Εφτά διπλά τόσο νωρίς, ποτέ ξανα!

Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Λεωφόρο κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 1-3. Αυτό ήταν το 7 διπλό για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με το ημερολόγιο να γράφει 7/11/2021!
Πηγή: paok24.com
Εφτά διπλά τόσο νωρίς, ποτέ ξανα!

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν έχει προηγούμενο. Όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική που έχει ο Δικέφαλος όταν αγωνίζεται στην Τούμπα, αλλά για διάφορους λόγους όλα τα χρόνια μακριά από την έδρα του έχανε αυτή τη δύναμη και δυσκολευόταν να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο φέτος δεν ισχύει, με τις γκέλες να τις έχει κάνει ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει περάσει από έδρες που παραδοσιακά τον δυσκόλευαν.

Ρίχνοντας μια ματιά στις εκτός έδρας επιδόσεις της ομάδας την προηγούμενη δεκαετία, βλέπουμε ότι το φετινό επίτευγμα μόνο δύο φορές το πέτυχε ο Δικέφαλος.

Πέρυσι οι “ασπρόμαυροι” για να φτάσουν τις 7 νίκες μακριά από το σπίτι τους έπρεπε να περιμένουν μέχρι τις 11 Απριλίου και τη νίκη με 0-1 απέναντι στην ΑΕΚ για το κύπελλο με το γκολ-φάουλ του Τόμας Μουργκ.

Τη σεζόν 2019-20 οι παίκτες του ΠΑΟΚ με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατάφεραν να πετύχουν την έβδομη εκτός έδρας νίκη τους την ίδια ημερομηνία με φέτος κόντρα στον ΟΦΗ για το κύπελλο με 0-3.

Τη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος οι “ασπρόμαυροι” χρειάστηκαν 11 παιχνίδια για να φτάσουν τις 7 νίκες μακριά από την Τούμπα. Το πέτυχαν επικρατώντας για το κύπελλο του Εργοτέλη με 1-2 στις 14 Νοέμβρη του 2018.

Από εκεί και πέρα πηγαίνοντας προς τα πίσω, αντίστοιχη επίδοση δεν υπάρχει. Τη σεζόν 2017-18 έπρεπε να φτάσουμε στις 28/1/2018 για να δούμε τον ΠΑΟΚ να φτάνει κόντρα στον Παναιτωλικό στην έβδομη νίκη του εκτός έδρας.

Τη σεζόν 2016-17 φτάσαμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος για να πετύχει ο Δικέφαλος αντίστοιχη επίδοση και πιο συγκεκριμένα στις 3/1/2017 απέναντι στον Λεβαδειακό. Το 2015-16 φτάσαμε στα πλέι οφ για να δούμε τον ΠΑΟΚ να κατακτά την έβδομη νίκη του εκτός Τούμπας.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω τις αγωνιστικές περιόδους η κατάσταση δεν αλλάζει ιδιαίτερα. Πρέπει να κοιτάξουμε “βαθιά” μέσα στη χρονιά για να βρούμε την έβδομη εκτός έδρας νίκη. Το 2014-15 μπήκε ο Ιανουάριος για να συμβεί αυτό κόντρα στην Καλλονή, το 2013-14 ξανά τον ίδιο μήνα απέναντι στον Ηρακλή για το κύπελλο, ενώ το 2012-13 στις 9 Μαρτίου του 2013 σημείωσε ο ΠΑΟΚ την έβδομη νίκη μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Μία δεκαετία πίσω χρειάστηκε το ημερολόγιο να δείξει 29 Ιανουαρίου και τον ΠΑΟΚ να νικάει την ΑΕΚ στην Αθήνα και να φτάνει τις 7 νίκες εκτός έδρας εκείνη τη σεζόν.

Με τις φετινές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες που έχει μέχρι τώρα η χρονιά, πρόκειται για μία εξαιρετική επίδοση που δεν έχει προηγούμενο, γεμίζοντας με αισιοδοξία όλους γύρω από την ομάδα και προσμονή πως μόλις καταφέρει ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί πλήρης θα είναι σε θέση να χτυπήσει ακόμα πιο γερά τους στόχους που έχουν βάλει άπαντες για φέτος.

Διαβάστε ακόμη...