Από τον Κωνσταντινίδη στον… Ζαμπά!

Από paok24.com:Σήμερα στις 19:30 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό στο μεγάλο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής.
Πηγή: paok24.com
Από τον Κωνσταντινίδη στον… Ζαμπά!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αγωνίζεται σε μία έδρα που η αλήθεια είναι πως η παράδοση δεν είναι με το μέρος της, καθώς την τελευταία εικοσαετία έχει φύγει νικητής από την Αθήνα μόλις τέσσερις φορές.

Τον Δεκέμβριο του 2001 ο δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι του κατάφερε να «αποδράσει» από την κατάμεστη Λεωφόρο νικώντας με 1-2 τους Πράσινους χάρη σε τέρματα του Οκκά και του Κωνσταντινίδη. Αν και είχε βρεθεί από νωρίς πίσω στο σκορ με γκολ του Κόλκα, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να φύγει από το Λεκανοπέδιο με τους τρείς βαθμούς της νίκης στις αποσκευές του. Αρχικά, ο Οκκάς με όμορφη κεφαλιά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, ενώ στο 84' ο Παντελής Κωνσταντινίδης με ένα φοβερό σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τον δικέφαλο.

Για να έρθει το επόμενο διπλό για τον ΠΑΟΚ χρειάστηκε να περάσουν έντεκα χρόνια. Στις 4 Μαρτίου του 2012 η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο διπλό στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 0-2. Στο 50ο λεπτό του παιχνιδιού ο Λίνο εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του, ενώ στο 83' ο Σαλπιγγίδης διπλασίασε τα τέρματα για τον ΠΑΟΚ.

Με την άφιξη Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ τα πράγματα κάπως άλλαξαν. Στις 29 Απριλίου του 2018 ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στην Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος με το παιχνίδι να έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, ενώ ένα σημείωσε ο Εβγέν Σάκχοφ με την ομάδα του Λουτσέσκου να επικρατεί με 0-3.

Το τελευταίο διπλό μέχρι σήμερα για τον ΠΑΟΚ σε παιχνίδι πρωταθλήματος καταγράφεται έναν χρόνο περίπου αργότερα, στις 3 Μαρτίου του 2019, με την αρμάδα του Λουτσέσκου να φεύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ με 0-2. Ο δικέφαλος «χτύπησε» στις αρχές και των δύο ημιχρόνων με δράστες τους Μαουρίσιο (2΄) και Λέο Ζαμπά (47΄) και έβαζε γερές βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου!

Βασίλης Μανδράου

Διαβάστε ακόμη...