Εξαγνισμός με τετραπλό όφελος

Απο basketplus.gr: Ήταν ένα είδος εξαγνισμού. Φρόντισε για αυτό με το τέλος του αγώνα ο Θανάσης Χατζόπουλος. Στους πανηγυρισμούς πήρε ένα μπουκάλι νερό και το άδειασε πάνω στον Άρη Λυκογιάννη. Ναι, πραγματικός εξαγνισμός για μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ από το ξεκίνημα της σεζόν με σοβαρούς τραυματισμούς σημαντικών παικτών.
Πηγή: basketplus.gr
Εξαγνισμός με τετραπλό όφελος

Σα να ξαναβαφτίστηκε στον Γάγγη ο ΠΑΟΚ, για να πετάξει πλήρης πλέον από πάνω του κάθε άσχημη στιγμή, κάθε ατυχία. Θα δείξει το Σάββατο κόντρα στο πολύ ποιοτικό, αλλά σχετικά ανέτοιμο ακόμα, Περιστέρι. Στο φινάλε δεν το έκρυβαν στο Παλατάκι οτι αυτό το ματς με την Γαλατά ήταν μια πολύ καλή πρόβα για τους Δυτικούς Πρίγκηπες με τη μισή ντουζίνα πρώην ασπρόμαυρους (Λίνος, Πέτεγουει, Μορέιρα, Σαλούστρος, Κατσίβελης). Όχι οτι αυτός ήταν ο παρονομαστής αυτός και ο αριθμητής...

Εξηγούμαστε: Ο Λυκογιάννης μια χαρά περίμενε την έλλειψη αντοχών ίσως και κινήτρου της Γαλατά. Ήλπιζε σε αυτό και προετοιμάστηκε όλες αυτές τις ημέρες στο "πνίξιμο" της Τουρκικής ομάδας, η οποία ακολούθησε το κανόνα. Πνευματικά είχε αδειάσει (πέρα από την φυσική κούραση) κερδίζοντας εκτός έδρας την Ευρωλιγκάτη Εφές. Κρέντιτ στον προπονητή του ΠΑΟΚ που το ανέφερε στις δηλώσεις του πριν καλά καλά ρωτηθεί για αυτό. Με λίγα λόγια δικαιολόγησε την Γαλατά, την ώρα που θα μπορούσε να αναπτύξει θεωρίες για το θρίαμβο της δικής του ομάδας. Δεν τόκανε, δεν ήθελε δημόσια να κοροϊδέψει (πρώτα τον εαυτό του), προσθέτοντας έτσι ηθικό μεγαλείο στον (τελικά) θρίαμβο του ΠΑΟΚ.

Μετά το 1ο κακό δεκάλεπτο κόπηκε 100% το τρανζίσιον της Γαλατά, εναλλάξ Γκρίφιν, Τολιόπουλος φρέναραν τον φορμαρισμένο (έκανε τριπλ νταμπλ με Εφές) Μποστ, ο Λοβ με το καλημέρα εκμηδένισε τον Τριμπλ και οι Γιάνκοβιτς, Κάρτερ φρόντισαν σε σημαντικά σημεία του ματς να κάνουν πράγματα με τον Περσέλ, ο οποίος πάντως είναι... άλλο επίπεδο. Ο Ντι Λέο ήταν λογικό να έχει προβλήματα με τον Μπλάκσιρ που όμως πέτυχε 10 πόντους στο 10λεπτο (14 στο 20λεπτο) και στα άλλα τρία πρόσθεσε μόλις 8, ενώ ο Μενμούν δεν μπόρεσε να βρει κατάλληλο σχήμα με το τρίο των ψηλών Καμπατσά, Κράβις, Αράρ που ήταν πιο φρέσκιοι (οι τρεις τους 16 πόντοι, με 6/18 σουτ και 17 ριμπάουντ).

Όσο προχωρούσε το ματς η Γαλατά "έπεφτε" σε αντοχές, ιδέες και συγκέντρωση, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ έβρισκε δυνάμεις για να σκοράρει από μακριά και από κοντά. Όντως φάνηκε το πόσο έλλειψαν Λοβ, Κάρτερ στο να ανοίγουν οι αντίπαλες άμυνες, όντως η ομάδα περιμένει περισσότερα στην οργάνωση από Γκρίφιν, Λοβ, Τολιόπουλο, όντως ο Λυκογιάννης κάποια στιγμή πρέπει να βρει μια λύση αμυντικά στο "4" και ειδικά στα ριμπάουντ, όταν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ χρησιμοποιούν ψηλά σχήματα. Ο ΠΑΟΚ όμως κινείται στην λογική... "κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις".

Το τετραπλό καλό; Η ομάδα επανέφερε ομαλά και με επιδραστικό τρόπο Λοβ, Κάρτερ, τους επανέφερε με νίκη, κάτι που ανεβάζει την ψυχολογία τους, ο ΠΑΟΚ απέκτησε έξτρα κίνητρο στο ΒCL για την 2η θέση, όσο δύσκολο και αν φαίνεται με βάση τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων και φυσικά η ομάδα έκανε μια σούπερ πρόβα για Περιστέρι, το οποίο περιμένει με έξτρα ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Πολλά τα καλά από ένα αποτέλεσμα και κόντρα σε μια ομάδα με εξαπλάσιο μπάτζετ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να επενδύσει σε αυτό...

*Περί αντίθετης πορείας των δύο ομάδων όσο προχωρούσε το ματς... Η Γαλατά είχε 5/10 τρίποντα στο 10λεπτο και 3/20 στα άλλα τρία. Είχε 10/20 δίποντα στο ημίχρονο και 7/18 στο 2ο, στο οποίο είχε επίσης 6 ασίστ για 7 λάθη (9-5 η αναλογία στο 1ο). Από την άλλη ο Δικέφαλος άρχισε στο δεκάλεπτο με 2/10 τρίποντα και συνέχισε με 13/26. Φανερή η διαφορά... Ακόμα ο ΠΑΟΚ άρχισε με 4/14 δίποντα και 6/18 τρίποντα στο ημίχρονο και στο 2ο είχε 7/13 δίποντα και 9/18 τρίποντα.

*Ήταν ένα καλό boost αυτή η νίκη για πολύ κόσμο του Σάββατο με το Περιστέρι.

*Περίεργη αυτή η άποψη του Λυκογιάννη (στη σ. τύπου) σε μια αποστροφή του λόγου του για το οτι κάποιοι εκτός ομάδας θεωρούν οτι οι εντός δεν είναι "καλά". Αν αναφέρεται σε ότι λέγεται περί δομικών ατελειών, προφανώς και ο ίδιος ξέρει καλύτερα οτι υπάρχουν. Αν μιλά για κάτι άλλο, πιο βαθύ και σημαντικό, είναι όντως περίεργο, δεν έχει ακουστεί κάτι αρνητικό για το κλαμπ και την εν γένει λειτουργία του.

*Τώρα που ο πρόεδρος έβγαλε και διαβατήριο, ίσως η πορεία του ΠΑΟΚ στο BCL να μην είναι τόσο σύντομη όσο αρχικά φάνηκε. Ο λόγος...; Η ομάδα έχει ελπίδες για την 2η θέση. Πρέπει να κερδίσει στην Τσεχία και η Νίμπουρκ στη συνέχεια να χάσει από Ιγκόκεα (εκτός) η Γαλατά (εντός) για να ισοβαθμίσουν οι δύο ομάδες (ΠΑΟΚ και Νίμπουρκ) στο 3-3. Τραβηγμένο βέβαια σενάριο με βάση και την ομαδική ποιότητα των Τσέχων. 

ΚΛΕΙΤΟΣ ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ

Διαβάστε ακόμη...