Απόπειρα δολοφονίας Τζήλου: 4 Νοεμβρίου η δίκη «μπράβου» της «φρουράς» του Μαρινάκη

Από piperata.gr:Στις 4 Νοεμβρίου 2021 θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Τρικάλων η υπόθεση του ξυλοδαρμού του Λαρισαίου διαιτητή Αθανάσιου Τζήλου τον Δεκέμβριο του 2018 έξω από το σπίτι του.
Πηγή: piperata.gr
Απόπειρα δολοφονίας Τζήλου: 4 Νοεμβρίου η δίκη «μπράβου» της «φρουράς» του Μαρινάκη

Η δίκη προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Με βάση και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, κατηγορούμενοι για «απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» παραπέμπονται ως δράστες δύο κάτοικοι Αθηνών, εκ των τριών που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του διαιτητή.

Έτσι, στο «σκαμνί» ενώπιον της έδρας του ΜΟΔ Τρικάλων πρόκειται να καθίσει ο πρώην ποδοσφαιριστής των ακαδημιών της Προοδευτικής, Χρήστος Πρωτογεράκης, μέλος της «φρουράς» του Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον οποίο εκκρεμεί και η δίκη για την υπόθεση παράνομης βίας σε βάρος δημοσιογράφου με κατηγορούμενους ακόμη τέσσερις άνδρες της επίσημης «φρουράς» του εφοπλιστή, αλλά και ηθικό αυτουργό τον ίδιον τον εφοπλιστή-μιντιάρχη (βλ. υπόθεση Hilton – αρπαγή Πάρι Κουρτζίδη από «μπράβους» Μαρινάκη).

Ο 49χρονος Δημήτρης Μαντατάς, εξαιτίας της περίεργης αδράνειας των αρχών, διαφεύγει της σύλληψης και καταζητείται (λέγεται ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδας). Πρόκειται για σεσημασμένο για σωρεία κλοπών και ένοπλων ληστειών σε βάρος τραπεζών, διακεκριμένο μέλος της Θύρας 7 με το προσωνύμιο «Ντατάς» και οδηγός – συνοδός του γνωστού λυράρη Μανώλη Κονταρού, ο οποίος τυγχάνει να είναι και κουμπάρος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

δίκη τζήλος ξυλοδαρμός

Με βάση τόσο την προανάκριση όσο την κύρια ανάκριση, δεν ταυτοποιήθηκε μέχρι σήμερα ο τρίτος δράστης στην υπόθεση τής απόπειρας ανθρωποκτονίας του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

Να σημειωθεί ότι ο 31χρονος, πλέον, Χρήστος Πρωτογεράκης, αρνείται την κατηγορία, κι έχει υποβάλει μηνύσεις κατά των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και της ανακρίτριας που εν μέρει εξιχνίασαν την υπόθεση, καθώς και του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη (παρότι έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης και στη σε βάρος του παράνομη βία που του ασκήθηκε στο Hilton – πέραν του υπό εξέταση αδικήματος της αρπαγής).

Η ακροαματική διαδικασία παρουσιάζει πρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει ταυτοποιηθεί ο τρίτος δράστης και δε έχουν εξιχνιαστεί ο/οι ηθικός/οί αυτουργός/οί ή και ο/οι ενδεχόμενος/οι συνεργός/οί της απόπειρας δολοφονίας.

Να θυμίσουμε ότι στις 9 το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, ο διαιτητής ποδοσφαιρικών αγώνων Θανάσης Τζήλος την ώρα που «επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητο του, εξωτερικά της οικίας του, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν το τζάμι του οχήματος, έριξαν τον παθόντα βίαια στο οδόστρωμα και του κατάφεραν πολλαπλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί που έφερε ένας εκ των δραστών».

Οι δράστες εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στον δρόμο τον διαιτητή, φεύγοντας με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν μισθώσει από Αθήνα.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατέληξε στην ταυτοποίηση των δύο εκ των τριών δραστών, έναν τότε 46χρονο και έναν τότε 28χρονο, σε βάρος των οποίων αξιοπερίεργα εκδόθηκαν καθυστερημένα εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια, αλλά ο τότε 46χρονος Μαντατάς δεν έχει συλληφθεί (φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό), ενώ ο τότε 28χρονος την ημέρα των ερευνών συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του μετέβη στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στη ΓΑΔΑ όπου και παραδόθηκε. Ωστόσο, αν και είχε προ λίγων μηνών συμμετοχή ως δράστης στην υπόθεση της αρπαγής και της παράνομης βίας κατά του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη, κυκλοφορούσε ελεύθερος!

ΥΓ.: Νέες σημαντικές αποκαλύψεις για συνταρακτικές εξελίξεις και ανατροπές που έρχονται, σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του διαιτητή Τζήλου και τον πιθανό συσχετισμό που έχει με την υπόθεση παράνομης βίας κατά δημοσιογράφου (βλ. αρπαγή Πάρι Κουρτζίδη από Hilton), αναμένεται να παρουσιαστούν στην εκπομπή ΔΙΚΗ στον OPEN με τον Κυριάκο Θωμαϊδη (Δευτέρα 1 Νοεμβρίου – Live στις 21.00 στο υβριδικό πρόγραμμα μέσω smart TV και επανάληψη στη 01.45 μετά τα μεσάνυχτα στο κλασικό ανοιχτό κανάλι), όπου καλεσμένος πρόκειται να είναι ο δημοσιογράφος – ερευνητής Πάρις Κουρτζίδης.

Διαβάστε ακόμη...