Παπαπέτρου, Πάτρα κι ένα ενδιαφέρον μοτίβο

Από paok24.com:Ο ΠΑΟΚ Mateco έφυγε με πολλά παράπονα από τη διαιτητική τριάδα των Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννη και Λόρτου, από το χθεσινό παιχνίδι με τον Προμηθέα στο «Δ. Τόφαλος».
Πηγή: paok24.com
Παπαπέτρου, Πάτρα κι ένα ενδιαφέρον μοτίβο

Οι αποβολές του Άρη Λυκογιάννη και του Θανάση Χατζόπουλου, ήταν η «κορυφή του παγόβουνου», με τα κριτήρια των διαιτητικών αποφάσεων να αλλάζουν στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τέταρτη περίοδο, αφού ο ΠΑΟΚ Mateco, παρά τα προβλήματά του, διεκδικούσε τη νίκη ως το τέλος.

Ψάχνοντας του ορισμούς των διαιτητών και γυρνώντας πιο πίσω, στην περσινή σεζόν, φαίνεται ένα ενδιαφέρον μοτίβο, όσον αφορά τον πρώτο διαιτητή της χθεσινής αναμέτρησης...

Υπήρξε ένα διάστημα, μικρότερο από ένα μήνα που μπήκε σε τέσσερα παιχνίδια του Προμηθέα και μάλιστα τα δύο από αυτά ήταν συνεχόμενα!

Στις 9/2, ορίζεται στο νοκ-άουτ προημιτελικό Κυπέλλου των Πατρινών, με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Τρεις μέρες μετά, ορίζεται ξανά, στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στο Παλατάκι!

Ακολουθεί στις 27/2, ο ορισμός του στο ντέρμπι του Προμηθέα με την ΑΕΚ στην Πάτρα και στις 6/3, μπαίνει και πάλι, στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο Παλατάκι...

Επιστρέφει στους μικρούς τελικούς, που παίρνει δύο ορισμούς στα παιχνίδια των Πατρινών με την ΑΕΚ, στις 2/6 και στις 9/6.

Όσο για φέτος; Φυσικά, ορίζεται στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ που διεξάγεται στο «Δ. Τόφαλος», ανάμεσα σε Προμηθέα και ΑΕΚ, την πρώτη αγωνιστική της Stoiximan Basket League, είναι στο Άρης – Παναθηναϊκός και χθες, επιστρέφει στην Πάτρα ως πρώτος διαιτητής...

Από τον περασμένο Φλεβάρη, δηλαδή, ο Παπαπέτρου σφύριξε σε οκτώ παιχνίδια του Προμηθέα...

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, έκανε διάφορες εξαγγελίες και για τη διαιτησία, προχωρώντας μάλιστα σε ριζικές αλλαγές στη μπασκετική ΚΕΔ, με τον Χρήστο Χριστοδούλου, να επιστρέφει από την Ευρωλίγκα και να αναλαμβάνει επικεφαλής και το Νίκο Πιτσίλκα, να είναι ο νέος υπεύθυνος ορισμών για τη Stoiximan Basket League.

Στις ίδιες εξαγγελίες, είχε γίνει αναφορά στη δημιουργία σώματος παρατηρητών, που θα αξιολογούν τις διαιτησίες των αγώνων και θα στέλνουν τις αξιολογήσεις τους αυτές, στις ομάδες. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, θα δημιουργηθεί και εσωτερικό ranking των διαιτητών, που θα προκύπτει μέσα από βαθμολόγηση τους.

Προφανώς και η όλη διαδικασία δε θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, προφανώς και ένα «σύστημα» που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν αλλάζει τόσο εύκολα όσο νομίζουμε, αλλά στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan Basket League, είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές, όσον αφορά το κομμάτι της διαιτησίας.

Διαβάστε ακόμη...