Σαν σήμερα "έφυγε" ο Σάββας Χατζηιωάννου (2009)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 11/11/2009, ημέρα Τετάρτη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Σάββας Χατζηιωάννου ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Σαν σήμερα "έφυγε" ο Σάββας Χατζηιωάννου (2009)

Ο εκλιπών έχασε τελικά τη «μάχη» με την ανίατη ασθένεια που τον είχε καθηλώσει στο κρεβάτι τους τελευταίους μήνες. Ο Χατζηιωάννου συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου του ΠΑΟΚ το 1972, περίοδο κατά την οποία ήταν βασικός τερματοφύλακας της ομάδας.

Αλλά και στο κύπελλο του 1974 είχε συμμετοχή αφού αγωνίστηκε σε κάποια ματς στην πορεία του "Δικέφαλου" μέχρι τον νικηφόρο τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Επίσης υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας σε δύο ακόμη ιστορικά για τον ΠΑΟΚ. Αυτά εναντίον της ιταλικής AC Milan τόσο στο γήπεδο της Τούμπας (2-2), όσο και στο Σαν Σίρο (ήττα με 3-0) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων της περιόδου 1973-74.

Αγωνίστηκε για πέντε χρόνια (1970-75) στο «Δικέφαλο του Βορρά» και στη συνέχεια η καριέρα του συνεχίστηκε στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, όπου αγωνίστηκε στον "Ελληνοαμερικανικό" της Νέας Υόρκης.

Σε δήλωσή του για το χαμό του Σάββα Χατζηιωάννου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και συμπαίκτης του, Χρήστος Τερζανίδης είχε αναφέρει: «Με τον Σάββα ήμασταν συμπατριώτες (σ.σ.: από την Καβάλα). Ζήσαμε μαζί το κύπελλο του 1972, δυστυχώς η αρρώστια τον πήρε από κοντά μας. Ως τερματοφύλακας ήταν πολύ δυνατός. Οι βετεράνοι βοηθάμε ο ένας τον άλλο, ήμασταν μαζί του στις δύσκολες στιγμές».

Ο Σάββας Χατζηιωάννου κηδεύτηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς. Τον συνόδευσαν στην τελευταία "κατοικία" του πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών ήταν και πολλοί άλλοτε συμπαίκτες του, όπως οι Κούδας, Τερζανίδης, Παρίδης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Ιωσηφίδης, ο οποίος και αποτέλεσε και τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...