O ακριβότερος Έλληνας ο Τζόλης!

Από thessports.gr:O Χρήστος Τζόλης και ο Κώστας Τσιμίκας, που αγωνίζονται σε Νόριτς και Λίβερπουλ αντίστοιχα, αποτελούν τους ακριβότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική αγορά.
Πηγή: thessports.gr
O ακριβότερος Έλληνας ο Τζόλης!

Αμφότεροι έχουν εκτιμώμενη αξία 15-20 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Λημνιό, οι οποίοι με ανάλογη αξία, μοιράζονταν την κορυφή της σχετικής λίστας την περασμένη σεζόν.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα αναφέρονται από το CIES Football Observatory, που είναι διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και το Πανεπιστήμιο της ελβετικής πόλης.

Από το 2013 έχει αναπτύξει μία ισχυρή οικονομετρική προσέγγιση, όσον αφορά την αξιολόγηση της μεταγραφικής αξίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, λαμβάνοντας υπόψη επιστημονική μεθοδολογία.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος είναι δανεικός από την Άρσεναλ στην Στουτγκάρδη, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Οι «Σουηβοί» μάλιστα διατηρούν υποχρεωτικά οψιόν αγοράς το καλοκαίρι με εκτιμώμενη μεταγραφική αξία 10-15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πέρσι η αξία του Έλληνα αμυντικού ήταν μόλις στα 1-2 εκατ. ευρώ!

Η αξία του Κώστα Μανωλά παρουσίασε σημαντική πτωτική πορεία, καθώς από τα 15-20 εκατ. ευρώ, πλέον βρίσκεται στα 5-7 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η αξία του Δημήτρη Λημνιού έλαβε ακόμη μεγαλύτερη πτώση, από τα 15-20 εκατ. ευρώ στα 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.

Από κει και πέρα, ο Γιώργος Κυριακόπουλος, που αγωνίζεται στη Σασουόλο και ο Κώστας Νικολάου της Σπέτσια, έχουν αξία ύψος 7-10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη...