Rival Analysis: Το προφίλ του Παναθηναϊκού

Από paokfc.gr:Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και το paokfc.gr κι η στήλη Rival Analysis σας παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αποψινό μας αντίπαλο.
Πηγή: paokfc.gr
Rival Analysis: Το προφίλ του Παναθηναϊκού

Μία ακόμα σεζόν, κατά την διάρκεια της οποίας δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα των προηγούμενων ετών και να πετύχει τον στόχο του που ήταν η επιστροφή στους τίτλους και την Ευρώπη, βίωσε ο Παναθηναϊκός. Οι Ντάνι Πογιάτος αρχικά και Λάζλο Μπόλονι στη συνέχεια, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την ομάδα που ήθελε η διοίκηση, ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε σε μερικά καλά διαστήματα μέσα στη σεζόν, δεν είχε σταθερότητα και εν τέλει τερμάτισε πέμπτος στο πρωτάθλημα, ενώ έμεινε εκτός ημιτελικών Κυπέλλου Ελλάδας, χάνοντας δύο φορές από τον ΠΑΣ Γιάννινα.Το καλοκαίρι οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να κάνουν υπερβάσεις. Αρχικά έφεραν στην Αθήνα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Ο πολύπειρος Σέρβος τεχνικός ήταν ο εκλεκτός και ξεκίνησε να χτίζει την ομάδα το καλοκαίρι.

Η εικόνα στα φιλικά προβλημάτισε έντονα, αλλά με ένα μεταγραφικό ντεμαράζ στο φινάλε, το κλίμα αντιστράφηκε, η ποιότητα του ρόστερ ανέβηκε σημαντικά κι η αισιοδοξία επέστρεψε στη Λεωφόρο.Από το περσινό ρόστερ αποχώρησαν δέκα παίκτες, ενώ επτά νέοι εντάχθηκαν στην ομάδα. Οι Μπρινόλι, Κότσιρας, Σαρλιά για να ενισχύσουν την άμυνα, οι Πέρεθ, Λούντγκβιτστ και Βιτάλ για τη μεσαία γραμμή κι ο Παλάσιος για τα άκρα της επίθεσης είναι οι προσθήκες.Το ξεκίνημα της σεζόν όμως, αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Τα πολλά νέα πρόσωπα έδειξαν να οδηγούν σε έλλειψη χημείας και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, ειδικά εκτός έδρας.

Οι Πράσινοι μετά από οκτώ αγωνιστικές έχουν συγκεντρώσει 11 βαθμούς, μετρώντας τρεις νίκες εντός έδρας, μία ισοπαλία εντός με τον ΟΦΗ, τρεις εκτός έδρας ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη κι Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχουν πάρει βαθμό στην έδρα του Ολυμπιακού.Πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα στη σεζόν είναι ο Καρλίτος με οκτώ γκολ και μία ασίστ. Στη μεσαία γραμμή έχει ξεχωρίσει ο Ρούμπεν Πέρεθ, ενώ το Τριφύλλι περιμένει περισσότερα πράγματα από τους Βιτάλ και Παλάσιος, που αποκτήθηκαν για να δώσουν λύσεις επιθετικά, ωστόσο δεν έχουν ξεχωρίσει ακόμα.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν υπολογίζει εδώ κι αρκετό καιρό τους Κουρμπέλη και Μπεκ, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά, ενώ το αμυντικό πρόβλημα έρχεται να ενισχύσει ο τραυματισμός του Πούγγουρα, που θα λείψει το επόμενο διάστημα, ενώ ο Παναθηναϊκός στηρίζει πολλά και στην επιστροφή του Σένκενφελντ στα μετόπισθεν.

Διαβάστε ακόμη...