Το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα και η άνοδος στο ranking

Από paok24.com: Μετά από πολλές και συνεχόμενες κακές και μέτριες πορείες στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ φέτος είναι με την πλάτη στον τοίχο για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι η βαθμολογία της UEFA μετριέται την τελευταία 5ετία και την επόμενη σεζόν θα προστεθεί η φετινή σεζόν και θα αφαιρεθεί η 2016-17.
Πηγή: paok24.com
Το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα και η άνοδος στο ranking

Τότε ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί κλασικά από τον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ, είχε περάσει στους ομίλους του Europa League νικώντας την Ντιναμό Τιφλίδας και στον όμιλο με Σλόβαν Λίμπερετς, Φιορεντίνα και Κάραμπαγκ πήρε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και την πρόκριση με τη 2η θέση. Μετά τη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ έπαιξε και αποκλείστηκε από την Σάλκε, μαζεύοντας τελικά εκείνη τη σεζόν 8.000 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Αυτή ήταν και η καλύτερη πορεία την τελευταία 5ετία και κατ' επέκταση εκείνη που τον κρατούσε ψηλά σε κάθε του κλήρωση.

Τώρα όμως ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να φτάσει την εν λόγω βαθμολογία και να την ξεπεράσει μέσα στους επόμενους αγώνες στον όμιλο του Europa Conference League, ενώ εάν πάρει και την πρωτιά στον όμιλο, τότε θα έχει και επιπλέον βαθμούς από την φάση των "32" που θα περάσει άνευ αγώνα.

Η φετινή βαθμολογία του ΠΑΟΚ έφτασε στους 5.000 βαθμούς, όσους δηλαδή όλη την περσινή σεζόν που είχε ολόκληρο τον όμιλο του Europa League και αν κερδίσει την Λίνκολν εντός έδρας, έναν από τους δύο αγώνες με Κοπεγχάγη και Σλόβαν και πάρει την πρόκριση, τότε θα περάσει κατά πολύ τους 8.000 βαθμούς, ενώ εάν πάρει την πρωτιά θα φτάσει και πάλι σε συγκομιδή βαθμών που έχει να δει ο σύλλογος από την περασμένη δεκαετία.

H συγκεκριμένη άνοδος στο ranking μπορεί να μην δώσει άμεσα αποτελέσματα στην ομάδα από τη φετινή σεζόν ή την επόμενη που και πάλι μόνο ο πρωταθλητής παίζει στο Champions League, αλλά σίγουρα θα του δώσει περισσότερα στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη...