«Άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, βγάζει σκαμπανεβάσματα ο ποιοτικός ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής με θητεία με θητεία και στις δύο ομάδες, «σκανάρει» το ντέρμπι της Λεωφόρου – Η «σκακιέρα» των πάγκων, τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα κι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά.
Πηγή: sdna.gr
«Άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, βγάζει σκαμπανεβάσματα ο ποιοτικός ΠΑΟΚ»

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ αποτελεί σημείο αναφοράς στην ατζέντα της 9ης αγωνιστικής στη Super League και συγκεντρώνει τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας.

Οι αναλύσεις και προβλέψεις για την έκβαση της μάχης στη Λεωφόρο έχουν την τιμητική τους όσο πλησιάζουμε προς την σέντρα κι όπως άλλωστε έχει καθιερωθεί κλασικά να συμβαίνει με όλα τα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το SDNA επικοινώνησε με μια «παλιά σειρά» των γηπέδων που τα χρόνια που κυκλοφορούσε με τα εξάταπα στα πόδια φόρεσε τις φανέλες και των δύο ομάδων.

Ο Θανάσης Δημόπουλος έπαιξε με το «τριφύλλι» στο στήθος για 5,5 χρόνια (απ΄το καλοκαίρι του ΄82 μέχρι τον Δεκέμβριο του΄87) έχοντας συνολικά 116 συμμετοχές και 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως σε ηλικία 19 ετών τη σεζόν 1982-83 πήρε το βάπτισμα του πυρός με τον Παναθηναϊκό στην Α΄Εθνική και σημείωσε 15 γκολ σε 27 παιχνίδια, ενώ την περίοδο 1984-85 υπήρξε παίκτης των «πρασίνων» που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Έπειτα απ΄το τέλος της θητείας στον Παναθηναϊκό πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή του Βασίλη Χατζηπαναγή και το καλοκαίρι του ΄92 μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος για ένα χρόνο (1992-93) με τον «Δικέφαλο του Βορρά» (17 συμμετοχές – 4 γκολ).

- Για το ντέρμπι της Λεωφόρου και τη φετινή πορεία Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ: «Αυτά τα ματς έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων κι είναι ανοιχτά σε όλα τα αποτελέσματα.

Ο ΠΑΟΚ είχε μεσοβδόμαδα ένα ευρωπαϊκό ματς με την Κοπεγχάγη, ενώ ο Παναθηναϊκός θεωρητικά θα είναι πιο ξεκούραστος κι αυτό σημαίνει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την κούραση του ΠΑΟΚ.

Προτού αναφερθώ στην αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο ομάδες, να σημειώσω πως παρακολουθούμε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα με πολλά ενδιαφέροντα κι όμορφα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ παρά τη μεγάλη ποιότητά του, μέχρι τώρα βγάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Τη μια αγωνιστική είναι καλά και την άλλη πέφτει χάνοντας βαθμούς.

Σίγουρα θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ομάδα που βγάζει καλά τρεξίματα και έχει μεγάλη τακτική στο παιχνίδι της.

Ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα στη Λεωφόρο κι άλλη εκτός έδρας. Η δύναμη της έδρας τον ανεβάζει πολύ και τον κάνει ιδιαίτερα ισχυρό».

- Για το κατά πόσον η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ από την Κοπεγχάγη θα επηρεάσει την ψυχολογία του εν όψει Λεωφόρου:

«Δεν νομίζω πως ο ΠΑΟΚ θα επηρεαστεί από την ήττα που γνώρισε από τους Δανούς, αφού έχει μάθει να διαχειρίζεται τη ψυχολογία του παίζοντας συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Η φόρμα του Καρλίτος και το τρίγωνο – «φωτιά» του ΠΑΟΚ

- Για τα μεγαλύτερα αγωνιστικά πλεονεκτήματα των δύο ομάδων:

«Ο Παναθηναϊκός βγάζει μεγάλη δυναμική στην επίθεση και ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο Καρλίτος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, σκοράρει εύκολα και αποτελεί το μεγάλο του...όπλο.

Ο ΠΑΟΚ έχει σε πολύ καλή κατάσταση τους Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς που μαζί με τον Σφιντέρσκι συνθέτουν ένα πολύ τρίγωνο – «φωτιά» στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Είναι μια ομάδα που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το μεγάλο μειονέκτημα του ΠΑΟΚ είναι η ευκολία με την οποία δέχεται το γκολ και τα αμυντικά προβλήματα».

«Ο Λουτσέσκου ξέρει να διαχειρίζεται καλά τον ΠΑΟΚ
– Ο Γιοβάνοβιτς δίνει...εξετάσεις κάθε αγωνιστική»

- Για τη μάχη (Γιοβάνοβιτς VsΛουτσέσκου) των πάγκων: «Είναι δύο προπονητές που όπως μας έχουν δείξει αποφεύγουν τα μεγάλα ρίσκα.

Σίγουρα ο Λουτσέσκου διαθέτει μεγαλύτερες παραστάσεις από ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει πάρει τίτλους και ξέρει να διαχειρίζεται καλά την ομάδα και τη ψυχολογία της.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι κι αυτός ένας έμπειρος προπονητής ωστόσο στον Παναθηναϊκό δίνει κάθε αγωνιστική τις... εξετάσεις του».

Διαβάστε ακόμη...