Δικαίωση ΠΑΟΚ: Η επένδυση Σφιντέρσκι, έγινε σταθερή αξία!

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι μπήκε στη ζωή του ΠΑΟΚ ξημερώματα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2019! Η επένδυση για το πρωτάθλημα, κοιτάζοντας και το «αύριο» του συλλόγου έγινε μία σταθερή... αξία, δικαιώνοντας τους Θεσσαλονικείς!
Πηγή: sdna.gr
Δικαίωση ΠΑΟΚ: Η επένδυση Σφιντέρσκι, έγινε σταθερή αξία!

Πριν από δύο χρόνια, μέσα Ιανουαρίου... Γύρω στις 11 το βράδυ προέκυπταν διάφορες πληροφορίες από την Πολωνία. Συγκεχυμένες μεν, αντιλαμβανόσουν δε ότι υφίσταται «θέμα». Και το όνομα αυτού; Κάρολ Σφιντέρσκι. Ενός νεαρού φορ που αγωνίζεται στη Γιαγκελόνια.

Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει κίνηση ματ! Στο σχετικό ρεπορτάζ του SDNA αναφερόταν χαρακτηριστικά πως:

Κάρολ Σβιντέρσκι: «Έκλεισε» το νέο αστέρι της Πολωνίας ο ΠΑΟΚ!

«Και πρωτάθλημα και το αύριο βλέπει ο ΠΑΟΚ που έκλεισε και φέρνει άμεσα στην Τούμπα το next big thing του πολωνικού ποδοσφαίρου, τον 22χρονο επιθετικό Κάρολ Σβιντέρσκι.

Ο «εκλεκτός» του Δικεφάλου κατάγεται από την Πολωνία, αγωνίζεται στην Γιαγκελόνια και είναι μόλις 22 ετών παρά μερικών ημερών. Φαντάζει μια επένδυση του ΠΑΟΚ για το «αύριο» της ομάδας αλλά και μια σημαντική ενίσχυση για το σήμερα. Για μια χρονιά με φόντο το πρωτάθλημα. Έτσι αποχαιρέτησε και την Γιαγκελόνια με εννέα τέρματα και εμφανίσεις σε όλες τις προωθημένες θέσεις...

Γεννημέρος στις 23 Ιανουαρίου του 1997, ο Κάρολ Σβιντέρσκι «κουμπώνει» άψογα στο νέο πλάνο του Δικεφάλου που φέρνει νέο... αέρα στην ομάδα, ποντάροντας σε ποδοσφαιριστές με εξέλιξη και προοπτική...»

Εξέλιξη και προοπτική... Bingo!

Στην περίπτωσή Σφιντέρσκι, ο ΠΑΟΚ πόνταρε σε αυτά ακριβώς τα στοιχεία. Με την υποσημείωση πως δούλεψε εντατικά με ένα δικό του «παιδί», έκλεισε τα αυτιά του στις «σειρήνες» του εξωτερικού που αντιλήφθηκαν γρήγορα πως ο Δικέφαλος έχει στα χέρια του ένα... ακατέργαστο διαμάντι. Τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ιταλία. Και για τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του, ήταν σαφές πως υπήρχε απόλυτη ικανοποίηση από τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν την υπόθεσή του:

«Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη απόφαση για εμάς. Είναι ένας top σύλλογος που κάθε χρόνο δίνει "μάχη" για το πρωτάθλημα. Τον περασμένο Γενάρη, είχαμε κι άλλες προτάσεις πέρα από την Τζένοα. Από την στιγμή, ωστόσο, που λάβαμε την πρόταση του ΠΑΟΚ, επικεντρωθήκαμε σε αυτήν την ομάδα. Πάντα κοιτάμε την καλύτερη επιλογή για τον παίκτη μας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προσφέρει τη δυνατότητα εξέλιξης στον ποδοσφαιριστή. Είναι σημαντικός παράγοντας», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο ατζέντης του στο SDNA, αποκαλύπτοντας πως βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από την Εθνική Πολωνίας...

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Ο ήρωας της Πολωνίας!

Με τον Πάουλο Σόουζα στο τιμόνι της Εθνικής Πολωνίας, ο Σφιντέρσκι κλήθηκε για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα και έκτοτε έχει... μονιμοποιηθεί! Και δεν είναι μόνο η παρουσία του αλλά και τα νούμερα που καταγράφει και τον φέρνουν στο σήμερα, στον «ήρωα της Πολωνίας».

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας, Τσέζαρι Κουλέσα, που γνωρίζει καλά τον Σφιντέρσκι, καθώς ως πρόεδρος της Γιαγκελόνια παλαιότερα ήταν αυτός που τον είχε πάρει στην ομάδα από την UKS SMS Λοτζ. Μιλώντας στα πολωνικά ΜΜΕ, ο Κουλέσα έπλεξε το εγκώμιο του παίκτη και του ευχήθηκε να πάρει μεταγραφή σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

«Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, είπα σε έναν από τους αντιπροέδρους ότι ο κόουτς πρέπει να βάλει τον Σφιντέρσκι γιατί θα σκοράρει. Είχα ''μύτη''! Δεν θα κρύψω ότι χτυπάω ξύλο για τον Κάρολ, παρακολουθώ την καριέρα του πολύ καιρό. Τον στηρίζω και ελπίζω να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση. Είναι σημαντικός παίκτης για τον ΠΑΟΚ, αλλά ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον θα πάει σε μία μεγαλύτερη ομάδα στη Δυτική Ευρώπη. Ήταν μία πολύ συναισθηματική στιγμή γι΄αυτόν. Πέτυχε ένα γκολ που μας έδωσε τρίποντο σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που μας έφερε πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στα πλέι – οφ και στη συνέχεια στα τελικά».

ΠΑΟΚ: «Κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές»

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Παρακολουθεί με απόλυτη ικανοποίηση τα πεπραγμένα ενός δικού του παιδιού που «κουβαλά» το παρατσούκλι: Σβαρόσφκι: «Στο 70' μπαίνει αλλαγή ο Σφιντέρσκι. Στο 77' βάζει γκολ ο Σφιντερσκι. Κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές #PAOK #Swarovski». Χωρίς άγχος. Δικαιωμένος για τον τρόπο που κινήθηκε το Γενάρη του 2019 αλλά και το καλοκαίρι του 21' , ανανεώνοντας αθόρυθα το συμβόλαιό του μέχρι το 2024!

Διαβάστε ακόμη...