Ο Κούρτιτς που τα κάνει όλα!

Από paok24..com: Δε χρειάζονταν τα δύο γκολ χθες στη Λεωφόρο, με μία εκτέλεση πέναλτι και ένα (ακόμα) εξαιρετικό φάουλ, για να καταλάβει κάποιος την επιρροή του Γιάσμιν Κούρτιτς στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Ο Κούρτιτς που τα κάνει όλα!

Ο έμπειρος Σλοβένος, έχει βάλει το στίγμα του με το «καλημέρα» στην ομάδα, έχοντας ήδη 4 γκολ (δύο πέναλτι, δύο εκτελέσεις φάουλ), ενώ έχει δώσει και μία ασίστ σε 14 συμμετοχές.

Το... κάρμα του με την Ελλάδα, είχε φανεί από νωρίς, καθώς είχε σκοράρει με μία πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ, στο 1-1 της Σλοβενίας με την εθνική μας ομάδα. Το ένα από τα δύο γκολ του με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, είναι κόντρα στην Ελλάδα και μάλιστα, με διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης, από τα δύο που έχει βάλει με τον ΠΑΟΚ. Δείτε ΕΔΩ (στο 5:20), πως είχε σκοράρει τότε.

Η «σκληρή» του εικόνα εντός γηπέδου, τον συνοδεύει και εκτός αυτού και θα τον ακούσετε να γυρνάει με μεγαλύτερη χαρά, αν τον προσφωνήσετε «Κούρτα» παρά με το μικρό του όνομα, που δεν του αρέσει και τόσο!

Το γεγονός ότι ήρθε στον ΠΑΟΚ, οφείλεται κυρίως στη μεγάλη γνώση του ιταλικού ποδοσφαίρου από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και ακόμα περισσότερο στους Ιταλούς συνεργάτες του. Ο Ρουμάνος ήξερε εξ'αρχής για τι τον ήθελε και δεν είναι τυχαίο ότι το παίρνει από νωρίς, παρότι ειδικά στο ξεκίνημα του Κούρτιτς στην ομάδα, υπήρχε μία συγκεκριμένη δυσκολία.

Προερχόταν από ένα σημαντικό κενό, χωρίς προπονήσεις στα πόδια του, αλλά δεν του πήρε πολύ χρόνο για να βρει τον εαυτό του. Σε αυτό, μάλιστα, προστίθεται και η πρόσφατη περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό, που μπορεί να του έκοψε ρυθμό, αλλά τόσο με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όσο και χθες ακόμα περισσότερο, έδειξε ότι το άφησε πίσω.

Το χθεσινό του γκολ με φάουλ, έμοιαζε αρκετά με εκείνο που πέτυχε στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, τότε που ο Αντρέ Βιεϊρίνια που ήταν δίπλα του, τον είχε... απειλήσει πως αν δεν το βάλει, δε θα ξαναεκτελέσει ποτέ. Μάλλον ήταν έξτρα κίνητρο αυτό για τον Σλοβένο...

Γενικά, ο «Κούρτα» έχει δείξει ότι μπορεί να τα κάνει όλα. Εντός γηπέδου, σε άμυνα και επίθεση. Κόβει, φτιάχνει, εκτελεί και καθοδηγεί. Εκτός γηπέδου, είναι μια ηγετική φυσιογνωμία και στα αποδυτήρια. Και balance και mentality και fight και suffer... Όσα θέλει ο Λουτσέσκου δηλαδή.

Διαβάστε ακόμη...