Ιστορική μεταγραφική κίνηση, παγκόσμιας κλάσης

Από forza: Μια ιστορική διπλή μεταγραφική κίνηση που πέρασε από σαράντα κύματα κατάφερε να ολοκληρώσει ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται εν αναμονή της άφιξης των Νταγιόνκ και Τζεγιόνκ Λι.
Πηγή: forza
Ιστορική μεταγραφική κίνηση, παγκόσμιας κλάσης

Ποιος θα το πίστευε ότι το τμήμα του γυναικείου βόλεϊ του Δικεφάλου που πριν από λίγα χρόνια ξεκινούσε την ξέφρενη του πορεία από τα τοπικά της ΕΠΕΣΘ θα γινόταν πρώτη είδηση σε μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη και θα έκανε μέχρι και το CNN να ασχοληθεί μαζί του! Ο Κώστας Αμοιρίδης, δείχνοντας τις προθέσεις που έχει για τη δημιουργία μιας ομάδας πρωταγωνίστριας σε Ελλάδα και Ευρώπη, με μεθοδικές κινήσεις τους τελευταίους μήνες επιχείρησε το κόλπο γκρόσο με δύο εκ των κορυφαίων στον κόσμο αθλήτριες οι οποίες ήταν παροπλισμένες λόγω μιας υπόθεσης που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στην χώρα τους.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

Οι αδελφές Λι συνήθιζαν να ζουν με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω τους, εξαιτίας των εντυπωσιακών αγωνιστικών τους επιδόσεων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Ξαφνικά όμως βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, βλέποντας ομάδες και Κορεάτικη Ομοσπονδία να τους γυρνούν την πλάτη, μετά από μια σειρά καταγγελιών, που ποτέ όμως δεν προχώρησαν σε νομικό επίπεδο, για υποθέσεις εκφοβισμού σε συμμαθήτριες τους στο Λύκειο. Οι ίδιες μπορεί μέσω των social media να ζήτησαν συγγνώμη και να εμφανίστηκαν μετανιωμένες για το αν προκάλεσαν άθελα τους κάποιο θέμα στις συνομήλικες τους, όμως η σκόνη που είχε σηκωθεί ήταν τόσο μεγάλη, με τις αδελφές Λι να μένουν εκτός Εθνικής και Ολυμπιακών Αγώνων, με πολλούς μάλιστα να σημειώνουν ότι η απουσία τους ήταν καταλυτική για να χαθεί το μετάλλιο για την Κορέα.

Με το μέλλον των παικτριών να είναι αβέβαιο στην Κορέα, ο ΠΑΟΚ κινήθηκε αστραπιαία για να κλείσει τις δύο αθλήτριες – σουπερσταρς στη χώρα τους, κάτι που θα φάνταζε αδιανόητο για οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα συμβόλαια που έπαιρναν οι παίκτριες στη χώρα τους άγγιζαν τις 300.000 ευρώ, ένα ποσό που δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι ίσο με το μπάτζετ μιας ομάδας στην κορυφαία κατηγορία στην Ελλάδα. Στην Κορέα άλλωστε μεγάλοι χορηγοί στηρίζουν το πρωτάθλημα με μεγάλα ποσά και όλοι φυσικά θυμόμαστε τα αστρονομικά ποσά που είχε χάσει ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ, Ρολάντο Σεπέδα, όταν ενεπλάκη το όνομα του στο σκάνδαλο βιασμού στη Φιλανδία.

Η FIVB ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Όσο και αν η Κορεάτικη Ομοσπονδία εμπόδιζε την αποδέσμευση των παικτριών, η Παγκόσμια Ομοσπονδία άναψε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της διπλής μεταγραφής την οποία ο Δικέφαλος είχε καταφέρει να κλείσει εδώ και αρκετές εβδομάδες και απλώς ανέμενε την οριστική της κατάληξη. Για τις αδελφές Λι ο ΠΑΟΚ φαντάζει ως τη μεγάλη τους ευκαιρία να επιστρέψουν δυναμικά στον παγκόσμιο βολεϊκό χάρτη.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ: ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΕΣ;

Η είδηση της μετακίνησης των Λι στην Ελλάδα προκάλεσε φρενίτιδα στους χιλιάδες φανς των δύο παικτριών κάτι που αποτυπώνεται και στα μηνύματα που αφήνουν στους λογαριασμούς του ΑΣ ΠΑΟΚ στα social media. Το ερώτημα βέβαια όλων είναι κατά πόσο οι δύο αθλήτριες θα φανούν επηρεασμένες μετά την αγωνιστική τους απραξία το προηγούμενο διάστημα που δεν οφείλονταν σε κάποιον τραυματισμό, αλλά στην υπόθεση των καταγγελιών. Άλλωστε, το ταλέντο τους είναι αναμφισβήτητο και όλοι αναμένουν από αυτές να το ξεδιπλώσουν με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Συνδετικός κρίκος η Ισπανίδα διαγώνια Κογιάρ

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τους Κορεάτες είναι κατά πόσο οι Λι θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της ελληνικής κουλτούρας, σε μια νέα πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, αλλά και με τις νέες συμπαίκτριες και το τεχνικό τιμ ενός συλλόγου που είναι πολύ μακριά από την πατρίδα τους. Σε αυτό ευελπιστούν όλοι ότι τη λύση θα δώσει η Ισπανίδα διαγώνιος του ΠΑΟΚ, Κογιάρ, η οποία γνωρίζεται με τις Λι από την παρουσία της στην Κορέα για ενάμιση χρόνο. Άλλωστε και η ίδια με δηλώσεις της στα κορεάτικα μέσα ενημέρωσης εμφανιζόταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι θα σμίξει ξανά αγωνιστικά με τις δύο παίκτριες τονίζοντας ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για την ομαλή προσαρμογή τους στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη...