Ξανά με ηρεμία στη διακοπή

Απο paok24.com: Το πέτυχε για ακόμη μία φορά ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Πηγή: paok24.com
Ξανά με ηρεμία στη διακοπή

Ένας από τους βασικούς λόγους της επιστροφής του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, ήταν η ηρεμία κι η σιγουριά, που συνεπάγεται η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας. Η αύρα του Ρουμάνου τεχνικού είναι τέτοια, ώστε ακόμη και με τα πάντα εις βάρος, να βρίσκει τον τρόπο να επαναφέρει την τάξη και την ψυχραιμία. Οι διακοπές ενόψει Εθνικών Ομάδων είναι πάντα κρίσιμο διάστημα. Οι διεθνείς απουσιάζουν ενώ με δύο εβδομάδες χωρίς επίσημο παιχνίδι, η ομάδα κουβαλάει μαζί της το τελευταίο της αποτέλεσμα.

Επί των ημερών του Λουτσέσκου αυτή είναι η τρίτη διακοπή γι' αυτόν τον λόγο. Κι οι τρεις περιπτώσεις έχουν κοινό παρονομαστή. Νίκες πριν από αυτές. Και μάλιστα νίκες, που έφεραν την ηρεμία κι έστειλαν την ομάδα να δουλέψει για δύο εβδομάδες με καλή ψυχολογία. Η πρώτη ήταν μετά την πρόκριση επί της Ριέκα, με τους ασπρόμαυρους να έχουν αμφισβητηθεί αρκετά. Το διπλό στην Κροατία, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο Conference κι οι παίκτες πέρασαν τις δύο υπόλοιπες εβδομάδες, δουλεύοντας απερίσπαστα.

Η προηγούμενη διακοπή είχε συνδυαστεί με την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Ηράκλειο και την έδρα του ΟΦΗ με 1-3, ο Ολυμπιακός γκέλαρε και το σύνολο του Λουτσέσκου φιγούραρε στην πρώτη θέση για δύο εβδομάδες. Η τελευταία διακοπή, αυτή που ξεκίνησε από χθες, έμοιαζε δύσκολη μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη. Ωστόσο η εκτός έδρας επικράτηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι της αγωνιστικής και μάλιστα με αρκετά πειστική εμφάνιση, στέλνει την ομάδα σ' ένα δεκαπενθήμερο δουλειάς, κάτω όμως από πολύ καλές συνθήκες. Βέβαια, οι ασπρόμαυροι και στις δύο επιστροφές είχαν αρνητικό αποτέλεσμα στην Τούμπα (ΠΑΣ, Βόλος), αλλά με τον Ατρόμητο είναι η ευκαιρία αυτό ν' αλλάξει.

Διαβάστε ακόμη...