλάσσονται...

Επειδή ο ΠΑΟΚ παίζει με έναν επιθετικό, ο Κάρολ αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, αλλά στη Γιαγκελόνια είχε συνηθίσει να αγωνίζεται ως περιφερειακός, να κατεβαίνει χαμηλά για να κάνει παιχνίδι. Είναι ωραίο που ωφελείται η Εθνική από αυτό, γιατί ο Κάρολ έχει γίνει πολύ καλός σε αυτό το στοιχείο».

Όσο για το μέλλον του; «Προτιμώ να μην υποθέσω. Εάν εμφανιστεί κάτι, τότε θα το εξετάσουμε. Το ενδιαφέρον για τον Κάρολ είναι πάντα μεγάλο, αλλά δεν νιώθουμε πίεση να αλλάξουμε κάτι με το ζόρι. Ο Κάρολ νιώθει καλά στη Θεσσαλονίκη, υπέγραψε νέο συμβόλαιο, πραγματικά τιμητικό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το θέμα της πιθανής μεταγραφής του δεν θα ήταν εύκολο, γιατί οι σύλλογοι που θέλουν να τον κερδίσουν, πρέπει να ξοδέψουν σοβαρά χρήματα για τον ίδιο τον σύλλογο...»

Διαβάστε ακόμη...