Η τελευταία ζαριά στη Σλοβακία!

Από sdna.gr:Άξιζε ή όχι να χάσει, η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ εκ του αποτέλεσματος ήταν απών σε ένα ακόμη μεγάλο «ραντεβού» και πάει στη Σλοβακία για την τελευταία ζαριά. Επαναπροσέγγιση διαδρομής από τον Λουτσέσκου!
Πηγή: sdna.gr
Η τελευταία ζαριά στη Σλοβακία!

Για τον ΠΑΟΚ ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Ένα βράδυ που θα μπορούσε να τον «εκτοξεύσει» και να δώσει υπόσταση στο διπλό του Parken. Αντ΄αυτού, με την ήττα ο ΠΑΟΚ βγαίνει κατά πάσα πιθανότητα εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς στον όμιλο και δυσκολεύει ακόμη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και όλα αυτά για μια ομάδα που έκλεισε τον α΄γύρο των υποχρεώσεων με εφτά βαθμούς! Για μια ομάδα που έφερε το ματς με την Κοπεγχάγη με το... καλησπέρα στα μέτρα του.

Βρήκε από νωρίς το γκολ που έψαχνε, «τιμώρησε» την Κοπεγχάγη για την επιλογή της να πάρει ρίσκα και έχοντας τον Αντρίγια σε τρομερή ημέρα, και σε όλο το γήπεδο. Αυτό ήταν! Ο ΠΑΟΚ είχε το παιχνίδι στα μέτρα του! Αντί να εκμεταλλευτεί όμως τις συνθήκες που δημιούργησε, ο ΠΑΟΚ χάνει μυαλό, ηρεμία, συγκέντρωση και αδυνατεί -και εδώ τίθεται και θέμα δυνατοτήτων αυτής της ομάδας- να ακολουθήσει το τέμπο του αντιπάλου αλλά και χαρακτήρα: Πώς είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να καταγράφει το χειρότερο μομέντουμ του στο ματς όταν προηγείται στο σκορ και να παρουσιάζει άλλη εικόνα και τις δύο φορές που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο;

Η μία ανάγνωση λέει πως όση ποιότητα κι αν διαθέτει ο ΠΑΟΚ, ήταν σαφές πως αδυνατούσε να βγάλει την ένταση της Κοπεγχάγης στο μεσοδιάστημα της πίεσης της, να βρεθεί στα τρεξίματα του αντιπάλου και ως εκ τούτου το «πλήρωσε» με τη φάση της ισοφάρισης. Καλή κυκλοφορία, μεταβιβάσεις της μπάλας από τα αριστερά προς τα δεξιά, κακή τοποθέτηση του Πασχαλάκη και 1-1. Το αξιοπερίεργο για την ομάδα του Λουτσέσκου είναι πως και πάλι αντέδρασε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου και μετά το γκολ που δέχθηκε, έχοντας δοκάρι και με τον Σβαμπ!

Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο η Κοπεγχάγη τον «σκοτώνει» στην ανατροπή! Μια βαθιά μπαλιά του τερματοφύλακα των «λιονταριών», η μπάλα βρίσκει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Βιεϊρίνια που δεν έχει οπτική επαφή μαζί της, στρώνεται στον Ντικς που την σερβίρει για το Μπιέλ και το 1-2! Και όπως είπε ο Λουτσέσκου και αποτυπώνει πλήρως και την εικόνα του ματς: «όταν δεν έχει τίποτα να χάσει, τότε η ομάδα παρουσιάζεται με άλλο πρόσωπο...».

Το άλλο πρόσωπο που παρουσίασε μέχρι το φινάλε του ματς δεν ήταν όμως αρκετό για να του σώσει την παρτίδα, δεν ήταν αρκετό για να «καμουφλάρει» τα όσα προηγήθηκαν, τις αδυναμίες και το black out αυτής της ομάδας που μοιάζει μόνιμα εγκλωβισμένη στα δικά της λάθη. Στην απίστευτη αυτοχειρία να γκρεμίζει μέσα από ατομικά λάθη, ό,τι καλό δημιουργεί μπροστά. Το ματς με την Κοπεγχάγη ήταν απλά το κερασάκι σε μια κατάσταση που παύει να είναι σύμπτωση καθώς είναι επαναλαμβανόμενη. Και για μια ομάδα που πάει για τίτλους, απαγορεύεται να δείχνει αγωνιστικά και σαν προσωπικότητα, τέτοιο χαρακτήρα.

Και το τελευταίο είναι ενδεχομένως και το σημείο που έφερε μεγάλη απογοήτευση στον Λουτσέσκου, ο οποίος ανέφερε κατόπιν πως: «Ίσως να έχω ασκήσει κι εγώ μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες για τους στόχους, ίσως έπρεπε να έχω διαφορετική προσέγγιση στο πώς θα χτίσουμε μία σωστή νοοτροπία...». Ίσως να ειπώθηκε εν θερμώ από τον Ρουμάνο αλλά σίγουρα δείχνει μια επαναπροσέγγιση του έμπειρου τεχνικού που δεν μπορεί να «κυνηγά» μόνιμα το... θαύμα από μια ομάδα που έχει κενά και μοιάζει διαρκώς «πληγωμένη» από απουσίες.

Στην παρούσα φάση, ο ΠΑΟΚ καλείται να κοιτάξει μπροστά καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και όσο καταπονημένος αγωνιστικά και ψυχολογικά μοιάζει να είναι, δεν μπορεί παρά να μαζέψει το μυαλό του καθώς η προηγούμενη γεμάτη ευρωπαϊκή εβδομάδα, με την επιστροφή από τη Δανία, του κόστισε στο Φάληρο. Και μπορεί η Ευρώπη να του στράβωσε στην παρούσα φάση αλλά και το πρωτάθλημα φαντάζει με ανηφόρα.

Διαβάστε ακόμη...