Επιστροφή στην… κανονική Τούμπα

Ο κόσμος έχει επιστρέψει από την αρχή της σεζόν στα γήπεδα, με τη σημαντική διαφοροποίηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σε σχέση με ό,τι ίσχυε προ πανδημίας, καθώς επίσης και με συγκεκριμένους περιορισμούς στη χωρητικότητα των γηπέδων.
Πηγή: paok24.com
Επιστροφή στην… κανονική Τούμπα

Αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα για τα γήπεδα ποδοσφαίρου, ήταν χωρητικότητα ως 80% και όχι πάνω από 25.000, μόνο με πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Με τη νέα ΚΥΑ που τίθεται σε ισχύ, το ποσοστό της χωρητικότητας ανεβαίνει στο 90% και όχι πάνω από 40.000 κόσμος σε ανοικτά γήπεδα. Το ίδιο ισχύει όσον αφορά το ποσοστό χωρητικότητας και στα κλειστά γήπεδα (με πλαφόν στις 12.000 κόσμου), με τους γνωστούς περιορισμούς, με πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Με τη Θύρα 4 κλειστή, από την έναρξη της σεζόν και με το 80% της χωρητικότητας, η Τούμπα είχε μάξιμουμ χωρητικότητας, τις 14.762 θέσεις ως τώρα.

Με την αύξηση στο 90% και με τη Θύρα 4 να ανοίγει ξανά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα, οι διαθέσιμες θέσεις, σχεδόν διπλασιάζονται, καθώς φτάνουν τις 26.732.

Έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, σταδιακά η Τούμπα μπορεί να θυμίσει ξανά εικόνες προ πανδημίας, με τη συνολική της χωρητικότητα να είναι 29.703 θέσεις και με τη Θύρα 4 (των 9.000 θέσεων) ξανά ανοικτή, σε συνθήκες sold out μένουν κενές περίπου 3.000 θέσεις.

Διαβάστε ακόμη...