Mεγάλη πρόκληση, μεγάλο κίνητρο

Απο paok24.com: Ο ΠΑΟΚ Mateco επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, κόντρα στη Γαλατασαράι στο Παλατάκι
Πηγή: paok24.com
Mεγάλη πρόκληση, μεγάλο κίνητρο

Μπορεί το Σαββατοκύριακο, να μην υπήρξε παιχνίδι για τη Stoiximan Basket League, λόγω ρεπό, αλλά το «Game of the Week» στο Basketball Champions League, που είναι το αποψινό στο Παλατάκι, φέρνει τον ΠΑΟΚ Mateco, αντιμέτωπο με την «καυτή» Γαλατασαράι.

Μόνο και μόνο η νίκη των Τούρκων, στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εφές, το Σάββατο (85-92), αποτελεί εμφανές δείγμα της δυσκολίας της αποστολής των παικτών του Άρη Λυκογιάννη και των παικτών του. Μποστ, Τριμπλ και Ακούν-Παρσέλ, αποτελούν μια τριάδα Αμερικανών, με πολλή ποιότητα, σουτ, ενέργεια στην επίθεση και ουσιαστικά αυτούς που «κουβαλούν» επιθετικά τη Γαλατά.

Οι Τούρκοι έχουν κάνει το 2-0 στον όμιλο, επικρατώντας δύσκολα τόσο της Νίμπουρκ στην πρώτη αγωνιστική, όσο και της Ιγκοκέα στη Βοσνία, τη δεύτερη, αλλά είναι προφανές ότι μετά από μια νίκη επί της Εφές, η αυτοπεποίθησή τους, έχει ανέβει πολύ. Ωστόσο, ένα τέτοιο παιχνίδι, που απαιτήθηκε τόση ενέργεια, ήταν πριν 48 ώρες, ενώ μεσολάβησε και ταξίδι, αν μπορεί να λέει κάτι αυτό, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ Mateco είχε μία εβδομάδα προπονήσεων, στο τέλος της είδε τόσο τον Ζερμέιν Λοβ όσο και τον Τζος Κάρτερ, να συμμετέχουν αμφότεροι στο πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει πως θα είναι στη διάθεση του Λυκογιάννη, έστω και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό μετά την απουσία τους. Ένα θέμα που προέκυψε με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς στην προπόνηση του Σαββάτου, δε δείχνει να είναι κάτι σημαντικό και ο έμπειρος φόργουορντ, αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ Mateco, έχασε τόσο από την Ιγκοκέα, όσο και από τη Νίμπουρκ, το κίνητρο του για νίκη είναι μεγάλο σήμερα. Ξέρει ότι ειδικά στα καλά διαστήματα της Γαλατασαράι, δύσκολα θα μπορέσει να ακολουθήσει και το θέμα είναι να τα περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο και παράλληλα, να εκμεταλλευτεί τα δικά του καλά διαστήματα στο παιχνίδι.

Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά και το κίνητρο επίσης για τη δεύτερη νίκη στη σεζόν...

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Τσιουλίν (Ρουμάνος), Κρέγιτς (Σλοβένος) και Μαρκές (Πορτογάλος).

Η αναμέτρηση ξεκινάει στις 19:30 και μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 4.

Διαβάστε ακόμη...