«Η καλύτερη εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ και για μένα»

Απο sdna.gr: Στη Λεωφόρο, ίσως και να έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση. Ασορτί με τον ΠΑΟΚ! Ο εκ των πρωταγωνιστών του Δικεφάλου, Λούκας Τέιλορ μίλησε στο SDNA μετά το «διπλό» επί του Παναθηναϊκού!
Πηγή: sdna.gr
«Η καλύτερη εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ και για μένα»

Σε μία περίοδο που ο ΠΑΟΚ μοιάζει αμυντικά ευάλωτος, το όνομα του Λούκας Τέιλορ μπαίνει εκ των πραγμάτων στην εξίσωση της κουβέντας. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μπήκε νωθρά αλλά ανέβασε την απόδοσή του σταδιακά, περιορίζοντας αισθητά Ματέους Βιτάλ στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια τον Παλάσιος. Επιθετικά, έχει φροντίσει να βάλει με το... καλημέρα ψηλά τον πήχη και φώναξε παρών και στη Λεωφόρο.

Ο 26χρονος ακραίος μπακ του Δικεφάλου ήταν από τους σημαντικούς παράγοντες της νίκης στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και δείχνει ότι η βελτίωση έρχεται στο πιο κατάλληλο σημείο για τον ίδιο και το σύνολο. Ο Λούκας Τέιλορ μίλησε στο SDNA για τη δική του εικόνα, για το πόσο σημαντικό είναι το τρίποντο στη Λεωφόρο και τη διαφορά που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις.

«Χρειαζόμασταν πολύ αυτή την νίκη για να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας μετά από το αποτέλεσμα κόντρα στην Κοπεγχάγη. Χάσαμε την Πέμπτη αλλά παίξαμε καλά, ήρθαμε όμως σε αυτό το ντέρμπι και είχαμε μια ακόμα καλή εμφάνιση. Έπρεπε να επανέλθουμε γιατί μας... πλήγωσε η ήττα στην Ευρώπη. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε στην Ελλάδα και στο Conference League. Ήταν πραγματικά μια μεγάλη νίκη», είπε αρχικά ο Λούκας Τέιλορ.

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και στον τρόπο που ανταπεξήλθε, επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής: «Το να παίζεις σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, σε ένα τέτοιο περιβάλλον και εμείς να συμπεριφερόμαστε εκτός έδρας, λες και παίζουμε εντός, δηλαδή ελέγχοντας τον ρυθμό, δημιουργώντας ταυτόχρονα ευκαιρίες, πιστεύω ότι ήταν το σημαντικό στοιχείο που είχαμε εντός αγωνιστικού χώρου».

Για τις διαφορές στην εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας εντός και εκτός έδρας: «Η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα έχουμε αντιμετωπίσει ομάδες που έρχονται για να παίξουν πίσω από την μπάλα και είναι πιο σφιχτές αμυντικά. Είναι πιο δύσκολο για εμάς να διασπάσουμε αυτές τις άμυνες. Όταν παίζουμε εκτός έδρας, οι γηπεδούχοι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, αφήνουν περισσότερους χώρους ανοιχτούς και εμείς ξέρουμε να τους εκμεταλλευτούμε και να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας».

Για το πόσο σημαντικό ήταν το ντέρμπι για την αυτοπεποίθηση της ομάδας, ένα στοιχείο που στέκεται συνεχώς ο προπονητής: «Η αυτοπεποίθηση ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο που είχαμε σε αυτό το παιχνίδι. Καταφέραμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας, να ελέγξουμε τον ρυθμό. Τέτοιες νίκες είναι αυτές που μας αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και μας δίνουν την δυνατότητα να επαναλάβουμε τέτοιες εμφανίσεις και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Όσο για την προσωπική του απόδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό; «Ναι, πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη εμφάνισή μου φέτος, όπως κι η ομάδα έκανε την καλύτερη εμφάνιση της στην σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...