Φάκελος Νέα Τούμπα: Πως “προκρίθηκε” το γήπεδο των Σερρών!

Από paok24.com: Πριν από τέσσερις ημέρες, στην τηλεδιάσκεψη υπό τον Ιβάν Σαββίδη με επίκεντρο τη νέα Τούμπα, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της μετεγκατάστασης του ΠΑΟΚ το διάστημα που θα κατασκευάζεται το καινούργιο "σπίτι" του Δικεφάλου και δόθηκε από τον μεγαλομέτοχο η εντολή να εξεταστούν όλα τα γήπεδα πλησίον της Θεσσαλονίκης, αλλά και να σταλεί επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, για τους όρους πιθανής χρήσης του Σταδίου για ευρωπαϊκούς αγώνες.
Πηγή: paok24.com
Φάκελος Νέα Τούμπα: Πως “προκρίθηκε” το γήπεδο των Σερρών!

Αρχικά, "προκρίθηκε" η επιλογή του AEL FC Arena, ωστόσο στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, εκ νέου υπό τον Ιβάν Σαββίδη, "προκρίθηκαν" επίσης τα γήπεδα των Σερρών αλλά και το Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ για διάφορους λόγους απορρίφθηκαν τα γήπεδα της Βέροιας, της Δράμας, της Καβάλας, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης και της Καλαμαριάς.

Ως προς το πως μπήκε στο "κάδρο" το Δημοτικό γήπεδο Σερρών, εκτός από τον λόγο της μικρής απόστασης που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη με τις Σέρρες, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως το "ασπρόμαυρο" στοιχείο είναι κάτι περισσότερο από έντονο στον συγκεκριμένο νομό της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και το ότι η έδρα του Πανσερραϊκού μπορεί θεωρητικά να φιλοξενήσει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 9 χιλιάδες θεατές.

Βέβαια, στην τηλεδιάσκεψη έγινε ξεκάθαρο από τον Μάκη Γκαγκάτση πως εφόσον το Δημοτικό γήπεδο Σερρών αποτελέσει την τελική επιλογή του ΠΑΟΚ, τότε θα πρέπει να γίνουν εργασίες για αύξηση της χωρητικότητάς του προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο μέτρο του δυνατού οι βασικές ανάγκες του Δικεφάλου, τη στιγμή που ο Δήμος Σερρών, εξασφάλισε το ποσό του ενός εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου!

Πιο συγκεκριμένα, στον φάκελο που αφορά το Δημοτικό γήπεδο Σερρών, προβλέπονται εργασίες στον αγωνιστικό χώρο, στα αποδυτήρια, στις κερκίδες, στους προβολείς αλλά και στην εξωτερική πρόσοψη του γηπέδου, οι οποίες εφόσον πραγματοποιηθούν θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα του.

Με απλά λόγια, οι εργασίες που θα χρειαστούν στη συνέχεια – εφόσον φυσικά ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να "μετακομίσει" στις Σέρρες μέχρι να χτιστεί η νέα Τούμπα – θα είναι ασφαλώς λιγότερες σε σχέση με αυτές που είναι απαραίτητες αυτή τη στιγμή.

Αυτό που είναι σίγουρο σε κάθε περίπτωση, είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε την εντολή στην Μαρία Γκοντσάρεβα να προϋπολογίσει τα έξοδα που χρειάζονται να γίνουν σε κάθε ένα από τα υποψήφια γήπεδα (AEL FC Arena, Πανθεσσαλικό Στάδιο, Δημοτικό γήπεδο Σερρών), ενώ συμφωνήθηκε πως η τελική απόφαση για την μετεγκατάσταση του ΠΑΟΚ πρέπει να ληφθεί ως το τέλος του χρόνου, δηλαδή τις επόμενες 50 ημέρες.

Διαβάστε ακόμη...