Τα πλάγια μπακ που προβληματίζουν

Από paok24.com: Στο τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Βόλο έκαναν την εμφάνισή τους κάποια σοβαρά προβλήματα σχετικά με την αμυντική λειτουργία.
Πηγή: paok24.com
Τα πλάγια μπακ που προβληματίζουν

Αναλύσαμε το θέμα με το παιχνίδι ψηλά των αντιπάλων και σήμερα με αφορμή την προβληματική εμφάνιση του Τέιλορ θα σταθούμε στην παρουσία των πλάγιων μπακ μέχρι τώρα στη σεζόν. Έτσι και αλλιώς είναι δύο θέσεις όπου από την αρχή έχει ανοίξει θέμα στον ΠΑΟΚ.

Σε ότι αφορά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που ήταν και τα πρώτα που έδωσε ο Δικέφαλος, ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε επιλέξει να δώσει φανέλα βασικού στον Ροντρίγκο δεξιά και στον Βιεϊρίνια αριστερά. Με αυτούς τους δύο στα πλάγια της άμυνας ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στην Ιρλανδία από την Μποέμιανς και επικράτησε στην αναμέτρηση της Τούμπας.

Κόντρα στη Ριέκα ο Ρουμάνος προπονητής επέμεινε στα ίδια πρόσωπα, αλλά ο τραυματισμός του Ροντρίγκο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έφερε τον Τέιλορ στο παιχνίδι. Με το δίδυμο Τέιλορ-Βιεϊρίνια στα μπακ οι ασπρόμαυροι ήρθαν ισόπαλοι με τους Κροάτες στη Θεσσαλονίκη και πήραν τη νίκη-πρόκριση στην Κροατία.

Από εκεί και πέρα στα δύο παιχνίδια για τη φάση των ομίλων, ο Τέιλορ διατήρησε τη θέση του στην ενδεκάδα, αγωνιζόμενος για 90 λεπτά και στα δύο ματς, έχοντας και 2 ασίστ, ενώ στα αριστερά ο Σίντκλεϊ ήταν βασικός, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να μπαίνει σαν αλλαγή απέναντι στη Σλόβαν. Απολογισμός σε αυτά τα παιχνίδια ήταν μία νίκη και μία ισοπαλία.

Σε ότι αφορά τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Λουτσέσκου στην ήττα της πρεμιέρας από τον ΠΑΣ, είχε βάλει βασικούς τους Τέιλορ-Βιεϊρίνια, περνώντας σαν αλλαγή στη θέση του Πορτογάλου τον Σίντκλεϊ. Στην Τρίπολη ο Ρουμάνος τεχνικός ανακάτεψε την τράπουλα, χρησιμοποιώντας στα δεξιά της άμυνας τον Βιεϊρίνια και αριστερά τον Σίντκλεϊ.

Ο τραυματισμός του Αντρέ έφερε στην αναμέτρηση τον Ροντρίγκο για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος. Στις νίκες απέναντι σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ στα πλάγια της άμυνας αγωνίστηκαν οι δύο Βραζιλιάνοι Τέιλορ και Σίντκλεϊ. Στο εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα του ΟΦΗ είχαμε ξανά αλλαγή στις δύο θέσεις, με τις επιλογές αυτή τη φορά να είναι ο Ροντρίγκο με τον Βιεϊρίνια και τον Σίντκλεϊ να αγωνίζεται ως αλλαγή. Στο τελευταία παιχνίδι με τον Βόλο, αριστερά ξεκίνησε ο Βιεϊρίνια, δεξιά ο Τέιλορ με τον Ροντρίγκο να περνάει στα τελευταία 20 λεπτά στη θέση του.

Συνολικά μέχρι τώρα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σςε 9 παιχνίδια μετρώντας 684 λεπτά 1 γκολ και 1 ασίστ. Ο Σίντκλεϊ 7 συμμετοχές με 1 γκολ σε 456 λεπτά. Στα δεξιά της άμυνας ο Ροντρίγκο έχει αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια μοιράζοντας και μία ασίστ σε 353 λεπτά και ο Τέιλορ έχει 9 συμμετοχές, 2 ασίστ αγωνιζόμενος συνολικά 675 λεπτά.

Ο Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει αρκετά και τους τέσσερις και εξακολουθεί να ψάχνει τις καλύτερες λύσεις, σε θέσεις όπου και το όριο των ξένων, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών οδηγούν σε συνεχόμενες αλλαγές. Θυμίζουμε ότι τη δική του ευκαιρία περιμένει και ο Λευτέρης Λύρατζης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βαγγέλης Πάνος

Διαβάστε ακόμη...