Την Τρίτη παρουσιάζει στη Βουλή τη νέα ΕΕΑ ο Αυγενάκης

Από sdna.gr:Το πρωί της Τρίτης 16/11, θα παρουσιάσει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή, τη νέα ΕΕΑ, ο Λευτέρης Αυγενάκης, με πρόεδρο τον κουμπάρο του Νίκο Τζουλάκη.
Πηγή: sdna.gr
Την Τρίτη παρουσιάζει στη Βουλή τη νέα ΕΕΑ ο Αυγενάκης

Την Τρίτη 16/11 το πρωί θα παρουσιάσει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή, τη νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα μέλη της Επιτροπής, η θητεία των οποίων έληξε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, θα αντικατασταθούν έπειτα από αλλεπάλληλες παρατάσεις και αφού έχει προηγηθεί ο διασυρμός από το CAS στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, και το άδειασμα από την ΕΠΟ που στον Πειθαρχικό Κώδικα που είναι σε ισχύ αναφέρει ότι το πόρισμα της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτικό και δίνει το δικαίωμα στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, που αποτελούνται από εν ενεργεία δικαστές να το ελέγχουν και να αξιολογούν την βασιμότητα του.

Μεσολάβησαν επίσης, και ουκ ολίγες πρόσφατες αποφάσεις για μη αδειοδοτήσεις σε ομάδες της Super League 2 που τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το Διοικητικό Εφετείο.

Το μοναδικό πρόσωπο που θα παραμείνει είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Τζουλάκης που τυγχάνει και κουμπάρος του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕΑ, γνωστή και ως... Αυγενάκειος Επιτροπή, θα αντικατασταθούν έπειτα από άνωθεν εντολή από την κυβέρνηση.

Είναι άγνωστο αν ο υφυπουργός Αθλητισμού παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα πεντακάθαρα πρόσωπα που απαρτίζουν την ΕΕΑ και τις επιτυχίες της

Η ενημέρωση από τη Βουλή:

Τρίτη 16/11/2021 - Κοινοβουλευτικές Επιτροπές

1. 09.30 Αίθουσα «Προέδρου Αθανάσιου Τσαλδάρη»

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 43α του κανονισμού της Βουλής και την παρ. 4 του άρθρου 77 του ν.2725/99, όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 του ν.4809/2021 (Α102) των προτεινόμενων τακτικών μελών, από τον υφυπουργό Αθλητισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, για διορισμό στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Διαβάστε ακόμη...